Самолет, летящ от Париж до САЩ, кацна аварийно в Канада

Причината - единият от двигателите избухна във въздуха
1 окт 2017 08:13,
18
Самолет, летящ от Париж до САЩ, кацна аварийно в Канада
Снимка: архив Reuters

Самолет на "Ер Франс", летящ от от Париж до Лос Анджелис, кацна аварийно в Канада. Причината – един от четирите му двигателя претърпял сериозна повреда. Това съобщи френският авиопревозвач, цитиран от ДПА и БТА.

Реактивният самолет "Еърбъс А380" с 520 души на борда бе отклонен към летище "Гуус бей", след като един от двигателите му избухна.

"Летателната машина кацна благополучно в 15,42 часа по Гринуич и добре обучените пилоти и кабинен екипаж се справиха перфектно с този сериозен инцидент", каза в комюнике "Ер Франс".

Компанията не даде никакви подробности за размера на щетите или причината за произшествието.

Всички хора на борда - 496 пътници и 24 души екипаж бяха евакуирани и сред тях няма пострадали. Те ще бъдат откарани с два самолета до Лос Анджелис, съобщи за Франс прес говорител на авиокомпанията.

Пътници разказаха пред камерите на канадската обществена телевизия Си Би Си, че са чули експлозия, последвана от спад на подемната сила на самолета, който рязко е загубил височина, но пилотите бързо са го овладели.

"Правих малко йога разтягане, когато внезапно почувствах, че сякаш сме блъснали джип на 35 000 фута височина", разказа пред Си Би Си пътничка на име Памела Адамс. "Не прозвуча толкова като експлозия, колкото като повреда на двигателя", каза тя.

"Разбира се, че бяхме разтревожени", каза пътничка на име Сара Ейми пред в. "Ню Йорк таймс". "Рязко пропаднахме, заради което някой изкрещя и се вкопчихме за седалките", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
:) преди 6 години
На Ил-96 май само името му е руско. Двигателите му са американски - Pratt & Whitney и като цяло ме съмнява да има дори една руска част в него. Само руснаците си летят с него, подариха няколко и на Куба, но не знам дали са в експлоатация в момента...
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руският национален превозвач Аэрофлот пенсионира широкофюзелажния лайнер Ил-96. Последният полет с него е бил направен на 30 март 2014 г.Последният полет за Аэрофлот е осъществен по линията Москва Ташкент Москва с Ил-96-300 с регистрация RA-96008. С това приключва близо 20 годишната кариера на лайнера в руския национален превозвач. Според Аэрофлот извеждането от експлоатация на типа се прави по икономически причини, тъй като Ил-96 вече не е достатъчно рентабилен.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ил-96, първи полет през 1988 година, оттогава произведени 30 бройки. За сравнение Боинг и Ербъс произвеждат всеки по 20 самолета на година. От този клас. Защото от по-малките произвеждат по 200 бройки. Ил-96 струва с 30% по-евтино от западните самолети и въпреки това никой не го купува. Фактически досега Ил-96 е купен само от държавата и са подарени няколко бройки на кубинската авиокомпания с рекламна цел.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е ти кефиш ли се да лигавиш руско-мюсюлмански мръвки ,предвид факта че руската *** е една от най-мюсюлманските държави по-света ?
9
8
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 6 години
Бежанец си ти, африкански спинозен. Путин лети на ИЛ-96.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май е фърлил гарнитура и е омешал водата с маслото.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимна мишка 1 Не пиши глупости ,руски ***.Такова понятие като руски самолет няма.Дори Путин лети с бойнг.Руснаците още тостери немогат да произвеждат ти за самолети говориш.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може, да. И това е варянт.Ама с нагорели свещи се пак може да се кара, щеха да стигнат криво лево до ЕлЕй.
5
9
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Двигателят на самоледа няма как да "избухне". Най-вероятно е прескочил някой зъб на агренажния ремък, тогава буталата удрят в клапаните и затова е изтропал силно. Евала на пилотите за добрата реакция.
4
0
 
28
 
! Отговори
marry преди 6 години
Това са истински пилоти (професионалисти)!Браво на тези хора!
3
0
 
34
 
! Отговори
Уплашен преди 6 години
Ужас! Да пази Господ! Разминали са се, малкия гявол е бил!
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не прозвуча толкова като експлозия, колкото като повреда на двигателя", каза тя.====Да! Тази става за автосервиз. Прави дистанционна диагностика.
1
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евтина западна техника ак си бяха купили руски самолети сега нямаше да ги мислим тьй им се пада.