САЩ готови с превантивен удар по Северна Корея

Той може да стане факт, ако има признаци за изстрелване на ракета
Обновена: 12 окт 2017 18:49 | 12 окт 2017 18:45, Красимир Ангелов
158
САЩ готови с превантивен удар по Северна Корея
Снимка: БТА

САЩ могат да нанесат превантивен удар по Северна Корея, ако получат достоверни данни, че предстои КНДР да изстреля балистична ракета с ядрен заряд за взривяване в атмосферата над Тихия океан, предаде ТАСС, като се позова на японския в. "Йомиури".

"Въоръжените сили на САЩ са готови да употребят своята съкрушителна мощ, ако Северна Корея покаже действителни признаци за скорошно изстрелване на ракета с ядрена бойна глава", заяви източник от Пентагона.

Според служител от американското правителство ядрен взрив над Тихия океан би бил "самоубийствен акт" за севернокорейския лидер Ким Чен-ун. "Сега той действа крайно предпазливо, като се опитва да се движи по ръб, отвъд който може да последва удар от страна на САЩ", каза източникът.

Севернокорейският външен министър И Йон Хо заяви на сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк през септември, че Пхенян може да взриви водороден заряд над Тихия океан в отговор на враждебната политика и заплахи на Вашингтон. Той обаче подчерта, че подобно решение може да вземе единствено севернокорейският лидер, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
9
 
15
 
! Отговори
m,gkm преди 6 години
До *** 54Ей умнико естествено, че виетнамците са дали повече жертви, но то е защото хората не са били въоръжени за разлика от хамериканските "демократични" сили. Нещо да кажеш? Това е все едно ти да си с голи ръце и при теб да влязат 15 човека с автомати. Как ще завърши всичко и кой ще бъде жертвата, а сега познай.
50
13
 
11
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
До m,gkmПЪРВО СЕ ПОИНТЕРЕСУВАЙ КОЛКО ЖЕРТВИ ДАДОХА АМЕРИКАНЦИТЕ И КОЛКО ДАДОХА СЕВЕРНО ВИЕТНАМСКИТЕ КОМУНИСТИ ! ЧАК СЛЕД ТОВА ВЛИЗАЙ ПО ФОРУМИТЕ ДА СИ ДАВАШ " КОМПЕТЕНТНОТО МНЕНИЕ "
49
3
 
12
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Освен това, Ким може и да гърми бомби с друга цел. Нали казвате, че гладуват там. Може да иска да лови риба с бомби. Като го гледам, малко бракониер си пада.
48
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Калеко Алеко .ра..ните американци, със своята кървава демокрация която прокарват в Сирия, Ирак, Афганистан и Либия ни накара да симпатизираме на откачения Ким.И само да ти кажа че живея в чужбина от 17 но това не ми пречи да мразя америка, която разби и нашата държава.А само да питам тебе как те ползват като тоалетна хортия или като носна кърпа?
47
5
 
8
 
! Отговори
m,gkm преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТАЗначи казваш, че хамериканците са се върнали по живо по здраво,а? Ти верно ли си вярваш? Аз пък съм гледал как ги връщат в дървени сандъци. Както казах хващай пътя към психото, че не си добре.
46
5
 
4
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Въоръжените сили на САЩ са готови да употребят своята съкрушителна мощ, ако Северна Корея покаже действителни признаци за скорошно изстрелване на ракета с ядрена бойна глава.-----Че, защо му е на Севернокорейското Кроасанче да си хаби и без това малкото ядрени бойни глави над Тихия океан (ако въобще има такива)?Не е ли по-добре да изпробва първо ракетата носител, пък после, - ако се окаже, че тя работи безотказно -да я снабди с ядрена бойна глава?Така постъпват всички.
45
7
 
15
 
! Отговори
Идеалист преди 6 години
Не се плашете, никой от тези, които стоят зад Северна Корея, няма да позволят д се извърши ядрен взрив над Тихи океан. Другото са празини америкнски приказки.
44
5
 
17
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Диалогът между САЩ и СК по нищо не се различава от този на двама махленски бабаити: "Аре, ве, ела ако си мъж", "Аве я да си затваряш плувалника, че ще ти изкъртя зъбите", "Аве ти докога ша ми съ репчиш, ве?", "Ей ся тъ пречуках".....
43
6
 
