След пожарите в Калифорния: 31 жертви, стотици в неизвестност

Над 3500 са разрушените от огнената стихия жилища
Обновена: 13 окт 2017 07:27 | 13 окт 2017 07:22,
14
След пожарите в Калифорния: 31 жертви, стотици в неизвестност
Снимка: Reuters

Жертвите от най-смъртоносните пожари в Калифорния се увеличиха и стигнаха 31. Това съобщават световните агенции, цитирани от БТА.

Те уточняват, че това е най-големият брой човешки животи, отнети едновременно от пожар в Калифорния в историята на щата. Предишният антирекорд бе 29 загинали при пожар в Лос Анджелис през 1933 година.

Над 100 души са пострадали и са били хоспитализирани, а огънят е унищожил 3500 жилища и постройки.

Площта, опустошена от пламъците, вече достига 190 000 акра или почти колкото площта на град Ню Йорк. Цели предградия в град Санта Роса са изпепелени, а над 6200 души са без ток.

Стотици хора все още са в неизвестност. Засега в безопасност са открити 437 души, но за други 463 все още няма вести.

Заради повалени телефонни антени за властите е трудно да се свържат с хората, обявени за изчезнали.
В Северна Калифорния въпреки постигнатия напредък в овладяването на стихията все още горят 21 големи пожара.

Общо над 8000 пожарникари се опитват да овладеят пламъците, но силните ветрове и ниската влажност затрудняват задачата им.

Причината за бедствието все още се разследва, но според властите началната искра може да е била дадена от електропровод, повален от силните ветрове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Рзумът ми се "ежи" :..."СИЛИКОНЪТ НЕ ГОРИ-...СИЛИКОНЪТ НЕ ГОРИ !!!"
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм Американец и ще разсъждавам по американски - ако просто бяха пуснали една атомна бомба някъде извън града, вятъра щеше да угаси пламъците. А сега просто стрелях срещу огъня с картечницата от килера и жена ми с базуката и естествено, екекта беше малък. Даже и децата се включиха с колтовете, ама нямаше ефект.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Анонимнико,само формен *** а не нормално човешко същество може да се радва на човешкото нещастие и да напише това."Само ненормален извратеняк може да жали съучастниците, правещи с данъците си възможно демократизирането с бомби на света с последващо ухилено де.билно ползване на заграбеното.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За американци не трябва да има жал. Това са хора изравнили със земята цяли държави. Донесли смърт и разрушения.В Ирак избиха 1 000 000 души. Сештате ли се за тези хора човеколюбие? Ааа?След като я унищожиха би трябвало да изплатят репарации на тази държава и да я възстановят с тяхно средства.Заслужават си нещастията мама..Ицата им га..дна. Даже им е малко. Явно тази година имат едно доста добро възмездие. Смърт за смърт. Огън ,вода и жупел. Гипсокартонените им бараки на пепел
3
10
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Компютърът ти съветски ли е или ,,краварски"?Помисли кой какво е дал на човечеството ,/ако можеш естественно/ пък тогава дращи и изливай злобата си.Прав е 2,какъв ли ,,човек ????" трябва да си да се радваш на смърта на невинни хора жени и деца.
2
0
 
0
 
! Отговори
Девил преди 6 години
Жертвите били 31 ...ейй, некадърници да тия хамериканци и тва е. Тва да се беше случило тука, жертвите щеха да са поне х10....
1
4
 
5
 
! Отговори
До 1-Анонимен преди 6 години
Анонимнико,само формен *** а не нормално човешко същество може да се радва на човешкото нещастие и да напише това.Такива като теб,само цапат земята с ъс съществуването си.Когато някой действително е Т.Ъ.П.,това няма как да му бъде обяснено.