Ужас за хиляди: Тръмп иска край на "зелената карта"

"Искам от Конгреса незабавно да започне работа за премахването й"
56
Ужас за хиляди: Тръмп иска край на "зелената карта"
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви днес, че възнамерява да сложи край на прочутата лотария за "зелена карта", по която според него в страната е пристигнал узбекският имигрант, убил вчера осем души в Манхатън, съобщиха осведомителните агенции.

Още по темата

"Днес ние скърбим заради ужасната терористична атака в Ню Йорк, на няколко пресечки от Световния търговски център", каза Тръмп на заседание на кабинета си в Белия дом. Той добави, че започва процедура по прекратяване на т.нар. Програма за разнообразяване на имигрантския поток (лотария за "зелена карта").

"Ще поискам от Конгреса незабавно да започне работа за премахване на тази програма", обяви той.

Говорител на министерството на вътрешната сигурност потвърди, че нападателят е влязъл в САЩ през 2010 г. с валидна виза, издадена му след участие в лотарията за "зелена карта".

Тръмп нарече "животно" мъжа, който вчера прегази с пикап хора на велоалея в Манхатън, като уби осем души и рани тежко най-малко 11 човека. В отговор на въпрос на репортер президентът каза, че ще обмисли дали извършителят да бъде прехвърлен в затвора за терористи в Гуантанамо.

Извършителят Сайфуло Саипов, който е прострелян и се намира в болница под полицейски надзор, изглежда е следвал "инструкция на "Ислямска държава" в канали на социалните медии", каза шефът на звеното за борба с тероризма в нюйоркската полиция Джон Милър. По думите му 29-годишният Саипов е планирал нападението си седмици наред.

Според федерален източник, цитиран от Ройтерс, узбекът е бил в контакт с пребиваващо в САЩ лице, което е разследвано от ФБР за дейности, свързани с тероризъм.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дърпай Доньо шалтера.Да го дуваааат късметлиите.
20
5
 
18
 
! Отговори
Кондю преди 6 години
И без това хамериканската мечта е изчерпана и не е това което е била. Крайно време да се премахне тази глупост
19
6
 
27
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Крайно време е проблемите на Америка да престанат да бъдат проблеми на Света!Да си ги решават сами,а не на чужд гръб!
18
3
 
17
 
! Отговори
Знаете ли ,че преди 6 години
Човека е опитомил вълци и е създал кучето.Станало е по следният начин:Подбирали са вълци с по-благонравен ген.Ако нещо се издъни в селекцият ги елиминирали.И така се е получила успешната селекция най-добър приятел на човека.Обаче са минали много години.Бабата ,колкото и да и се иска няма да види резултата от нейните действия.Обаче Дончо ако дръпне шалтера резултата ще е незабавен.
17
2
 
20
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Край на зелената карта?Пракрасна новина!
16
5
 
23
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Спирането на "Зелена карта" би било естествено решение.Тая лотария се превърна във "врата у поле"-нещо безсмислено,след като всякакви си влизат в САЩ и не биват гонени.Логично е даже да се спре всякаква масова миграция,а нужните хора да се набират индивидуално,по предложение на заинтересовани институти,фирми и прочее,като същите гарантират(вкл. финансово) за тях.Впрочем,такова ограничаване би било полезно и за Европа.
15
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е човека.Никаква зелена карта.Който се стреми за зелена карта е кърлеж , който ще се зацепи на кръвоносната система на бюджета и ще суче докато свят светува.Същата крушка трябва да светне и на баба Меркеланда.Дано ама надали.
14
5
 
33
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Вече е напълно безсмислено бял човек да се стреми към трайно заселване в САЩ!За по-малко от 10 г-може,все още има далавера.Виж за ман*али*те от всякакъв вид е добро място.Както са тръгнали нещата,белите в Америка ще трябва да живеят в добре охранявани гета,иначе лошо им се пише-нещо като Ю.Африка.Горко им на тези,които няма да могат да си го позволят финансово...
13
4
 
31
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Някога САЩ подбираха старателно хората които им са нужни и не приемаха *** и Пульо.Постепенно тая политика бе изоставена и почти никой успял да се промъкне в САЩ не бе изгонен.При Обама това доби потресаващи размери.На практика Америка е надут балон с хора,от които няма полза,но Светът е принуден да ги издържа,за да не пострада!Естествено,това няма как да продължи вечно и ще има някаква развръзка.Можем само да се надяваме,че ще пострадат единствено САЩ,а не всички останали,какъвто е планът...
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците си взеха достатъчно хора от Африка за плантациите. Повече не им трябват.
11
2
 
42
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Съчувствам на тези, които са се надявали на "зелена карта"Това е наистина радикална промяна в живота.Но със САЩ не свършват по-привлекателните дестинации.Иначе Тръмп в случая е прав!Този гнъсния - даже и животно не е!Животните не убиват в името на из пъ рдяна религия!Този е обида за човешкият род!
10
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Късно е чадо, мандалото лопна. Вече сте фрашкани с такива като тоя.
9
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето САЩ наричаха подобни действия "комунизъм".
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейците да не ходят в САЩ, а африканците и азиатците без и.азия да не ходят в Европа навит съм аз.
7
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един съвсем нормален ден в Народна Република САЩ.
6
7
 
25
 
! Отговори
шматка преди 6 години
А наще визи.Туй косматото сте го пуснали а нас не ни искате.Хак да ви е
5
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Одобрявам САЩ не са това което бяха преди 20-50г. Само ще деградират от сега нататък учете мандарин.
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хилядите ужасени да заповядат, ще им лея куршум
3
9
 
18
 
! Отговори
стар кадия преди 6 години
Този хайван не е ли на ясно,че в САЩ хиляди хора годишно умират,избити от американци петнайсто поколение?!
2
3
 
29
 
! Отговори
Иван преди 6 години
прав е човека