Партия голф, спортна шапка и хамбургер с телешко...

Японскит премиер Шиндзо Абе посрещна Тръмп фамилиарно
Обновена: 5 ное 2017 13:13 | 5 ное 2017 13:07, Камелия Цветанова
5
Партия голф, спортна шапка и хамбургер с телешко...
Снимка: Reuters

Първото азиатско турне на американския президент Доналд Тръмп, започна с партия голф, с обичайна спортна шапка и с хамбургер с американско телешко месо, писа Асошиейтед прес тази сутрин.

Голф партньор на Тръмп бе самият японски премиер Шиндзо Абе, който посрещна високия си гост с демонстрация на близки, дори фамилиарни отношения, които скоро ще отстъпят място на тънката дипломация, отбелязва агенцията.
Двамата разиграха партия на девет дупки в голф-клуба "Касумигасеки" в префектура Сайтама. Отчет за играта даде самият Тръмп в Туитър, който пусна там и кратък видеоклип от голф игрището. "Играх голф с двама удивителни хора - премиера Абе и Хидеки Мацуяма (известен японски състезател по голф - б.р.)", отбеляза Тръмп, цитиран от ТАСС.

Преди да се появят на игрището, двамата поставиха автографите си върху бели голф шапки с надписи: "Доналд и Шиндзо. Ще направим нашия съюз още по-велик", в което мнозина видяха игра на думи с мотото на предизборната кампания на Тръмп "Да направим Америка отново велика".

Голф дипломацията коментира и премиерът Абе. "Времето беше много хубаво и аз съм благодарен на клуба за топлия прием. Успяхме да проведем изключителен диалог. На терена за голф можеш наистина да се отпуснеш и да разкажеш за истинските намерения, затова и ние успяхме добре да си поговорим, като понякога вплитахме в разговора сложни въпроси", каза той, цитиран от тв канала Ен Ейч Кей.

Този лежерен старт на японско-американската среща на върха бе прелюдия към формалните преговори, които ще се състоя в Токио утре. Според АП Абе ще настоява за обединен фронт срещу Северна Корея и ще търси уверения, че САЩ ще спазят съюзническите си задължения да защитават Япония, ако тя бъде нападната.

След голф партията Тръмп се върна обратно в Токио на хеликоптер и се настани в хотел "Империал" недалече от императорския дворец. Довечера той и съпругата му Мелания ще вечерят в компанията на премиера Абе и съпругата му Акие.

След утрешните двустранни преговори Тръмп и Мелания ще бъдат приети от император Акихито и императрица Митико, а после ще се срещнат с членове на асоциацията на семействата на японци, похитени от севернокорейски агенти. Визитата ще приключи на 7 ноември, след което президентът на САЩ ще продължи турнето си, заминавайки за Южна Корея. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ЯпонияСАЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе то браво, ама китайчетата,в качеството си на собственици на ФАЩ си искат своето ....
1
14
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво!Велики лидери на Първата и Третата икономики в света, милеещи за мирното и сигурно бъдеще на целия свят!Браво!