Реч на Реджеп Ердоган предизвика сблъсъци в Ню Йорк

Към президента: "Ти си терорист, разкарай ми се от държавата"
22 сеп 2017 12:44,
292
Реч на Реджеп Ердоган предизвика сблъсъци в Ню Йорк
Снимка: Reuters

Сблъсъци между протестиращи и привърженици на Ердоган избухна след реч на турския президент, която той изнесе в Ню Йорк.

Заради напрежението се е наложило полицията да задържи за кратко няколко души, пише The Hil, цитиран от "Фокус".

Сблъсъкът между протестиращите и присъстващите е започнал в балната зала на хотел в Ню Йорк, където Ердоган е изнасял реч. Мъж се е изправил и е започнал да крещи на английски език: "Ти си терорист! Разкарай ми се от държавата".

Още по темата

В публикувани видеоматериали се показва това, което полицията в Ню Йорк потвърждава, че са протестиращи и контрапротестиращи,, разменящи си удари из залата.

Силите за сигурност насила са изгонили поне един човек, нападнал протестиращите. Полицията съобщава, че петима демонстранти са "били задържани за кратко" по време на инцидента, макар и да не са извършвани арести. Няма ранени.

Говорител на хотела съобщи, че "съвсем малко" от близо 2000-те присъстващи са били ескортирани навън.Полицията обяви, че сбиването няма общо с личната охрана на президента, която в предишни случаи е нападала хора, протестиращи срещу Ердоган.

Демонстрацията започва часове след срещата на Ердоган с неговия колега от САЩ Доналд Тръмп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахаха е толкова *** че не знае че Ататюрк е българин. Лъсна ти полирания неграмотен ***, пардон мозък, невежество жалко.
113
5
 
7
 
! Отговори
БЪЛГ АРИЯ преди 6 години
Абе какво си пишем ние тук и само си чешаме езиците......Истината е една и тя е обяснява и изчерпва всичко по въпроса - най великият турчин Кемал Ататюрк е БЪЛГАРИН. ТОЧКА. АЙДЕ ОТРЕЧЕТЕ ГО ТУРСКИ ВУВУЗЕЛИСТИ И КЛАКЬОРИ. НЕЩЩЩАСТНИЦИИ!
112
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Халил пак се е напил. Резил, резил.
111
4
 
5
 
! Отговори
гост преди 6 години
Халил , ти не си ли Хасан? И сигурен ли си , че кюрдите в Турция не искат независимост. Мисля, че пишеш така защото си наясно с каква част от територията си ще се раздели Турция.
110
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААами гласуваха за Ердоган, щото знаят че той ще закопае Турция, а по този начин те ще си направят държава
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анадолскито Вие сте били само наблюдатели във втората
108
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анадолскиот всички велики сили, с изключение на Русия в която по това време болшевиките са на власт и дефакто са единствените които подържат отношения с младотурците, но в наши дни и Русия не се противопоставя на създаването на Кюрдистан, въпрос на време е
107
3
 
3
 
! Отговори
smej преди 6 години
До АнадолскиБлагодаря. Ще проверя датите с кои събития са свързани. Наистина не знам, но официалните празници говорят много за държавите.
106
3
 
5
 
! Отговори
ХАХАХА преди 6 години
Аз не искам Кюрдистан, кюрдите си го искат.
105
4
 
13
 
! Отговори
Ариец преди 6 години
До халилПонеже питаш "къде е булгария" ще ти отговоря.България е от Италия до Сирия и от Сибир до Солун. Около 300 млн. души в света говорят на български(славянски) Не очаквам да разбереш смисълът на тези думи, но отиди при некой дервиш и той ще ти разясни.
104
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
правото на кюрдите да имат своя държава е признато още след Първата Световна Война, така че въпроса не е дали ще има Кюрдистан а кога
103
6
 
12
 
! Отговори
До 132 преди 6 години
Чудесно знам как са започнали. Обясненията за това колко прекрасно било преди 1878 година в България са подигравка с паметта на дедите ни. Живейте си в прекрасната страна, избирайте си който си искате за лидер, султан, паша или какъвто искате, но не ни обяснявайте точно на нас какво е било в НАШАТА страна преди Освобождението.
102
1
 
6
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
Колкото и да им е тъжно, мъчно и гадно на някои, рано или късно кюрдите ще имат държава.--------САЩ и Израел са на същото мнение!Но, не че са се загрижили за кюрдите, просто отстояват принципа "Разделяй и владей"!Пък и трябва да демонстрират на световната общественост своя "Авторитет", и че "който не слушка ще му дъпат ушлето"!
101
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абрее халил, какво си пил, та плещиш дивотии, ефенди? Нали знаеш че Алахата не гледа с добро око на такива като теб дето употребяват огнена вода. Внимавай да не те прати у джандема с рогатите вместо при девиците.
100
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ТУРЦИЯ НЕ Е РАЗДЕЛЕНА НА 2," Прав си, на три и половина е. Ердоганци, гюленисти и кюрди. И още няколко милиона от други етноси които ненавиждат първите три. Евалла.
99
12
 
10
 
! Отговори
Халил преди 6 години
Турция е преживявала и по трудни моменти и винаги е оставала велика. А къде е булгария. На булгария и трябва едно горе долу силно земетресение и няма да се оправи поне 50 години. *** племе само знае да се оплаква и да търси виновници за некадърноста си.
98
5
 
5
 
! Отговори
Ариец преди 6 години
Хахахха, ти от името на 100 000 турски политзатворници ли се изказваш или от твое собствено, дай да уточним.
97
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може един 60 милионен народ да бъде държан вечно в подтисничество и гнет и без свобода. Колкото и да им е тъжно, мъчно и гадно на някои, рано или късно кюрдите ще имат държава.
96
5
 
7
 
! Отговори
Ариец преди 6 години
"след Ердоган щяло да има гражданска война. Тогаз значи Ердоган си е на мястото и е за доброто на Турция!" Значи е хубаво един подивял диктатор да раздели народа на две и да настрои баща и син един срещу друг, едвам удържайки положението докато пукне. И след това?? Хаос, смърт и разруха в промишлени мащаби. Примери Либия, Ирак. Е кажи сега с това изказване не доказа ли че си ултра, хипер, супер, мега, гигатъпп, а? Ашколсуун, машшалааа, аферим, еввалла, бравос, суджук ефенди. Зловреден ***
95
3
 
9
 
! Отговори
До 129 преди 6 години
И какво точно искаш да ни убедиш с измислените си исторически факти? И като си започнал я вземи да ни обясниш за това спокойствие, което се е разпростирало в българските територии преди 1878. Можеш да започнеш с баташкото или старозагорското клане.