Въпреки терора: Маратон в Ню Йорк ще има

6 от жертвите са чужденци, двама са американци
6
Въпреки терора: Маратон в Ню Йорк ще има
Снимка: БТА

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио бе категоричен, че независимо от вчерашния атентат, предвиденият за неделя маратон в града ще се състои както е предвидено, но при засилени мерки за сигурност.

Още по темата
"Чужденците, загинали при нападението, завинаги ще бъдат нюйоркчани", добави Бил де Блазио, цитиран от БТА. Той определи нападението като постъпка на страхливец, насочена срещу невинни хора.

Кметът на Ню Йорк подчерта, че разследването едва започва, но силите на реда не разполагат с информация за конкретни нови заплахи за атентати в града.

Директорът на нюйоркската пожарна Даниъл Нигро съобщи официално, че шест от осемте жертви са чужденци, а двама са американци. Петима от загиналите са аржентинци, а шестият чужденец е белгийка.
 
Четирима от 12-те пострадали са в критично, но стабилно състояние. Състоянието на други петима е сериозно, а трима са били изписани от болницата, съобщи Нигро. Извършени са две ампутации на един от оцелелите. Други са със сериозни травми на главата, врата, гърба, гърдите и крайниците.

Според разследването атентатът в Ню Йорк е извършен от името на групировката "Ислямска държава" и е бил подготвян в продължение на няколко седмици, съобщи Джон Милър, заместник-началник на полицията в града. Раненият 29-годишен нападател Сайфуло Саипов е бил разпитан в болницата.

Сред предметите, открити на местопрестъплението, е имало бележка на арабски, в който се споменава "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този път косвено поемане на отговорност за извършване на террористичен акт,що ли като е извършен и там всичките групировки са обвързани и както с техните спонсори,и приплетени,оплетени,което значи,че малко са които знаят за лабиринта на леговището на звяра,но иначе си шават некои групички единично да си правят здрасти с него та да ги растрие.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До FAKTЛенин друг път. Кога е дошла демокрацията при тях е бил на 3 г. Точно време да започне да се турчее и гъзурчи.
4
0
 
0
 
! Отговори
китай по Увреден преди 6 години
на снимката с униформения с е вижда че даже има съхранена средно увредена биосферна охрана ..и калпаво холограмно сканиращо оръжие следи само един по едър био имплант в търбуха на униформения..Сравнете със снимки в днес от сега с парада на китайската армия там с нова техника следят до пет трилиона пенталиона движещи с е жертви в един униформен с точност до ангщрьом всяка/подава охраната
3
0
 
0
 
! Отговори
полицейска мафия има преди 6 години
калибрират нова техника позволяваща обсебване с микрочипове подавани с напитки вкл пепси и кока кола.. подават на тази снимка .В случая този водач обемно проникващо черно терористично обсебен през микрочип в ануса.Ако видите снимки на китайската армия ще видите че там оръжията за обемно обсебване са далече по жестоки тука средна хубост..
2
0
 
0
 
! Отговори
uf преди 6 години
suvsem pr0miti ej
1
4
 
1
 
! Отговори
FAKT преди 6 години
29-годишния узбек Сайфуло Саипов e възпитан от Ленинския Комсомол да се бори срещу световния империализъм, оглавяван от САЩ . . .