Тръмп обяви най-голямото намаляване на данъци в САЩ

С реформата си US-президентът ще облекчи средната класа
Обновена: 28 сеп 2017 07:59 | 28 сеп 2017 07:21,
12
Тръмп обяви най-голямото намаляване на данъци в САЩ
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп представи план за данъчна реформа, който предвижда "най-голямото намаляване на данъци в историята на страната".

Държавният глава предлага намаляване на корпоративния данък на 20 процента от сегашните 35, в опит да направи американските компании по-конкурентни, информира ДПА, цитирана от БТА.

"Американските работници и американските компании могат да надминат своите чуждестранни конкуренти и да започнат да печелят отново", каза Тръмп докато представяше своето предложение за цялостна данъчна реформа. С нея ще се намали и подоходният данък и ще се опрости данъчният кодекс.

Още по темата

US-президентът обясни, че иска да намали данъците за средната класа и да направи системата по-справедлива и по-опростена, така че американците да трябва да попълнят само един лист хартия.

Тръмп предлага и да се премахне сегашната седемстепенна скала за подоходния данък от 10 до 39,6 процента и да се въведе тристепенна скала от 12, 25 и 35 процента.

Конгресът също така ще има право да повиши данъците на най-богатите американци.

Според американския президент новата система ще "върне обратно работните места и богатството, които напуснаха нашата страна".

Реформата на данъчната система бе сред водещите предизборни обещания на Тръмп и републиканските му съюзници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Тръмп преди 6 години
Мисля да направя най-голямото облекчение в историята на САЩ, за мен и моите приятели милиардери. От къде ще вземем пари да запълним дупката в бюджета? - разбира се от бедните, доходите им стават все по-ниски така, че справедливо е да им увеличим % който трябва да платят и то само с 2 пункта... първата година.Намаляването на корпоративния данък естествено няма да направи икономиката ни по-конкурентна защото той е върху печалбата и просто ще направи по-богати нас - умните, че и красиви.
9
0
 
4
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 6 години
Статията лекинко така противоречи на заглавието.От числата става ясно че сваля данъците на акулите и вдига данъците върху най-ниските доходи. Общо данъчната тежест върху икономиката ще се вдигне.
8
1
 
5
 
! Отговори
Ало преди 6 години
Ало ,казва се Президент Тръмп!Верче напни мозъчето малко де!
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво !
6
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един познат живее в щатите и се приел някакъв закон по времето на Тръмп (наскоро) за намаляване на цената на бензина на територията на щатите и той си карал по магистралата когато чул по радиото за закона и казва, че когато стигнал до следващата бензиностанция и вече цените на бензина били променени и били по-ниски чувствително.Та мисълта му беше, че в щатите законите веднага влизат в сила и се спазват, защото иначе е лошо за нарушилите ги. Има железен ред. Което е добре. Тръмп действа.
5
14
 
26
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Да и ще напечатат долари за да има за армията....тия са уникални ...няма такава пазарна икономика като тяхната....
4
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ги гръмне дивия глиган от изтока ей тогава никви данъци нема да има
3
3
 
24
 
! Отговори
do 3 преди 6 години
Така става като копи-пействат статии на пияна глава
2
1
 
30
 
! Отговори
Виждам двойно преди 6 години
Всичко е написано по два пъти за затвърждаване на материала...
1
3
 
18
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Кой е "Тръм", ало редакцията?!