В дома на убиеца от Лас Вегас – експлозиви и хиляди патрони

Жертвите на Стивън Пардок вече са 59, ранените - над 500
3 окт 2017 07:21,
6
В дома на убиеца от Лас Вегас – експлозиви и хиляди патрони
Снимка: Reuters

В дома на Стивън Пардок, мъжът, убил десетки и ранил стотици на концерт в ас Вегас преди ден, са открити множество огнестрелни оръжия, експлозиви и хиляди патрони. Това предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Шерифът на Лас Вегас Джоузеф Ломбардо каза, че в дома на убиеца в град Мъскийт, на 120 км от Лас Вегас, следователите са открили "още над 18 огнестрелни оръжия, експлозиви и хиляди боеприпаси, както и електронни устройства, които разучаваме в момента".

Това е в допълнение към арсенала от поне 16 огнестрелни оръжия, намерени в стаята му в ходел "Мандалей бей" в Лас Вегас. В колата на Падок са намерени няколко килограма амониев нитрат, вещество, използвано за направата на експлозиви.

Още по темата

Шерифът обясни, че приятелката на стрелеца ще бъде разпитана, когато се върне от чужбина. По неговите думи тя е в Токио. По-рано бе съобщено, че жената, за която се предполага, че е била запозната с плановете на стрелеца, е заловена.

Жертвите на 64-годишният Пардок вече са 59 души, а ранените 527. Той откри огън от 32-ия етаж на хотела по тълпа от над 22 000 души, събрали се на кънтри концерт на открито .

Броят на жертвите може да се увелици, каза съдебният лекар Джон Фъдънбърг. Той не отговори дали всички жертви са били поразени от куршуми. Някои жертви може да са били прегазени от бягащата от концерта тълпа, отбеляза ДПА.

Големите американски авиокомпании разрешиха на пътниците си да променят плановете си за полети от и за Лас Вегас, без да плащат наказателни такси, след най-кървавото нападение с огнестрелно оръжие в съвременната история на САЩ.

"Американ еърлайнс", "Делта еърлайнс" и "Аляска еърлайнс" обявиха, че до края на днешния ден клиентите им могат да се откажат от закупените билети, а за "Юнайтед еърлайнс" предложението ще важи до петък.

Губернаторът на Невада Брайън Сандовал подписа декларация за извънредно положение в окръг Кларк, която инструктира всички държавни агенции да оказват съдействие на местните власти в разследването на масовата стрелба в Лас Вегас.

Той подписа и акт, който дава право на лекари и медицински сестри от други щати да окажат помощ на колегите си в Невада, където стотици пострадаха при нападението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
7
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Вчера един отворко в подобна тема ми превъзнасяше полицията - колко бързо се справила със стрелеца! А какво излиза - той сам си е теглил куршума ! Да се чуди човек - как е качил 200 кила автомати и боеприпаси в стаята на 30 етаж .... сигурно пиколото му е помогнало....Добре че не е решил да похвърля ръчни гранати от балкона...тогава убитите щяха да са х10!
5
2
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
колкото по-напред отива техниката, толкова по-опасни оръжия/инструменти ще бъдат във възможностите за притежание на единичен човек, истинския купон ще дойде когато не картечници, а устройства с мощта на атомна бомба станат технологично достъпни за сам човек. дори и да бъдат забранени, това нищо няма да промени, то и автоматите са забранени в норвегия, но това не спря брайвик. разселването из космоса е много по-важно от всички други разселвания в миналото
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах няколко сериозни знализи на ситуацията. Проблемът е, че службите на САЩ са в много тежко положение защото са видяли, че по никакъв начин не са можели да предотвратят това престъпление. Човекът е нямал никакви контакти с ИДИЛ и терористични организации, не е бил активен в социалните мрежи, не е заплашвал никого; което ще рече че милиардите долари давани за сигурност не работят в този случай. А такива като него са милиони в САЩ - лошото тепърва предстои заради социални проблеми там.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е време Пхенян да излезе със заявление че трябва да се борим с ядрата на световния тероризъм и да нападне и окупира щатите :)
2
6
 
13
 
! Отговори
ined преди 6 години
Не му издържали нервите на човечеца да слуша американската чалга
1
4
 
21
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Отдавна разбрахме защо бяха нужни атентатите от 11.09.2001-те дадоха старт на войната за световно господство на САЩ и повод за инвазия в 3 държави под предлог борба с тероризма.Въпросът е:За какво им е нужен тоя впечатляващ атентат?Ислямска държава вече се спихва и то не благодарение на САЩ!Обаче Асад е на път да си върне нефтените полета в Деир ез Зор(над 60% от запасите на Сирия) и трябва да се направи нещо!Колко удобен повод да бъде заграбен от САЩ тоя нефт,под предлог усилване на борба с ИД!