Борис Джонсън заподозрян за сговор между САЩ и Русия

И други представители на британските власти са в списъка
Обновена: 5 ное 2017 15:09 | 5 ное 2017 15:07, Камелия Цветанова
30
Борис Джонсън заподозрян за сговор между САЩ и Русия
Снимка: Reuters, архив

Министърът на външните работи Борис Джонсън и други високопоставени представители на британските власти са контактували според някои данни с лица, разследвани от ФБР по повод приписваната на Русия намеса в миналогодишните президентски избори в САЩ. Това пише днес вестник "Обзървър", цитиран от ТАСС.

Още по темата

Британското неделно издание споменава по-конкретно за евентуални контакти на британски политици с Джордж Пападопулос, бивш съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп по време на предизборната му кампания, и с директора на Лондонската академия за дипломация Джоузеф Мифсуд, експерт на действащия в Русия международен дискусионен клуб "Валдай".

Бившият парламентарен заместник-секретар за Азия и Тихоокеанския регион в британското министерство на външните работи Алок Шарма потвърдил, че лично се е срещал с Мифсуд "няколко пъти" и е присъствал миналия месец на дадена от него благотворителна вечеря. Шарма заявил освен това, че Джонсън е произнесъл слово на една от проявите във връзка с Брекзита, организирани от Мифсуд.

Източник на "Обзървър" в кралското външно ведомство обаче заявил, че Джонсън "не се е срещал преднамерено с този човек (Мифсуд) и никога не е чувал за него преди".

"Според мен има много въпроси по повод начина, по който Русия е могла да повлияе върху британската политика", коментира Том Уотсън, заместник-лидер на опозиционната Лейбъристка партия. Той призовава правителството да обнародва данните за срещи на изброените лица с британски политици и да разкрие подробности за разговорите им.

Приписваната на Русия намеса в президентските избори в САЩ се разследва от ФБР и от комисиите по разузнаването в двете камари на Конгреса.

Тръмп и ключовите му помощници неведнъж са отхвърляли подозренията за евентуални неправомерни контакти с руски официални лица по време на кампанията за миналогодишните избори. Русия също е опровергавала много пъти твърдения, че е правила опити да повлияе върху изборите в САЩ. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: САЩРусияБорис Джонсън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баааах тази Русия, бе!!! Ако четеш нашите *** ще кажеш, че е бааааси могъщата и богата държава след като върти и САЩ, и Великобритания и кой ли още не на пръста си.Баси изкривеното познание за света щях да имам, ако приемах писаниците на нашите *** за чиста монета!!!
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега пък Русия влияе и на британската политика. Смешни сте.
21
2
 
11
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Нито съм "фил" нито съм "фоб", но тази така руска истерия очевАдно е съшита с "бели конци" и мнооого милиарди $$$!!!!!
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има да разследват и накрая ще ми открият цървyлите съдрани.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пападопулос е некъв доброволец в кампанията и то за кратко. Къв съветник бе? Това ли е което Мълер е изровил??? Жалка история!!!!
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това монче за разнасяне на кафе, Пападопулос, как го произведохте за съветник на Тръмп бе? ХА ХА ХАА и останалите "новини" за Борис са само некви партенки, които и слугинските медии не си вярват. Някои още не искат да признаят, че народа ги е наритал на избори и референдуми, въпреки че притежават всички медии.
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До юбералеcШайсе, руснаците три пъти са влизали в Берлин. Омръзна им и този път ще пратятИскандер...
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААКаква империя те гони. Това го няма от 70 г. А Империята е само спомен. След като напуснат ЕС ги чака разпадане на няколкострани, по точно 4. Северна Ирландия, Шотландия, Уелс и Англия. Даже Англия ще има територия по малка от тази на България. И понеже няма да са в ЕС няма да има сила която да спре разпада. Аржентина ще си прибере Фолкленските острови за по малко от 2 дни. Империя ха, ха, ха ...
15
5
 
16
 
! Отговори
погр ебален агент преди 6 години
Борис Джонсън е агент на КГБ, ГРУ, Синхуа, БТА, и на едно застрахователно дружество.
14
10
 
24
 
! Отговори
българина до 17 преди 6 години
търсят начин Тръмп да не изкара мандата това искам да кажа. все пак да нариташ емигрантите, да строиш стена, да изгониш сорош да искаш връзки с Русия, да сринеш цената на петрола, пък Путин да сключва споразумение със СА и Иран не е това което иска една част от еврейското лоби. искат да удушат русия пък тя не мре
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До българина 16Ти всъщност какво си искал да кажеш?
12
12
 
21
 
! Отговори
българина преди 6 години
ясно е че рептилската част на фбр и цру не искат да сдават властта, защото Тръмп не беше в сметките за разлика от *** обама. сега се чудят от къде да измислят нов враг за сащ, защот сирия приключи. ровят като хрътки от южна корея през азия бившите ссср републики целия ес балканите, къде може да има нов конфликт и ако може военен но да не е в близост до тях. сорш и дружките му са в амок просто.. като пригладнели хрътки на дявола са.. ще си намерят скоро майстора
11
12
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
След толкова обвинения за руска намеса на изборите в САЩ оставам с впечетление,че по голяма част от тези които са броили бюлетините на изборите са били руснаци изпратени от Путин.Няма възможност това да стане по друг начин не е трябвало да разрешават,руснаците да броят бюлетините
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от този материал не става ясно в какъв сговор са участвали представители на британските власти, но е възжможно да се разгори нов спор за и против мътния brexit.
9
6
 
16
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Борис Джонсън, не беше ли от кликата около Brexit, който Тръмпела подкрепяше!? Сега всичко около Тръмп ми се изясни..за кого работи. Това със сигурност НЕ е американската нация!
8
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това обяснява факта защо британското правителство не е казало дума до сега за подмолното руско влияние върху британците по времето на референдума за Brexit.
7
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Внимавайте не поглеждате към руснаци, те само като ви погледнат и могат ви променят мнението , има някакви телемистични способности, не вярвате в това защото противоречи на съвременната наука, хубаво не вярвате ,ама вижте какво правят по света.Е сега пак кажете че няма такива способности.
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лесно се смята цената в рубли. Каквото е съотношението на пицата спрямо руло тапети сега същото ще е и след 5-10-15 години.
5
6
 
2
 
! Отговори
До ХА ХО ХАААААААААА преди 6 години
И ти имаш спешна нужда от такъв
4
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балонът ще се спука, лошото е, че кравешите фекалии ще се изсипят някъде , но не и в краварника.