Тръмп в Twitter: Смъртна присъда за убиеца от Манхатън!

Узбекистанецът обяснил в съда, че е доволен от стореното
2 ное 2017 07:50,
40
Тръмп в Twitter: Смъртна присъда за убиеца от Манхатън!
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска смъртна присъда за извършителя на атаката в Манхатън. Терористът уби 8 души и рани 12 при нападение във вторник.

"Нюйоркският терорист възторжено поиска да разпъне знамето на групировката "Ислямска държава" в своята болнична стая. Той уби осем човека и рани тежко 12. Трябва да получи смъртна присъда!", коментира Тръмп в Twitter.

Извършителят на атаката с камион в Манхатън във вторник се яви в съд в Ню Йорк в инвалидна количка, с белезници на ръцете и краката, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още по темата

Узбекистанецът Сайфуло Саипов, който помете хора с тежкотования автомобил, бе прострелян и обезвреден от полицай.

29-годишният Саипов не поиска да бъде освободен под гаранция и ще остане в ареста, съобщи Ройтерс.
Според прокурорите по случая мъжът е бил "погълнат от омраза и от една изкривена идеология". Те му повдигнаха две обвинения - в оказване на материална подкрепа на джихадистката групировка "Ислямска държава" и в причиняване на смъртта на пешеходци с нает от него камион.

Саипов ще се яви отново пред съда на 15 ноември.

Мъжът признал, че е бил вдъхновен от видеоматериали на ИД, и обяснил, че е решил да извърши атаката на празника Хелоуин, защото очаквал да има повече хора по улиците. Саипов заявил, че е "доволен от онова, което е направил", и попитал дали може да разпъне черното знаме на "Ислямска държава" в болничната си стая.

Той казал, че планирал да продължи към Бруклинския мост, където да извърши втора атака, като помете още пешеходци.

Мъжът заявил още, че е наел камиона, който използвал при нападението, още на 22 октомври, за да "тренира".

Иначе той планирал атентата от около година, като преди два месеца решил да избере камион, за да "причини максимум жертви".

Американската полиция и Федералното бюро за разследване обявиха, че издирват още един узбекистанец във връзка с вчерашното нападение. Това е 32-годишният Мухамадзоир Кадиров, предаде още Ройтерс, като се позова на представител на правоохранителните органи.

Впоследствие ФБР обяви, че е открило Кадиров и вече не го издирва, предаде ТАСС. По-рано агенцията е смятала, че той разполага с интересуваща я информация.

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп смята извършителя на нападението в Ню Йорк за вражески боец, обяви говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс, цитирана от Асошиейтед прес.

Сандърс отбеляза, че Тръмп е открит за идеята да изпрати Саипов в американския затвор за заподозрени терористи в Гуантанамо, Куба. Президентът не призовава за такава мярка, но би я подкрепил, ако почувства, че това би било най-правилният ход, уточни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РАКЪТ на планетариума,наре4ен,ис..м
27
0
 
7
 
! Отговори
Асандж преди 6 години
"Ако ЦРУ беше отделило повече време за разследване на терористите и по-малко време за обучаването и въоръжаването им, може би нямаше да бъдем свидетели на атаката в Ню Йорк"
26
1
 
3
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Колко от американците знаят, че:"Каквото посееш - това ще пожънеш"."Който сее ветрове - ще пожъне бури!"Съдбата не търпи дисбаланс г-н Тръмп и винаги търси равновесие, терминът който използваме при такива обстоятелства се нарича - Карма!!!!!
25
1
 
