Тръмп: Добри отношения с Русия ще облекчат кризата с КНДР!

Да се сдобрим с Русия, призова президентът
Обновена: 26 окт 2017 08:32 | 26 окт 2017 08:26, Петя Славова
61
Тръмп: Добри отношения с Русия ще облекчат кризата с КНДР!
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че наличието на добри отношения между САЩ и Русия би облекчило уреждането на кризата около ядрената и ракетната програма на Северна Корея, предаде ТАСС.

"Мисля, че би било великолепно, ако се сдобрим с Русия. Не смятам това за нещо неправилно. Тя е ядрена държава. Мисля, че можем да имаме добри отношения с нея", каза той в интервю за телевизионния канал "Фокс нюз", цитирано от ТАСС.

Още по темата

Президентът посочи, че САЩ взаимодействат по въпроса с Китай, но добави, че "би било великолепно, ако можехме да говорим и с Китай, и с Русия", пише БТА.

"Защото Китай ни помага, а Русия, може би, върви по друг път и пречи на това, което успяваме да постигнем. И когато казвам "може би", мисля, че точно зная за какво става дума", продължи Тръмп. Той подчерта, че наличието на по-положителни отношения между САЩ и Русия "би било нещо добро, а не лошо".

Говорейки за новоизбрания стар лидер на Китай Си Цзинпин, когото той поздрави по телефона часове по-рано, Тръмп отбеляза: "Той е човек с голяма власт. Струва ми се, че е много добър човек. Някои хора казват, че ние имаме най-добрите отношения от типа президент-президент, защото той също се нарича президент. Е, сега някои хора биха могли да го нарекат крал на Китай. Но той се нарича президент."

Говорейки по вътрешнополитически теми, президентът изрази мнение, че след встъпването му в длъжност американските медии са започнали да се отнасят към него много по-лошо, като преднамерено фалшифицират информацията за дейността му. "Те се позовават на източници, които, според мене, не съществуват. Те просто си измислят", посочи Тръмп, цитиран от ТАСС. Сред медиите, които според него разпространяват недостоверна информация, президентът посочи телевизиите Си Ен Ен, Ей Би Си, Ен Би Си, Си Би Ес.

По този повод той отново отбеляза, че активното използване на социалните мрежи, включително Туитър, му помага да публикува информация за своите възгледи, които медиите често изопачават. Горд съм, каза той, че "можах да убедя толкова много хора, колко фалшиви са" редица американски медии.

Според Тръмп изборният щаб на неговата съперничка в кандидат-президентската кампания Хилари Клинтън и Националният комитет на Демократическата партия са изхарчили почти 6 млн. долара за съставянето на досие с непроверени данни от компрометиращ характер за него. "Това аз наричам изфабрикувани факти", подчерта той.
"Много интересно е, че Клинтън отричаше това, отричаха го нейните хора, всички го отричаха. А сега се чудят какво да кажат. Изхарчиха почти 6 млн. долара за нещо такова. Често да ви кажа, струва ми се, че това е позор", подчерта президентът.

Така той коментира съобщението на Ройтерс по-рано вчера, че съставянето на досие с компромати срещу Тръмп е започнало през 2015 г. по поръчка на поддръжници на Републиканската партия, стремящи се да попречат той да спечели партийната номинация.

А когато станало ясно, че именно Тръмп е най-вероятният кандидат на партията, републиканците престанали да финансират събирането на компромати за него, и тогава инициативата била подхваната от демократите. Юристите на Хилари Клинтън изкупили събраното досие, но медиите не разкриват точната сума. Не става ясно защо Тръмп говори за близо 6 млн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами като расия е източникачна всички проблеми,разбира се е така.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SDOBRETE SE XUBAVO E NO GADNIUXITE OT KAPITALA NE DAVAT
28
1
 
8
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Според Тръмп изборният щаб на неговата съперничка в кандидат-президентската кампания Хилари Клинтън и Националният комитет на Демократическата партия са изхарчили почти 6 млн. долара за съставянето на досие с непроверени данни от компрометиращ характер за него. "Това аз наричам изфабрикувани факти", подчерта той.Горното сте го смотали между другото, а е водеща новина втори ден, включително за CNN и BBC bbc/news/world-us-canada-41752908
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ не са правова държава.Ако някой твърди това явноне разбира от право. Имат сивсякакви вратички за заобикалянена правото.
26
0
 
