Тръмп: Добри отношения с Русия ще облекчат кризата с КНДР!

Да се сдобрим с Русия, призова президентът
Обновена: 26 окт 2017 08:32 | 26 окт 2017 08:26, Петя Славова
61
Тръмп: Добри отношения с Русия ще облекчат кризата с КНДР!
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че наличието на добри отношения между САЩ и Русия би облекчило уреждането на кризата около ядрената и ракетната програма на Северна Корея, предаде ТАСС.

"Мисля, че би било великолепно, ако се сдобрим с Русия. Не смятам това за нещо неправилно. Тя е ядрена държава. Мисля, че можем да имаме добри отношения с нея", каза той в интервю за телевизионния канал "Фокс нюз", цитирано от ТАСС.

Още по темата

Президентът посочи, че САЩ взаимодействат по въпроса с Китай, но добави, че "би било великолепно, ако можехме да говорим и с Китай, и с Русия", пише БТА.

"Защото Китай ни помага, а Русия, може би, върви по друг път и пречи на това, което успяваме да постигнем. И когато казвам "може би", мисля, че точно зная за какво става дума", продължи Тръмп. Той подчерта, че наличието на по-положителни отношения между САЩ и Русия "би било нещо добро, а не лошо".

Говорейки за новоизбрания стар лидер на Китай Си Цзинпин, когото той поздрави по телефона часове по-рано, Тръмп отбеляза: "Той е човек с голяма власт. Струва ми се, че е много добър човек. Някои хора казват, че ние имаме най-добрите отношения от типа президент-президент, защото той също се нарича президент. Е, сега някои хора биха могли да го нарекат крал на Китай. Но той се нарича президент."

Говорейки по вътрешнополитически теми, президентът изрази мнение, че след встъпването му в длъжност американските медии са започнали да се отнасят към него много по-лошо, като преднамерено фалшифицират информацията за дейността му. "Те се позовават на източници, които, според мене, не съществуват. Те просто си измислят", посочи Тръмп, цитиран от ТАСС. Сред медиите, които според него разпространяват недостоверна информация, президентът посочи телевизиите Си Ен Ен, Ей Би Си, Ен Би Си, Си Би Ес.

По този повод той отново отбеляза, че активното използване на социалните мрежи, включително Туитър, му помага да публикува информация за своите възгледи, които медиите често изопачават. Горд съм, каза той, че "можах да убедя толкова много хора, колко фалшиви са" редица американски медии.

Според Тръмп изборният щаб на неговата съперничка в кандидат-президентската кампания Хилари Клинтън и Националният комитет на Демократическата партия са изхарчили почти 6 млн. долара за съставянето на досие с непроверени данни от компрометиращ характер за него. "Това аз наричам изфабрикувани факти", подчерта той.
"Много интересно е, че Клинтън отричаше това, отричаха го нейните хора, всички го отричаха. А сега се чудят какво да кажат. Изхарчиха почти 6 млн. долара за нещо такова. Често да ви кажа, струва ми се, че това е позор", подчерта президентът.

Така той коментира съобщението на Ройтерс по-рано вчера, че съставянето на досие с компромати срещу Тръмп е започнало през 2015 г. по поръчка на поддръжници на Републиканската партия, стремящи се да попречат той да спечели партийната номинация.

А когато станало ясно, че именно Тръмп е най-вероятният кандидат на партията, републиканците престанали да финансират събирането на компромати за него, и тогава инициативата била подхваната от демократите. Юристите на Хилари Клинтън изкупили събраното досие, но медиите не разкриват точната сума. Не става ясно защо Тръмп говори за близо 6 млн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма лошо да започва само, че дали ще му разрешат иначе това си е поредното местене на въздуха.
9
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките олигарси няма да могат да ходят на гости на парите си и на конете си в Лондон . Нали знаете че дори конете си не смеят да държат в Русия камо ли децата си
8
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
9 Значи санкции до дупка . въпросът е приключен тик так тик так идва 8 февруари
7
34
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добри отношения с русия се постигат само с тояга
6
38
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
7 Няма как да стане преди Русия да се изтегли поне от Донбас да не кажа и да върне Крим
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си чакам 8 февруари , после ще си пишем тук
4
5
 
17
 
! Отговори
факт преди 6 години
Добра идея но сената и конгреса няма да му дадат да има мир,там седят дъртаци който живеят от смъртта и болката.
3
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички знаят че Кремъл подкрепя Северна Корея!Русия е виновна за злините по света!Само санкции за Кремъл !
2
1
 
33
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Цитат: "можах да убедя толкова много хора, колко фалшиви са" редица американски медии."В Германия - всички са такива!
1
8
 
41
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Хаха. Щото ако не беше ядрена държава , отдавна да сте я налазили както Вермахта навремето. Знаете само да биете малките и слабите. Тарикати такива. Няма стане тая работа.