Американците против превантивен удар срещу КНДР

72% имат голямо доверие на военните, не на Тръмп
25 сеп 2017 08:52, Елка Василева
28
Американците против превантивен удар срещу КНДР
Доналд Тръмп и Ким Чен Ун. Снимка: Reuters

Над две трети от американците са против непредизвикан военен удар на САЩ срещу Северна Корея и вярват, че по-скоро американските военни ръководители биха се справили с дипломатическата криза с Пхенян, а не президентът Доналд Тръмп. Това сочи допитване на в. "Вашингтон пост" и Ей Би Си нюз, цитирано от ДПА.

Според анкетата 67 процента от американците са на мнение, че САЩ не бива да извършват превантивен военен удар срещу Северна Корея.

Представителната извадка е обхващала 1002 възрастни американци, които в периода 18-21 септември е трябвало да отговорят на 20 въпроса за това дали президентът Тръмп и неговата администрация са в състояние да се правят с възможна военна конфронтация със Северна Корея и да управляват страната.

Повечето американци имат доверие в способността на военните ръководители в САЩ да се справят по отговорен начин проблема със Северна Корея: 72 процента от анкетираните заявяват, че имат "много голямо" или "доста голямо" доверие във военното ръководство спрямо 37 процента за Тръмп.

Мнозинство от 70 процента смятат, че Северна Корея представлява сериозна заплаха за Съединените щати, но едва 39 на сто подкрепят удари срещу севернокорейски военни цели, за да бъде принуден Пхенян да се откаже от ядрената си програма.

Резултатите от допитването бяха разпространени в деня, когато Северна Корея организира масов антиамерикански митинг в столицата Пхенян с участието на над 100 000 души според съобщение на севернокорейската информационна агенция КЦТА. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
АКО, АКО ? ? ? преди 6 години
АМИ АКО шиши е вкарал атомни бомби в куфари в САЩ, кво прайми? Ама те САЩ сигурно имат радар за радиация насекаде. Ако нямат са възглупавички
22
3
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Дипломацията се изчерпа .Тръмп каквото и да направи ,каквито и санкции да им налага,колкото и да ги заплашва СК няма да захвърли ядрената си програма.Това е ясно на всички.От там насетне действа Пентагона .Само военните могат да се справят с този проблем.Дали ще е превантивен удар ,умишлено предизвикан или непревантивен те си знаят!Предполагам ще послушат народа и няма да атакуват първи.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧИ СЕ Е-АВАТ С ТРЪМПЕЛА. И КИМ, И МАДУРО, И ИРАН МУ ПОКАЗВАТ СРЕДЕН ПРЪСТЗА СМЯХ И НА ЖАБИТЕ СТАНА, ЗАВАЛИЯТА.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15 И след още 30 сек ще му остане само орбитата :)
19
0
 
4
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
Че кой и кога ги е питал реално какво искат обикновените американци...
18
3
 
2
 
! Отговори
каба метю метюва каб преди 6 години
Не пипайте гората.лошо ще ви стигне.не пипайте Ким
17
4
 
7
 
! Отговори
маалии преди 6 години
Щом 70% смятат,че Сев.Корея е заплаха за САЩ,ясно какви са пораженията от ГМО!
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е, за една хубав акласическа война !!! Не сме има нищиа свясстно от ВСВ насам...
15
7
 
6
 
! Отговори
u4en преди 6 години
До Абсолютен факт.....САЩ винаги защитават Израел . защото ако го няма на това място ще има Ислямска Държава с размерите на Европа и фанатици колкото САЩ !....Още обяснения нужне ли са ?
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казвал, че стреля точно до 1м..много зле. Дори пистолетите от 40-те години имат точност до 50 м.
13
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
X 37 b е орбита. Време на поражение след изстрелване на ракетата около 30 секунди. Точност до 1 м. Ще има "показно" с Ким. Да се готви джуджето.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прическа вс. Прическа ;)2-та психота.
11
3
 
21
 
! Отговори
Сър Пичук преди 6 години
Аве да не са луди да удрят Кимчо Вълчо?!? Такъв хубав оборот им завъртя - то не са поръчки на ПРО, не са увеличения на военния бюджет... Само се чудя дали им върти далаверата даром или взима процент...?
10
5
 
18
 
! Отговори
Абсолютен факт преди 6 години
До ИЗРАЕЛ"Израел има повече ядрени бомби и по-модерни ракети от Корея.Защо се мълчи за тях"Израел са Господарят,САЩ-слугата!Още обяснения нужни ли са?
9
4
 
6
 
! Отговори
Да бе преди 6 години
До ЛИКА ПРИЛИКАВерно много си пасват Дони и Ким!Разликата е само в броя и качеството на ракетите,които подхранват лудостта им
8
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не им вярвам на тези медии, пак се опитват да злепоставят президента Тръмп, доверието към него е много високо 80-85%. Повечето искат да удари мръсните корейци
7
2
 
22
 
! Отговори
ИЗРАЕЛ преди 6 години
има повече ядрени бомби и по-модерни ракети от КОРЕЯ. Защо се мълчи за тях
6
3
 
9
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Много е съмнително дали американците въобще имат някаква представа какво е състоянието на света и собствената им държава!Може би,ако знаеха,че е без Тотален световен контрол ги грози неминуем фалит,то тогава на 100% щяха да подкрепят агресивната политика на правителството си.От американска гледна точка,тая политика си е съвсем правилна,ако и да разсипва света.Всеки живее за себе си,дето се вика.Щом могат да си го позволят-ще го направят и американският народ ще е доволен.
5
4
 
19
 
! Отговори
ДИМОКРАЦИЯТА преди 6 години
обикновено се сервира с бомби, но този път САЩ си намериха майстора
4
2
 
16
 
! Отговори
ЛИКА ПРИЛИКА преди 6 години
са си двамата. Не винаги очевидното е истина. Зад глуповатия вид на УН май се крие по-голям тарикат от ТРЪМП.