2
 
! Отговори
EMIGRANT преди 6 години
Gledam edin nedosmaslenik nari4a Trump pu9k,drug ne znam kak si.a 6tom ste tolkoz osvobodeni psihi4eski,za6to ne se zapitate,koi vi dava tova pravo i ne e li posledstvie ot demokrati4ni9 na4in na funkcionirane na Amerika!Za6to vsi4ki besni amerikanski,a i bulgarski ku4eta la9t po Trump?!Ami za6toto be6e izbran vupreki manipulaciite!Zna4i bil 6ut i nenormalen 6toto nazoval julti9 diktator4o roket men,koeto daje ne e obidno,a po skoro v9rno.Ama e dobre da nari4at trump b9sno ku4e i toi da mul4i?
25
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
жьлтият гмо мозьк няма да го свитнат защото зад него е военно пром комлексте откога чакат такьв шут да се появи
24
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 23А в комунистическите дръжави, ако си позволиш да надигаш глава и да се противиш и говориш против властта какво става?
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до АнонименИ затова мафията разтрелва публично президенти в САЩ? Може и тоя пуяк да го свитнат, не са решили, не са го свитнали, така е в правовите демократични държави.
22
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкции до дупка!
21
17
 
10
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Все повече ми харесва този германско-шотландски американец ! Да оправя бързо С. Корея и да се захваща с Раша . С.Корея при Ю.Корея - Раша при СССР !
20
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя говори по-несвързано и от нашата тиква
19
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цяла Западна Европа иска оправяне отношенията с Русия. Особено бизнеса. Скоро Германският президент беше там и го каза. Само на Сащ това не се нрави. Ако не е Русия какво ще прави военнопромишленият им комплекс? Ще им намалят парите на половина.
18
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛЕД КАТО СИРИЙСКАТА ПРАВИТЕЛСТВЕНА АРМИЯ ОСВОБОДИ ГРАД МЕАДИН В ПРОВИНЦИЯ ДЕИР АЗ ЗОР НАМЕРИ ТАМ ОГРОМЕН ОРЪЖЕЕН СКЛАД НА ИДИЛ ИЗЦЯЛО ОБОРУДВАН С ОРЪЖИЕ ПРОИЗВЕДЕНО В САЩ,ИЗРАЕЛ БЕЛГИЯ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ .НАРЕД С КОНВЕНЦИОНАЛНОТО ОРЪЖИЕ БЯХА ЗАЛОВЕНИ И ХИМИЧЕСКИ БОМБИ ЗАБРАНЕНИ ОТ ООН./СЛЕД ТЕЗИ ПОРЕДНИ РАЗКРИТИЕ НА ВРЪЗКИТЕ НА САЩ ,ИЗРАЕЛ И ЗАПАДА С ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ИД РУСИЯ НЕ САМО НЕ ТРЯБВА ДА СИ ПОДОБРЯВА ОТНОШЕНИЯТА С ТЯХ ,НО ДА ГИ БОМБИ С ЯДРЕНИЯ СИ АРСЕНАЛ
17
2
 
8
 
! Отговори
к преди 6 години
Какво ще се случи на 8 февруари, извинете за неинфомираността
16
3
 
42
 
! Отговори
лудост преди 6 години
Не може да искаш мир с Русия а в същото време да въоръжаваш и обучаваш терористи в Сирия и да ги пускаш срещу правителствената армия на Сирия и Руснаците.
15
6
 
34
 
! Отговори
историята е жива преди 6 години
Няма нормални хора който да вярват на държавата терорист САЩ,те живеят от военни и агресии ....
14
3
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
москва не вярва на сьлзи никакво доверие на този клоун
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помнете датата 8 февруари , ще да бъде знаменателна
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
12 бездънни безмислици
11
37
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 САЩ са правова държава и няма как това да се случи преди Русия да е изпълнила някои неща