15
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"А САЩ могат да изпарят половината свят със същото това щракване, и?"...Могат. И къде ще живеят после? След гарантирания ответен удар. Или дори и да няма ответен удар. Затова се молете да не се почва, щото после спиране няма.
42
12
 
11
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
До m,gkmЧЕ КАКВО ЗАГУБИХА АМЕРИКАНЦИТЕ ВЪВ ВИЕТНАМ ,НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ?!ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ ЛИ ДОДОХА ?! ИЛИ В САЩ ИМА ПОВЕЧЕ РАЗРУШЕНИЯ ОТКОЛКОТО ВЪВ ВИЕТНАМ ?! АМЕРИКАНЦИТЕ ОТИДОХА ВЪВ ВИЕТНАМ ,ТРЕПАХА СЕВЕРНО ВИЕТНАМЦИ И НАКРАЯ СИ ЗАМИНАХА ОБРАТНО В САЩ ПО ЖИВО ,ПО ЗДРАВО ! СЪЩО КАКТО ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ,РУСНАЦИТЕ УЖ ПОБЕДИТЕЛИ ,УЖ СИ ВДИГНАХА ЗНАМЕТО В БЕРЛИН ,АМА ДАДОХА 5 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ ОТ ГЕРМАНЦИТЕ !
41
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той Садам, путин и Кадафи викаха, че ще разгромят САЩ, ама ей го на: двамата диктатора са в гроба, а третия го чакаме докато увисне на чьорвьоньй плащад с краката нагоре.
40
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не над Тихия океан ,а над САЩ.Те са за взривяване.ДА не се прават на най велики.
39
18
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Начинът по който путинофилите във форума, са готови да симпатизират дори на комунистически ***, като Ким Чен Грух само поради факта, че той не харесва Щатите, както и самите те, е достатъчно показателен за качеството и нивото на "Панславянските" им ценности. Още по смешни са мераците им да представят Кимчо, като действителна заплаха за САЩ и цивилизования свят, със ракетите му от *** тип и допотопното нивото на технологиите в СК от времето на Развития социализъм .... !!!
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BurzumОграничен и смешен както винаги.
37
13
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ТАЗИ МИКРО БОМБА НА СНИМКАТА КОЛКОТО И ЯДРЕНА ДА Е ЕДВА ЛИ ЩЕ НАНЕСЕ СЕРИОЗИ ПОРАЖЕНИЯ НА САЩ ! АМЕРИКАНЦИТЕ ИМАТ ЕДНА БОМБА НАРЕЧЕНА МАЙКА НА БОМБИТЕ ,ТЕЖИ 11 ТОНА ! ДОРИ И БЕЗ ЯДРЕН ЗАРЯТ САМО 5 ТАКИВА БОМБИ И СЕВЕРНА КОРЕЯ ИЗЧЕЗВА ОТ КАРТАТА !
36
3
 
18
 
! Отговори
Циник преди 6 години
В 1 самолет летят Брад Пит, Тръмп, ученик, и старец....самолета започва да пада...и четиримата виждат, че имат 3 парашута! Брад Пит грабва 1 и казва - имам много деца, и фенове, ще ми простите...и скача! Тръмп казва:Аз съм най-умния президент на САЩ досега...взима и скача! Дядото казва на ученика:Моята съм я изживял...взимай последния , и живей! Ученика: - Дядо не се притеснявай - Най-умния президент на САЩ скочи с училищната ми раница.....
35
2
 
0
 
! Отговори
kjymj преди 6 години
До anonymОще един за специализирано медицинско заведение. Наредете се на опашка бе, че може да не стигнат местата.
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тото същото се отнася и за тези, които американците ги иползват за тоалетна хартия и за носни кърпи.Предават националните интереси но господарите от сащ да са доволни.
33
8
 
15
 
! Отговори
m,gkm преди 6 години
До Анонимен 36То и във Виетнам отидоха с голямата кошница ама им напълниха ковчезите. Май пак искат.
32
12
 
9
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Чудя се кой приема САЩ насериозно след двата *** мандата и сегашният Биг Брадър.....