САЩ готови с превантивен удар по Северна Корея

Той може да стане факт, ако има признаци за изстрелване на ракета
Обновена: 12 окт 2017 18:49 | 12 окт 2017 18:45, Красимир Ангелов
158
САЩ готови с превантивен удар по Северна Корея
Снимка: БТА

САЩ могат да нанесат превантивен удар по Северна Корея, ако получат достоверни данни, че предстои КНДР да изстреля балистична ракета с ядрен заряд за взривяване в атмосферата над Тихия океан, предаде ТАСС, като се позова на японския в. "Йомиури".

"Въоръжените сили на САЩ са готови да употребят своята съкрушителна мощ, ако Северна Корея покаже действителни признаци за скорошно изстрелване на ракета с ядрена бойна глава", заяви източник от Пентагона.

Според служител от американското правителство ядрен взрив над Тихия океан би бил "самоубийствен акт" за севернокорейския лидер Ким Чен-ун. "Сега той действа крайно предпазливо, като се опитва да се движи по ръб, отвъд който може да последва удар от страна на САЩ", каза източникът.

Севернокорейският външен министър И Йон Хо заяви на сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк през септември, че Пхенян може да взриви водороден заряд над Тихия океан в отговор на враждебната политика и заплахи на Вашингтон. Той обаче подчерта, че подобно решение може да вземе единствено севернокорейският лидер, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен до 77 преди 6 години
Педи кажи нещо добро което е направила америка за Бъргария, аз ще ти кажа поне 100 причини да мразя америка.Педи бях писал по долу, че живея от 17 години в чужбина и не съм червен.Педи заради такива наведени като теб, и тези които ни управляват още по наведени, пренебрегвайки националните интереси сме в чужбина.Педи ходи си на гей парадите, харчи си пробитите долари и се заври в дупката от която изпълзя.
70
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва руснаци да бием, не корейци. Там е световното Зло.
69
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те това го могат отпреди 20 години, но сега се правят на интересни.
68
4
 
1
 
! Отговори
ВЕЛИКАЯ РОССИЯ преди 6 години
До Анонимен 78Ами пробвай де, защо не пробваш. Тук на клавиатурата си гояама работа ама иначе миш0к.
67
3
 
14
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Второ слънце ще изгрее над ФАЩ!
66
7
 
16
 
! Отговори
Тези преди 6 години
Смрадливи кравари ще унищожат света.е запалят нова война. Чуеш ли за Америка знай,че нищо добро не те чака. Америка е символ на злото. Колко държави унищожиха,колко невинни избиха. След тях само смърт и пепел.
65
6
 
13
 
! Отговори
РККА преди 6 години
Този Ким ми е все по симпатичен....
64
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ е отново типичен агресор, както винаги. Израел, Индия и Пакистан са с ядрения статут на Пхенян. Защо не ги атакуват превантивно?
63
4
 
9
 
! Отговори
а де! преди 6 години
САЩ - готови с превантивен удар - ами тогава Корея също може да е готова с превантивен удар? Кой какзва кой си е 'помислил' първи да удари другия та да го изпревари???
62
2
 
13
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Майтапя се щото като гледам колегите от форума ( отнасям се с уважение към пишещите тук, че си изказват мнението), как "мятат" ядрени ракети насам-натам, все едно са пиратки.... Хора, за мир се молете, не за война! Това е моето скромно мнение. И си пийте ракията.
61
10
 
2
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Путин просто се върна към миналите времена, Защото е *** и само това може. Куба падна и на Путин му трябва нова Куба да дразни американците. Бай Дончо е глупав и не се усеща. Дебелият кореец знае, че зад него стои Русия и се прави на смел пред народа си. Лъска си имиджа с това колко смело се опълчва на американците. Китай има нужда от мир, защото той има друга стратегия да пребори американците. Само, че около Ел Команданте имаше романтика някаква, а дебелият кореец е гнусен. Война няма да има.
60
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майтапите се вие, ама Ким превишава двойно теглото на най тежкия севернокореец. С дневна дажба от 100 грама ориз излиза, че всички са на диета. Мога дори да кажа, че са малко по зле от нас по време на комунизма.
59
4
 
0
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Само че като не разбирам корейски, не мога да разбера кво пише - гроздова, сливова, кайсиева..... ???
58
4
 
1
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Аз ся като я гледам тая ракета на снимката и си пия домашна ракия - на бутилка ми прилича. Ким може и да вари алкохол без да си плаща акциза и да го прикрива, все едно прави ракети.
57
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са страхливци. С нищо не са готови.
56
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците ВСВ ако не воюваха на три фронта, а само срещу русия, щяха да минат през тях като ураган през сламена колиба.
55
5
 
12
 
! Отговори
тато преди 6 години
До *** ***< АМЕРИКАНЦИТЕ СИ ПРИЗНАХА ЗА ВИТНАМ НАД 50 000 УБИТИ , И ТЕ ЛИ СЕ ВЪРНАХА ПО ЖИВО ПО ЗДРАВО?
54
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако американците бяха победили във Виетнам сега там щеше да бъде като в Ю. Корея, ама уви, сега е като в русия, глад мизерия и алкохол или при нужда препарат за вана.
53
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За нашите родни русофили пабеда е когато един американски войник умре, няма значение, че от другата страна не могат да преброят убитите. Така че със сигурност С. Корея ще пабеди срещу "гнилите" американци, ха ха.
52
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТААбсолютно вярно ! Руснаците дадоха над 25 милиона жертви , а германците около 5 милиона ! Още през първата седмица от навлизането си в Русия германците опаткаха над 2 милиона руснаци и разрушиха 3/4 от заводите в Русия та се наложи съюзническите сили да доставят на Русия оръжия ,поеприпаси ,лекарства ,дрехи ,камиони ,танкове ,кораби ,самолети и др.