3
 
! Отговори
Отработена схема преди 6 години
Сега някой адвокат ще извърти нещата така, че ще го изкара психично болен. От някое емирство ще му дадат тлъст хонорар за това.И узбекистанецът ще си гледа кефа в някоя клиника, за сметка на американския данъкоплатец. След някоя и друга година ще се появи медицинско заключение, че състоянието му се е подобрило, ще го пуснат и кой знае какви други дивотии ще направи.
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоа Трампони верно е мноо пpос. Вместо да се изтеглят от Близкия изток и да се извинят на ислямския свят за милионите мюсюлмани които САЩ избиха, той ще го прави светец да надъхва други за нови терористични актове. Тръмпи би трябвало да знае, при толкова много съветници, че тези хора нямат грам страх и гледат спокойно cмъpтта в очите, за тях това е чест и много други ще им се възхищават и ще взимат пример от тях.
23
1
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Какви глупости говори Тръмп .Смъртната присъда е дар за него.След като е дошъл със Зелена Карта значи и семейството му е в Щатите .Да ги арестуват и избият всичките.Той да гледа !! След като си каже и майчиното мляко и издаде всички негови съучастници чак тогава може да го убийте но не със инжекция а разстрел от Жена .Така няма да влезе в измисления им Рай
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил решил да тръгне към моста да помете още повече пешоходци,що не е тръгнал срещу тези които му платили,въвели в таинство за туй нещо от вдъхновение и без застраховки,че и камиона наверно като него даден/отдаден под наем/нает по вдъхновение от чернофлагизнаменци.
21
2
 
3
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Това е нарушение на човешките права.46781
20
3
 
24
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Направо ги разтрелвайте. Изповядва ли ислям въжето или калайката и да се приключва. Какво ще им се въртим тука. Страхливци като тях които газят и взривяват невинни хора, деца, жени и старци заслужават само смърт, а невинен мюсюлманин няма.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя се поставя в една стая с някъв християнски дранител и една спринцовка, като му писне да се убоде сам. Интересно е в тоя вид на исляма, самоубийството без да отнемеш други животи, къде те води? :)
18
0
 
3
 
! Отговори
Румен преди 6 години
до 17 защото...ти,гледал ли си филма "Хлапето",където лапето чупеше прозорци,а Чаплин ходеше да ги сменя?Чаплин,биеше ли го ?;)
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американските тъ.пунгери събират и толерират от целият свят изметта - и всякакви други ненормалници и после се чудят защо става така.
16
1
 
12
 
! Отговори
666 преди 6 години
Тоя ненормалник бил вдъхновен от видеоматериали на ислямска държава. Още не мога да разбера защо не блокират всички такива сайтове - не е толкова сложно! Нито в Европа, нито в САЩ ги блокират. Ако ги нямаше тези сайтове нещата щяха да са доста по добре.
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я колко бързо работи американското правосъдие, а като у нас всичко да се точи с години!Затова САЩ са толкова напред- защото законите се прилагат!
14
3
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
14 като става дума за САЩ, "ние ЕВРОПЕЙЦИТЕ", а като става дума за Русия, баба Меркел да си ги прибира. Ти си толкова европеец, колкото рибата може да ходи!
13
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мюсюлманските 0трепки само смъртно наказание. Всички свързани по някакъв начин с терористи смърт. Само по този начин ще се отървем от злото създадено от краварите. Хората хиляди години си живееха сравнително спокойно, но краварите се намесиха и подпалиха света. А ние европейците го отнасяме най-много. Толкова ли са *** политиците в тази евро-гейсса европа, че не виждат какво става?
12
7
 
17
 
! Отговори
ощипан преди 6 години
Злото се връща при първоисточника си.Те сами си ги създават тези, а после се правят на ощипани. Лошото е, че накрая все мирните граждани го отнасят...Крайно време е някой да им каже на краварите да спрат, защото погубват не само себе си, а и целият свят повличат. Крайно време е европейците да спрат да се правят на послушни пудели и да се вземат в ръце и да гледат сабствената си политика, а не хАмериканските интереси, които са винаги различни от нашите.
11
3
 
7
 
! Отговори
Българина преди 6 години
А на тъ пия ес сащ не дават да има смъртно наказание! Къде е бхк да му наеме джихадиските си адвокати???
10
1
 
12
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Тръмпела, както винаги е първосигнален, за да се хареса на обикновените първосигнални избиратели (каквито са неговите). Доживотна присъда в строг еднокилиен затвор е много по- справедлив. Така един куршум и готово, а пък в затвора направо ще полудели!
9
1
 
16
 
! Отговори
Циник до 2 преди 6 години
За твоя информация "алахогъзното МАЛЦИНСТВО" в Китай наброява около 30 000 000 души.Не знам дали са го забранили...но заразата пълзи!