Путин за Тръмп: Добронамерен е! Доналд отвръща: С най-добри чувства!

Руският президент отново увери американския, че не се е намесвал в изборите
11 ное 2017 16:31,
58
Путин за Тръмп: Добронамерен е! Доналд отвръща: С най-добри чувства!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин и американският му колега Доналд Тръмп си размениха комплименти пред медиите. Това стана след като двамата разговаряха в кулоарите на срещата на върха на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество (АТИС) в Дананг, Виетнам, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

След края на срещата на върха на АТИС журналист зададе на Путин въпрос дали е изпитал лично навика на президента на САЩ за силно ръкостискане. Руският президент отвърна, че не познава навиците на Тръмп и двамата не се познават добре.

"Но президентът на САЩ се държи изключително коректно и доброжелателно", каза руският държавен глава, определяйки диалога с американския си колега като нормален.

Още по темата

Тръмп е "възпитан човек, приятен в общуването и при съвместна работа", добави Путин. "За съжаление, имаме малко време, засега не успяваме да поговорим по-подробно за целия комплекс от нашите отношения, а има какво да се обсъди - и в сферата на сигурността, и в сферата на икономическите взаимодействия, които днес са практически нулеви", каза още той.

Тръмп пък обясни пред медиите, че руският президент Путин отново му заявил, че не се е намесвал в президентските избори в САЩ миналата година. "Той ми каза, че изобщо не се е намесвал в нашите избори", увери американският президент, цитиран от Франс прес.

"Всеки път, когато ме види, той ми казва: "Не съм направил това" и аз наистина му вярвам", добави Тръмп.
Той обясни, че двамата са разговаряли с прекъсвания по време на кръглата маса.

"Изглежда изпитваме много добри чувства един към друг и добри взаимоотношения, като се има предвид, че не се познаваме добре", каза Тръмп, добавяйки, че той и Путин са имали два-три кратки разговора.

Путин пък обясни, че трябва да се намери възможност за провеждане на руско-американски преговори, включително на равнище президенти

"Русия е готова да обърне нова страница и да развива приятелски отношения със САЩ, но трябва да се решат старите проблеми в областта на сигурността, включително за договорите за ограничаване на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ) и за ракетите със среден и малък обсег“, каза още Путин.

В същото време руският президент определи действията на САЩ срещу руски медии като посегателство над свободата на словото и заяви, че отговорът на Москва ще бъде огледален.

Руският президент заяви, че едва вчера е научил за съобщенията за предполагаеми връзки на негови роднини с администрацията на САЩ и ги определи като "бълнуване", съобщи ТАСС.

Предполагаемата връзка между бившия ръководител на предизборната кампания на Доналд Тръмп Пол Манафорт и Москва е измислена от противниците на президента на САЩ, за да му навреди, заяви Путин, цитиран от Ройтерс.

По-рано двамата президенти излязоха със съвместно изявление, в което потвърждават решимостта си да нанасят удари по групировката "Ислямска държава".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена!
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А след 2 февруари
28
17
 
7
 
! Отговори
Различни светове ... преди 6 години
Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...В Русия Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове ...
27
5
 
10
 
! Отговори
hrvatska преди 6 години
До23.Напротив,всички се съобразяват с Русия.Ако беше слаба държава,никой не би я споменавал.АВинаги присъства във всички коментари.Що не споменавате Судан например.Винаги великите и силните са обект на злоба и завист.И не е задължително всички да са велики като САЩ(Северна Корея),да няма престъпност като в Сащ,да са им чисти гетата,да не са продупчени от шистов газ,да не поддържат Ислямска държава..да са коректни-1956-Унгария,1968-Чехословакия,да уважават дисидентите-Илия Минев,умрял в мизерия
26
1
 
7
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Мдааа...., образованието, общата култура и знания в Бг са под всяка критика!Прав е професор Иво Хрисхов!псСрс ---идите се обучават с брошурките на "мумията" Срс.Аналитичното мислене отсъства!23 кадър ги зом---бира.Четенето на книги ги преспива след първата страница.Въображението е закостеняло и не функционира.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момчета, нали преди месеци твърдяхте, че Тръмп бил новият Рейгън. Та да питам как върви планът "Рейгън"? :)
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия и Америка показаха на света пример за добри отношения и това е причината за отровнозелената пяна по устата на яcтребите отвъд океана и техните платени мeкepетa в сайта.
23
1
 
3
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
Ха, ха... никой не се съобразявал...
22
15
 
8
 
! Отговори
Русия в изолация преди 6 години
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже.
21
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До slovenia -В центъра на Москва има Мавзолей на един гей , *** и протестирай да го махнат !
20
5
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Кошмарът на всички американски ястреби е на път да се сбъдне, Русия и Америка - в обединено сътрудничество. Към тях - моите искрени съболезнования...
19
2
 
7
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Догодина, след изборите за нов сенат в САЩ и президентските избори в РФ всичко ще стане ясно!Ако, демократите спечелят мнозинство в Конгреса на САЩ, на Тръмп му остава тихо да си изкара президентството и да се моли да не му спретнат импичмънт, ако обаче републиканците спечелят мнозинство - либералите шЪ "ду----ха----т су---пата" много яко.Едва тогава Тръмп и Путин (нали се досещате кой ще спечели президентските избори в РФ?) - биха могли спокойно да седнат и да се разберат!
18
3
 
12
 
! Отговори
slovenia преди 6 години
Моля в 18.00 ч.психоболните да се прибират за вечеря,после хапчетата и след това ще има сказка на тема-Европейски закони-Как да се узакони пред съда смяната на пола и що е то трети пол.Успешно издържалите изпита ще посетят гей парада и ще получат снимка на съпругата на министъра на Люксембург,която е мъж,но по новите европейски ценности му е жена.
17
4
 
1
 
! Отговори
чъки преди 6 години
Просто ченге джудист и *** наследтвен олигарс.Русия и САЩ са едни мафиотски държави които основното им занимание е производсто на оръжие и създаване на войни.Едно време и европейските държави са били такива но са изминали дълъг път за дс променят.
16
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам чуството че джуджето малко е пораснало. За токчетата е ясно ама и вечер имал специален стенд на който го разтегали по 2-3 часа.
15
1
 
11
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
Ама Путин наистина е джудже спрямо Тръмп.------Абе, то и Наполеон е бил "джудже", и Хитлер е бил "джудже"....Много страшни тез "джуджета" еййй...))))))))))
14
12
 
6
 
! Отговори
Вижте снимката преди 6 години
Ама Путин наистина е джудже спрямо Тръмп.
13
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путинчо е на 14,7 см. карбонови токчета. Секретна разработка на космическите сили.
12
8
 
9
 
! Отговори
разбра ли Русия? преди 6 години
САЩ гледат на вас (Русия), като на индианците, те сключват с вас договор само за да ви излъжат. При първа възможност те спират да изпълняват задълженията си по договора. Докато САЩ не разберат, че сте "бели" хора, докато не разберат, че Китай са "бели" и арабите са "бели", светът ще е това което е в момента. - Яков КедмиЯков Кедми е политически наблюдател, бивш шеф на израелската тайна служба Нативроден в Москва, емигрирал в Израел през 1969г.
11
11
 
2
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Тези 100 % си бъркат в гащетата. Кой е любовницата?