Осем загинали в Ню Йорк, властите разглеждат случая като тероризъм

Шофьорът на камион е задържан, извадил е фалшиви оръжия
Обновена: 1 ное 2017 07:44 | 31 окт 2017 23:01,
48

Снимка: Reuters

Най-малко осем души са загинали, а над 12 са ранени след като камион се вряза в пешеходци в Ню Йорк, съобщава CNN. Шест от жертвите са загинали на място, други двама - в болницата.

"Това беше терористичен акт, и то особено страхлив терористичен акт", заяви кметът на града Бил де Блазио в пресконференция.

Той потвърди броя на жертвите. От полицията в града съобщиха, че са простреляли и задържали заподозрения и че в момента няма опасност в района. Той е идентифициран като 29-годишен мъж.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че няма данни за "широк заговор" и че по-скоро става дума за самотен атентатор.

Шофьорът е карал в лентата за велосипедисти поне няколко пресечки, прегазвайки хората, твърдят представители на властите.

Още по темата

След това шофьорът е излязъл и е извадил фалшиви оръжия. Тогава е бил прострелян от стеклите се на местопрестъплението полицаи, твърди нюйоркската полиция.

Мъжът е задържан и е отведен в болница за лечение. CNN се позова на двама полицаи, които твърдят, че нападателят е викал Аллах Акбар.

Властите съобщиха, че разглеждат инцидента като терористичен акт, съобщи Independent.

Инцидентът е станал в близост до гимназия, която в момента е блокирана. В близост се намирала и мемориала в памет на жертвите от 11 септември.

Атаката е станала край река Хъдсън. Край местата, откъдето е минал камионът, се виждат разпилени счупени части от велосипеди.
 

 

* Информацията е актуална към 23:42 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: камионНю Йоркзагинали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
22
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
сума ти пари и оръжия наляха на разни ислямистки главорези само за да накриват кепето на Асад и Путин и ко пак американския данъкоплатец плаща ....с живота си !ФАЩ ми напомнят на някой анимационен герой от луни тунс дето каквото и да прави само настъпва мотиката :)
9
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зад Тръмп стои Путин, а зад Путин стоят ционистите в Израел начело с Нетаняху. Зад Клинтън стои Сорос, а зад сорос стоят евреите глобалисти, тия дето мразят родината си и искат да продължат да паразитират. Инъче на най високо ниво идвете групи евреи намират общ език, а ние тъпяцоте се делим на русофили и русофоби. А тоя атентат най верпятно е организиран от едното от двете лобита. Те двете еврейски лобота са нещо каро коза ностра - правят си помежду си мръсотии
8
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До САЩ=НАТО=ИДАбсолютно точна диагноза!През 60 и 70 години на 20 век, ЦРУ финансираше контрареволюциите с пари от наркотици, при това продавани в САЩ. Така създадоха наркобароните в Колумбия, Панама, Мексико. После финансираха муджехедините в Афганистан, същите дето днес им викат талибани. След това финансираха "народа на Либия и Сирия", дето днес им викат ИДИЛ. За съжаление последствията от американската д.билщина удрят основно Европа, разбира се не без съдействието т.паците от Брюксел.
7
0
 
21
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
По нашите земи си е чист геноцид, не може да се разглежда като тероризъм по никакъв начин.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гувернаторът ли, списвачке?
5
7
 
33
 
! Отговори
САЩ=НАТО=ИД преди 6 години
Ми то терористите са си ваши..... Бройте го за friendly fire. Пострадалите да се обърнат към CIA и Пентагона за компенсации. Това са си ваши хора вие ги създадохте обущичте и финансирахте
4
3
 
28
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Е като какво да го разглеждат след като чалмата е крещял "Алах Акбар"??!Чакай бе може да се е правил на терорист само нали е холоин и да се е поувлякал малко!
3
6
 
10
 
! Отговори
А Бг тероризма? преди 6 години
Кой ще разследва тероризма по нашите земи? Политици, крадци? На тях кога ще им се търси отговорност? Проблемите на САЩ са си локални. Не се втурвайте да им се връзвате - те ще се оправят и това е сигурно!
2
0
 
8
 
! Отговори
джурналистка преди 6 години
До Един прострелянМного си важен па ти, да мре ли искаш?:)
1
0
 
31
 
! Отговори
Един прострелян преди 6 години
Тогава е бил застрелян от стеклите се на местопрестъплението полицаи,===============Застрелян, ама го закарали в болница за лечение