Тръмп доволен: САЩ и Япония във връхна точка на отношенията си

Не мисля, че някога сме били по-близки, обяви президентът на САЩ
64
Тръмп доволен: САЩ и Япония във връхна точка на отношенията си
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви тази вечер пред японския премиер Шиндзо Абе, че техните страни са във връхна точка на добрите си отношения, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Двамата държавници, придружени от съпругите си, бяха на официална вечеря в Токио, част от 12-дневната обиколка на Тръмп из Азия.

Президентът на САЩ каза, че той и Абе, както и страните им, "се харесват взаимно".

Американският президент добави: "Не мисля, че някога сме били по-близки с Япония, колкото сега" и отбеляза, че е обсъдил с домакина няколко теми, сред които Северна Корея и търговията.

По-рано днес Тръмп и Абе изиграха партия голф, след която японският премиер съобщи пред репортери, че докато са вървели по игрището, са имали оживен и откровен разговор в спокойна атмосфера. По думите на Абе дискусията е била "задълбочена", като е засягала "различни важни въпроси", съобщава БТА.

В понеделник ще бъдат официалните двустранни преговори, за които се очаква да се съсредоточат върху Северна Корея и други регионални и двустранни теми, предаде АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са в добри отношения с бели и развити държави,а Россия се мазни на мюсюлманските лидери.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
9 Напротив не ги превъзхожда . Само Япония превъзхожда за сега
9
6
 
6
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
Никакво начало на никакъв край не е поставен,русофилче.Зелената валута никога неможе да бъде заменена..просто е невъзможно.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами те слабите икономики бързо правят ръст...точно както дебелите хора бързо отслабват. В началото. После спират. Китайците като се усетят, че работят за жълти стотинки и като почнат да искат нормални заплати, което вече става и дотам ще е китайското чудо.
7
4
 
6
 
! Отговори
USA преди 6 години
Хаха какъв Китай, бе човече. Държава, която не е преселила война от векове не може да е флагман. Разберете го това. Американците държат парите и оръжията. Останалите се въртят лошо тях с надеждата да се смилят над тях. Така ще е поне докато сме живи.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 Не, не превъзхожда
5
5
 
9
 
! Отговори
Usa преди 6 години
Щатите са в подем с Тръмп. Европа има най-слабите лидери от десетилетия. За Русия да не говорим, там мракът е непрогледен. Жалко за нормалните хора.
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един българинА ти чувал ли си за лагера Гуантанамо където САЩ вкарват хора без съд и присъда и ги измъчват.
3
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай превъзхожда САЩ, ЕС и Япония взети заедно по ръст на икономиката в света.
2
0
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 1Японецът, който според тебе казва "Хаи, хаи" знаеш ли какви неща е вършел през Втората Световна Война?Ти чувал ли си случайно за така наречения "Отряд 731"? А? Чувал ли си?Това е медицински военен отряд на Япония, пред който прословутия германски доктор Йозеф Менгеле изглежда като Майка Тереза!Извършвани вивисекции над живи китайци! Погребване на живи хора - пак в Китай!Бедна ти е фантаията! А ти пак кажи: "Хай, хай..."
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормални отношениа към окупирана страна. Японецът само се кланя и казва: Хаи, хаи!