Куба към кубинците в чужбина: Добре дошли обратно!

Хавана обяви промени в имиграционната си политика
59
Куба към кубинците в чужбина: Добре дошли обратно!
Снимка: Reuters

Кубинският външен министър Бруно Родригес обяви промени в имиграционната политика на Хавана, която цели да засили връзките с 800 000 кубинци, живеещи в чужбина.

Родригес, който е на посещение в САЩ, заяви пред група живеещи в Америка кубинци, че новите правила ще влязат в сила на 1 януари. Външното министерство ще разреши на живеещи в чужбина кубинци да влизат и напускат страната през две пристанища, информира АП, цитирана от БТА.

Гражданите, напуснали страната незаконно, ще имат право да се върнат, освен ако са напуснали през американската военна база Гуантанамо. Освен това децата на кубинци, живеещи извън страната или родени в чужбина, ще могат да получат кубинско гражданство и документи.

Кубинският външен министър обвини Вашингтон, че създава несправедливи препятствия пред получаването на визи и заяви, че "правителството на САЩ затваря, а Куба отваря врати".

Освен това той заяви, че информацията за мистериозни акустични атаки, насочени срещу служители на американското посолство, е пълна измислица, целяща да навреди на двустранните отношения.
 


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Profesionalist преди 1 година
Prodavam kubinski mebeli za $10.Sombrero 6areno odeqlo i 5 portreta na Kastro.
18
0
 
1
 
! Отговори
кака Лара преди 1 година
Тия глупаци май зорлем искат да си създадат проблеми,
след като са решили да си вкарат в страната тези утрепки - противници на социализма !
И там ще стане като у нас след 1989 година - ширещо се безправие и корупция, подплатена с проституция, наркомания и тотален упадък на обществото . . .
17
0
 
2
 
! Отговори
До 16 варварин преди 1 година
Не се коси! Луди няма!
16
15
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До OMG_Lucker

Само това остава - еничарите, напуснали родината си, за да слугуват на запад, да се върнат тука. Айде няма нужда. Малко са ни местните еничари, та сега да приемаме и промити с евроатлантически ценности избягали от родината си бок''ци. Не, благодаря. Ако си живял на запад и си им свикнал на ценностите, да не си посмял да стъпваш в Родината ми !
15
2
 
6
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Оставете комунизъм, капитализъм и прочие настрани. Обърнете внимание на следното:
Ето, хората си канят емигрантите си обратно. Подобно нещо направиха и индийците преди половин година, като казаха, че дори хм.. "ромите".. са добре дошли в Индия (де късмет). На запад пък нямат нужда от това- там дори и някой да емигрира, други работяги идват. И какво? Само ние ли сме, където политиците и "лидерите" ни не ги е грижа за емигриралите, за останалите, стига специфичния им електорат да гласува за тях?
14
0
 
8
 
! Отговори
Тато из Правец преди 1 година
И да носят повече $$$$$$,а ?
13
8
 
10
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 1 година
Преди две седмици се върнах от Куба. Бех позабравил, но си припомних защо мразех "социализма".
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куба им нужда сега от промяна в икономиката си, при комунистическата икономика кубинците нямат тоалетна хартия и банани, а ако искат да се оправят като нас трябва да променят като нас и иконимиката си и ще имат тоалетна хартия и банани и кубинците ще се връщат в Куба да ядат банани и да си купуват тоалетна хартия както в евроатлантическа България.
11
3
 
8
 
! Отговори
мияч на запад преди 1 година
A българите връщат ли се в евроатлантическа България членка на ЕС след 28 години евроатлатнизъм и демокрация, или?
10
3
 
8
 
! Отговори
Берач преди 1 година
Да,тръстиката се развъди много ,а не останаха кубинци да я режат. Който можа се отскубна от" светлото комунистическо бъдеще".
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е луд да се върне в концлагера?
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"правителството на САЩ затваря, а Куба отваря врати".

Ха-ха-ха, Кастро затвори вратата още през 1961 година и направи от Куба поредната социалистическа кoчина под сесесерска команда.
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"по света е пълно с недемократични отлично функциониращи икономики,както и със западащи демокрации."
...свободата Санчоооо, свободата, може да има привидно добре икономически, ама 'що така все няма наплив въм тия така добре икономически "зоо кътове" (държави)?
6
15
 
13
 
! Отговори
Ko?Ne! преди 1 година
Амм там където ми откраднаха отворена минерална вода, защото 90% от денонощието са на режим за вода (за други услуги да не говори, то там просто ги няма)? За тази ли Куба говорим? Кой ще се върне бре, вие луди ли сте??? Обстановката там е като във Факултето и Столипиново и Максуда взети заедно.....ужас, дори вече и по туристическите им затворени комплекси и места не става........отвратително е!
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А? Какво стана сега? Защо не искат да се връщат в прекрасна Куба?
4
2
 
12
 
! Отговори
А бе преди 1 година
Малка поправка-Турция е външна опасност N1 за България,това с врага е наистина малко прекалено..Обаче нищо не пречи да се постигнат и поддържат добри отношения,стига да не ни се месят,както често правят.
3
3
 
8
 
! Отговори
А бе преди 1 година
До ***
Чудно ми е как като турчин може да говориш такива глупости за Турция!?Турция беше изградена именно от завърналите се гурбетчии и постигна впечатляващи резултати!Е,явно не е твърде демократична,но икономиката се развива по-добре от много европейски държави.
За мен Турция си остава враг N1,но да отричам огромните и постижения-не,даже се възхищавам на някои неща!
2
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наясно ли сте колко хора и какъв оборот се върти около Кубинския проблем, само се сетете как беше в БГ преди да паднат визите за пътуване в Европа - преводачески бюра, разходки до София, чакане пред посолство, пари за държавни такси, задграничен паспрорт и т.н плащане за несъществуващи екскурзии... Сега се оплаквате от ЕС, ама не спирате да пълните фейса със снимки от разходките ви из европа и през седмица в Гърция и Румъния на кафе ходите.
1
5
 
15
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Това,от което има нужда Куба е промяна в икономиката,а не толкова в политиката и идеологията.Вярно,кубинците не са толкова работливи като китайците и виетнамците,но оня модел ще даде добър резултат.Няма нужда от революции и "демократизиране",по света е пълно с недемократични отлично функциониращи икономики,както и със западащи демокрации.