Атаката в Тексас: 26 жертви, застреляни от бивш военен от ВВС

Нападателят е бил преследван и спрян от местен жител. Не е ясно дали е убит или се е самоубил
6 ное 2017 07:00,
117

Снимка: Reuters

Най-малко 26 са жертвите на стрелбата, окървавила Тексас в неделя. Тогава мъж откри огън в Първата баптистка църква в Съдърланд спрингс. Жертвите са на възраст между 5 и 72 години, съобщиха местните власти.

Кръвопролитието е най-голямата атака срещу множество хора в историята на щата Тексас, заяви губернаторът на щата Грег Абът, цитиран от БТА.

Засега имената на жертвите не се съобщават, докато не бъдат уведомени близките им.

Масовият убиец е 26-годишният Девин Кели, живеещ в предградие на Сан Антонио. Това съобщават двама американски представители пред Асошиейтед прес.

Още по темата

CNN съобщи, цитирайки американските военновъздушни сили, че нападателят е бил част от техните структури. Говорителката Ан Стефанек заяви, че стрелецът е служил в логистична база в Ню Мексико от 2010 г. до неговото уволнение. Не е ясно обаче защо 26-годишният мъж е бил уволнен и кога е станало това, пише "Фокус".

Според данни на някои американски медии, които не са потвърдени от властите, Кели е бил изправен пред военен съд и разжалван, но неизвестно по какви обвинения.

Следователите преглеждат постовете му в социалните медии, направени в дните преди нападението.

Един от тях показва Кели, държащ полуавтоматична пушка АР-15.

Стрелецът е бил спрян от жител на Съдърланд спрингс. Местният жител грабнал пушката си и изтичал до църквата, където започнал престрелка, съобщава Фриймън Мартин от тексаския Отдел за обществена безопасност, цитиран от ДПА.

Нападателят изпуснал оръжието си и избягал към колата си.

Местният жител преследвал нападателя, който е бил открит мъртъв на границата между Уилсън каунти и Гуадалупе каунти, съобщава АП.

Не е ясно дали нападателят се е самоубил, или е бил застрелян от преследващия го гражданин, подчерта Мартин.

Той уточни, че възрастта на загиналите е от 5 до 72 години. 23 от тях са били открити в църквата, двама извън нея, а един е починал на път за болницата. Ранените са около 20.

Нападателят е бил облечен в черно, носел е тактическа екипировка и е използвал пушка "Рюгер" АР.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че нападението в Тексас е "акт на зло". Той добави, че е разговарял с губернатора Абът и щатските власти имат пълната подкрепа на правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
2
 
! Отговори
схванах ! преди 6 години
Нападателят изпуснал оръжието си и избягал към колата си................Не е ясно дали нападателят се е самоубил, или е бил застрелян...............явно се е самоубил,после изпуска пушката и бяга към колата си.
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъкмо взех да се чудя как така вече седмици наред няма масов разстрел в САЩ...
101
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към коментар 102. Да бъдеш расист е възможно най - глупавото нещо, което може да имаш в себе си.
100
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сто на сто са афроамериканци, само те пълнят църквите.
99
1
 
2
 
! Отговори
Sulla преди 6 години
"...Местният жител грабнал пушката си и изтичал до църквата, където започнал престрелка..."
98
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито един терористичен акт или масово убийство от славянин! Замислете се кои са ***!
97
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AnonymousДа, държа да се видим! Наистина може да се уреди. Устата ти ще бъде напълнена не с мръсни изрази, а с биологични течности! Първата възможност - нещо, смесено със зъби. Втората - лепкава течност, която ако искаш, можеш да получиш ценни белтъци, простагландини, хормони! Изборът е твой!
96
4
 
1
 
! Отговори
Зомбиленд преди 6 години
Гледал е късно снощи трилър филма по канал 1 и не му е харесал сюжета и бюджета или не е разбрал смисъла на американския начин на живот ......киното умира ......
95
2
 
6
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
До 98 :Къде се обаждаш бе шут ? Не се чувствам въобще анонимен ! Ако искаш ела да видиш ,ако толкова държиш ? С рускинята май сте колеги на Лъвов мост.Оная струва 10 лева ,ти повече ли се оценяваш ?
94
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AnonymousЯ излез от анонимност! Я се покажи, храбрецо? Кого ще наемаш, бе импо?Такива просtаци като теб могат само да се крият и да заплашват, защото се чувстват безнаказани. Ти наистина ли мислиш, че си Anonymous, бе An*****us?
93
6
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 56 преди 6 години
Защо ли, като прочетох цапотията ти, се сетих за ***? Не, не съм казал още някаква неприлична мисъл или перверзно желание, пази Боже - аз съм възпитан човек! Само си мисля, че е трябвало да те налага понякога, дано се получи по-нормален продукт! Внимавай с натрапчивите мисли за Русия - едно време имаше американски военен министър - Форестол, който скочи от прозореца с вик "Руснаците идват!"
92
9
 
11
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
Жалките путинофили пак са се завъдили.Искам да попитам тая "рускиня" колко пари струва да я наема за един час и от Лъвов мост ли трябва да я кача ?
91
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рускиняДевушка, бъди по-толерантна към нашите микроцефалчета! Това са болни хора,успяват да набъркат Русия в тема, нямаща допирни точки! Даже темата да е за сладко от дюли или патешко конфи, ще намерят как да се включат! Чакат на парите на unkle Джорджи, голям привърженик на гробокопачите на съвременна България, смуглые и съвсем белички, с нежни ръчички.Я се запитай, душенька, защо тези не се изявяват по улиците или кръчмите? Ще ги срита някой като мен, дето му писна!
90
0
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Интересно на Тръмп сега пак ли зелените карти ще са му виновни.
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съжалявам за невинно загиналите хорица от дълбоката провинция, отишли на църква(американците са най-богобоязливата нация в света, най-бързо забравяща Божиите заповеди!). Но ТХ е щатът с най-либералното законодателство по отношение на притежанието на оръжие. Аз твърдо съм за това всеки нормален, с чисто криминално досие, законопослушен гражданн да има възможност да притежава КНО за самоотбрано. Но картечница, гранатомет, БТР явно надвишават тази потребност!Губернаторът, наместо да играе мелодрам
88
12
 
2
 
! Отговори
RUSNAK преди 6 години
До рускиняOSTAVI GI TIQ OBARKANI ZLOBNI I ZAVISTLIVI POTURNQCI:))
87
11
 
5
 
! Отговори
въйпросченце преди 6 години
абе какви икономически анализи може да дава един марсол, който не знае къде да постави запетая, а разликата между "И" и "Й" е най-невероятната загадка в жалкия му живот.. Всички настолни професори марш у лево
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ve4e sa na moda hristiqnski teroristiaaa ne tiq belite sa ili ludi ili ne6to drugo no ne i terorist
85
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аууу ... голям ден за путинофилите и обожателите на ленинчо , сталинчо и тнт
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бележка за привързаност към идил не са ли намерили ?