САЩ готови с превантивен удар по Северна Корея

Той може да стане факт, ако има признаци за изстрелване на ракета
Обновена: 12 окт 2017 18:49 | 12 окт 2017 18:45, Красимир Ангелов
158
САЩ готови с превантивен удар по Северна Корея
Снимка: БТА

САЩ могат да нанесат превантивен удар по Северна Корея, ако получат достоверни данни, че предстои КНДР да изстреля балистична ракета с ядрен заряд за взривяване в атмосферата над Тихия океан, предаде ТАСС, като се позова на японския в. "Йомиури".

"Въоръжените сили на САЩ са готови да употребят своята съкрушителна мощ, ако Северна Корея покаже действителни признаци за скорошно изстрелване на ракета с ядрена бойна глава", заяви източник от Пентагона.

Според служител от американското правителство ядрен взрив над Тихия океан би бил "самоубийствен акт" за севернокорейския лидер Ким Чен-ун. "Сега той действа крайно предпазливо, като се опитва да се движи по ръб, отвъд който може да последва удар от страна на САЩ", каза източникът.

Севернокорейският външен министър И Йон Хо заяви на сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк през септември, че Пхенян може да взриви водороден заряд над Тихия океан в отговор на враждебната политика и заплахи на Вашингтон. Той обаче подчерта, че подобно решение може да вземе единствено севернокорейският лидер, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари