Осем загинали в Ню Йорк, властите разглеждат случая като тероризъм

Шофьорът на камион е задържан, извадил е фалшиви оръжия
Обновена: 1 ное 2017 07:44 | 31 окт 2017 23:01,
48

Снимка: Reuters

Най-малко осем души са загинали, а над 12 са ранени след като камион се вряза в пешеходци в Ню Йорк, съобщава CNN. Шест от жертвите са загинали на място, други двама - в болницата.

"Това беше терористичен акт, и то особено страхлив терористичен акт", заяви кметът на града Бил де Блазио в пресконференция.

Той потвърди броя на жертвите. От полицията в града съобщиха, че са простреляли и задържали заподозрения и че в момента няма опасност в района. Той е идентифициран като 29-годишен мъж.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че няма данни за "широк заговор" и че по-скоро става дума за самотен атентатор.

Шофьорът е карал в лентата за велосипедисти поне няколко пресечки, прегазвайки хората, твърдят представители на властите.

Още по темата

След това шофьорът е излязъл и е извадил фалшиви оръжия. Тогава е бил прострелян от стеклите се на местопрестъплението полицаи, твърди нюйоркската полиция.

Мъжът е задържан и е отведен в болница за лечение. CNN се позова на двама полицаи, които твърдят, че нападателят е викал Аллах Акбар.

Властите съобщиха, че разглеждат инцидента като терористичен акт, съобщи Independent.

Инцидентът е станал в близост до гимназия, която в момента е блокирана. В близост се намирала и мемориала в памет на жертвите от 11 септември.

Атаката е станала край река Хъдсън. Край местата, откъдето е минал камионът, се виждат разпилени счупени части от велосипеди.
 

 

* Информацията е актуална към 23:42 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: камионНю Йоркзагинали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Това беше терористичен акт, и то особено страхлив терористичен акт"Не че нещо, но този акт на практика слага край на живота на извършителя, което е доста по-малко страхливо от това което хамериканците правят с техните дрони - трепят хора от далече като на игра, без да рискуват нищо.
29
0
 
0
 
! Отговори
има инвазия преди 6 години
По данни от снимки има обсебване на водача от проникващи малки черни масови убиици. тъмните петна по зениците на полицаи подават че е включена нова техника следяща милиарди цели едновременно от системата Голям черен медиен манипулатор з а която съобщиха по време на заседания на конгреса на сащ .Подобни черни масови проникващи убиици се подържат от нови цигарени кутии ,електромери лични документи с вградени чипове и холограми и други..ИМа черна инвазия
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и при нас в Бургаско загинаха 8 човека заради наводнения.Значи трябва да съдим отговорните чиновници и арендаторите на язовирите за тероризъм.Също и този, който реши, че държавата е лош стопанин и язовирите трябва да се отдават на частната инициатива Иван Костов.До живот.Или на най-близкото дърво.
27
2
 
0
 
! Отговори
варнинг преди 6 години
В Ню йорк веднага да проверят внимателно колата първо като я снимат в мултиспектрални режими..Да с е огледа каква техника вероятно с черни висок оплътни или лилали холограми подържа масови убиици..Черните убиици проникнали от иран навремето подпалиха Екайро,Сирия ирак и иемен ..имат връзkа с масовi убиици от края на мезозоя проникнали в слънчевата система с NIBIRU
26
0
 
0
 
! Отговори
срочно преди 6 години
понеже колите на МВР се следят в реално време не само от турско говорящи трафиканти но и от западни спец служби да се свалят записи на разговорите между малките черни убиици..
25
0
 
0
 
! Отговори
проверка на мвр коли преди 6 години
Проникнали са малки черни масови убиици обсебили човек презобен със спец наркотици и микро чипове.Подава охраната на региона възмутена от убииствата на велосипедисти..Подобна техника вчера намерихме в кола на МВР .Малките черни масови убиици се подържаха от устройство инсталирано вдясно от водача. виждат се при снимки от близо и далече .чуват се като комуникират. в Момента кола на мвр с такив а масови малки убиици наближава региона..Полицаите са презобени със спец озверяващи наркотици
24
0
 
1
 
! Отговори
Веско преди 6 години
На мен пък, най-голямо впечатление ми направи, че нападателя е идентифициран като 29-годишен мъж!!! Като изключим грандиозния успех, не е ли малко нетолернатно към останалите такива. Много бързо го идентифицираха като мъж и това ме обижда леко.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трак, на мен ми се струва, че си се освободил от нещо друго - това което е в главата ти. От там и това чувство на лекота и тотална независимост.
22
1
 
4
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Ааааа не бе, как ще е тероризъм! На човека просто му е поднесла колата и се е нацепил в тълпата. Сега разследването ще установи, че Путин е виновен защото е залял пазара за части за коли с фалшива стока. :D
21
26
 
7
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Русофилството в България е както запека-Докато е в тебе те мъчи , но щом излезе веднага се чувстваш свободен.
20
15
 
2
 
! Отговори
Трак до 35 преди 6 години
Тебе няма нужда някой да те съди , ти дори не живееш , а просто съществуваш , както всички безполови русофили в България.Даже и за егане не ставате.Жалка русофилска съдба.
19
0
 
2
 
! Отговори
Минко 47г. ерген преди 6 години
До Сидни БушменътЗа тебе не пишат щото ужилването от медуза не се счита за терористичен акт. А птицечовките не викат Алах акбар, а Трак Трак. Тоест зоват другия форумен глупакк.
18
14
 
1
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Това е грозно и греховно деяние на човек загубил всичката си доблест.Няма оправдание за недостойните коментари.*** се хранят точно със злобата ви и на нея разчитат.Но не аз ще ви съдя..........
17
0
 
16
 
! Отговори
евроатлантик преди 6 години
никой не говори за спазване на евроатлантически ценности
16
11
 
17
 
! Отговори
да анонимен преди 6 години
Атентатът става в много удобен момент за Тръмп.Зад Тръмп стои Путин, а зад Путин стоят ционистите в Израел начело с Нетаняху.-------Момче, кво пушиш, бе???Или си на синтетика???Малииии.... много яко те тресе, бе!!!!!-))))))))
15
5
 
2
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Още може!
14
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Долен е този долен Манхатън. А дежурният виновник за долните естествено е Путин.Някой още неразбрал?
13
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дългата ръка на късия човек
12
7
 
36
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
Само за последните седмици полицаи продават дрога, полицаи превозват бежанци, полицаи крадат с бандитите , министри подаряват обществени поръчки, батко, братко и тъй нататък. Съдийската мафия оправдава според ръшвета. Това обаче не вълнува българина! Вълнува го кво е станало в Америка?!900 години робство не е шега работа!!
11
16
 
9
 
! Отговори
българина преди 6 години
отварям шампанското! 4 те бази да се омитат от тука иначе ще ги газим пред кръчмата