Ужас за хиляди: Тръмп иска край на "зелената карта"

"Искам от Конгреса незабавно да започне работа за премахването й"
56
Ужас за хиляди: Тръмп иска край на "зелената карта"
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви днес, че възнамерява да сложи край на прочутата лотария за "зелена карта", по която според него в страната е пристигнал узбекският имигрант, убил вчера осем души в Манхатън, съобщиха осведомителните агенции.

Още по темата

"Днес ние скърбим заради ужасната терористична атака в Ню Йорк, на няколко пресечки от Световния търговски център", каза Тръмп на заседание на кабинета си в Белия дом. Той добави, че започва процедура по прекратяване на т.нар. Програма за разнообразяване на имигрантския поток (лотария за "зелена карта").

"Ще поискам от Конгреса незабавно да започне работа за премахване на тази програма", обяви той.

Говорител на министерството на вътрешната сигурност потвърди, че нападателят е влязъл в САЩ през 2010 г. с валидна виза, издадена му след участие в лотарията за "зелена карта".

Тръмп нарече "животно" мъжа, който вчера прегази с пикап хора на велоалея в Манхатън, като уби осем души и рани тежко най-малко 11 човека. В отговор на въпрос на репортер президентът каза, че ще обмисли дали извършителят да бъде прехвърлен в затвора за терористи в Гуантанамо.

Извършителят Сайфуло Саипов, който е прострелян и се намира в болница под полицейски надзор, изглежда е следвал "инструкция на "Ислямска държава" в канали на социалните медии", каза шефът на звеното за борба с тероризма в нюйоркската полиция Джон Милър. По думите му 29-годишният Саипов е планирал нападението си седмици наред.

Според федерален източник, цитиран от Ройтерс, узбекът е бил в контакт с пребиваващо в САЩ лице, което е разследвано от ФБР за дейности, свързани с тероризъм.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
РЕДМАП преди 6 години
А защо ужас, по-добре да се търсят хора с добър английски, висше образование, стаж по специалността, на сравнително млада възраст, това е профила на успешният емигрант. Нека дадат точки по тези критерии и колкото повече имаш толкова по-голям шанс да ти дава в една лотария. И примерно ако от 100 точки нямаш поне 80, изобщо да не участваш в една евентуална лотария. Нека се постараят хората за шанса да живеят на мястото където мечтаят!
40
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Никой в този форум не се сеща че си е в ход унищожаването на бялата раса. Само един писа че ако си цветен получаваш и карта и квартира, медицина и пари. Ню Йорк е заприличал на Столипево - аз живея там отдавна, помен няма от това което беше преди 15 години. Този узбекистанец, всъщтност хазар, ако беше мислещо същество щеше да забележи че наоколо са все свои, но йехова е избрал диваците за да владее света.
39
3
 
3
 
! Отговори
mims преди 6 години
Все пак правете разлика между това да се премахне програмата и да се замени с по-ефективна програма, тоест това, за което говорите Вие.
38
6
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
По принцип Лотарията Зелената Карта си е едно безумие на Американската външна политика.Те избират от стотиците милиони решили да имигрират в Америка чрез Лотария .На късмет!!! Това е пълна простотия.Много по правилно е да избират по заслуги .НАй-кадърните и най-образованите.Най-накрая го проумяха но след дъжд качула!
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм За това решение на Тръмп. И без друго пускам от няколко години и все не ме избират. За сметка на това заминават е такива пещерняци като тоя узбек. Поне като го направят избирателно читавите хора ще имат по-голям шанс да заминат.
36
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 40, браво на теб. Сега сега ти стана едно хубаво като си изби селските комплекси и се похвали едно хубаво точно тука, на някой все едно му дреме за твоите премеждия...
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям праз!
34
9
 
25
 
! Отговори
ДоШикаго преди 6 години
Аз си живея и работя в БГ, въпреки това съм се насладил и на Лас Вегас, карал съм ски в Колорадо, ходил съм на Бродуей и в джаз клубовете в Чикаго и Манхатън, в Мексико и Канкун и всеки път след първата седмица почвам да си мисля за прибиране, защото близките и приятелите са тук, Родопите, Стара Планина и Пирин са тук, красивите българки са тук, гостоприемните и социални хора, красивото Черно Море, безбройните лечебни минерални извори.. не ги заменям за смотаните янки
33
2
 
7
 
! Отговори
Скифъля преди 6 години
Ха, хаааааааааа, че то и без това ЗК печелиха само помачуги от Родопите! После взеха, че станаха от "Голямото Добро Утро" - шофьори и кенефаджии масово!
32
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много наивници пишат тук, знам помашко село до Гоце Делчев, на което повече от половината жители "спечелиха" зелена карта. В рамките на няколко години само. Лотария? СлучаЕност?? Не мисля...
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тотото се плаща от нашите пари, а печалбите отиват за Делян Пеевски които ги раздава по свое усморение. Освен това от спортния тотализатор се изплащат огромни пенсии на художествените гимнастички по 1000 лева на медал, и т.н. защо и за другите професии не е така?
30
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно,каква ли не *** на света се настани в САЩ.Руснаците и мюсюлманите в САЩ трябва изкъсо да се следят и повече да не се пускат в страната.Руските служби действат на територията на Щатите,вербуват терористи чрез имами и хендикепи след мюсюлманите.
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 37Приятелю,ЗК не е избор а лотария , като тототоНа случаен принцип.Сега може да си по-доволен ,защото Бай Доньо каза ,че ще вземат хора вече за способностите им само. А не на късмет
28
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дреме ми на У*. Когато си подавах документи за ЗК не ме избраха, сега и да ме молят ще се замисля.
27
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Доньо,еваллаоткри топлата вода.На времето преди да ни откриете вашата демокрация ние бяхме в едно изгнило общество.(Ама нали знаеш ,че изгнилата мушмула е най-сладка)Че ,тогава ние имахме жителство(демек всяка жаба да си знае гьола), а вие раздавахте зелени карти.То не ,че и при нас жителството не се раздаваше така , ама видяхте ли какво стана .И при нас, и при вас сега. Стана като лъжичката **й=н=о в тенекията с мед.
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смачкай Доньо *** сегаДа не те смачкат утре
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 30Не е така има само за не-бели с безплатна квартира,здравеопазване,образование и пари на ръка, ако не си бял иначе не става.
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами някои хора виждат повече смисъл в точкова система, по която да се оценяват имигрантите. Лотарията е лотария, т.е., избира по случаен принцип. И за българите би било по-добре ако образование и други професионални фактори се вземат предвид.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИстинатаКакто и проблемите на америка на останалия свят.
22
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама трябва да се вземат картите на досегшните и да се изритат.Давай Доньо мачкай лентяите.