Тръмп заклейми "хейтърите": Пречат на отношенията с Русия

Президентът на САЩ готов да е приятел и с Ким Чен Ун
12 ное 2017 10:20, Петя Славова
36
Тръмп заклейми "хейтърите": Пречат на отношенията с Русия
Снимка: БТА

Доналд Тръмп заклейми "хейтърите и глупаците", които критикуват усилията му да подобри отношенията с Русия, предаде Асошиейтед прес.

Американският президент, койтопристигна в Ханой, Виетнам - предпоследен етап от 11-дневната му обиколка в Азия, сподели мислите си в серия туитове.

"Кога всички онези хейтъри и глупци ще проумеят, че да имаш добри отношения с Русия е добро нещо, а не лошо нещо. Искам да реша (проблема със) Северна Корея, Сирия, Украйна, тероризма и Русия може много да помогне", написа Тръмп, цитиран от БТА.

Тръмп написа и саркастичен туит за севернокорейския лидер, предаде Ройтерс. "Защо Ким Чен Ун ме обижда, като ме нарича "стар", когато аз НИКОГА не бих го нарекъл "нисък и дебел"? А аз толкова се старая да бъда негов приятел - и може би някой ден това ще се случи!"

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща "грамаден обем на търговия" с Виетнам на стойност "милиарди и милиарди долари" при пристигането си в президентския дворец в Ханой за среща с виетнамския президент Чан Дай Куанг, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп и Куанг говориха кратко пред репортерите. Пред президентския дворец в дъждовното утро двамата лидери бяха посрещнати от деца, развяващи американски и виетнамски знамена, а оркестър изпълни националните химни на двете страни. Тръмп е в Ханой на кратка държавна визита и ще даде съвместна пресконференция с Куанг, след което ще отпътува за Филипините.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е готов да посредничи между страните с териториални претенции в Южнокитайско море, сред които са Виетнам и Китай, предаде Ройтерс.

"Ако мога да да помогна с посредничество или арбитраж, моля уведомете ме. Аз съм добър медиатор и добър арбитър", каза той в началото на срещата си в Ханой с виетнамския президент Чан Дай Куанг. Двамата ще разговарят за търговия, заяви Тръмп. Предишните администрации не са разбирали от търговия, добави той и обеща, че занапред САЩ ще бъдат третирани справедливо.

Тръмп заяви също, че Северна Корея "продължава да е проблем" и че се надява китайският президент Си Цзинпин да бъде "от грамадна подкрепа", както и че Русия също ще окаже "грамадна подкрепа".

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново заяви, че всички отговорни нации трябва да действат, за да спрат севернокорейската ядрена и ракетна заплаха.

На съвместна пресконференция с виетнамския си колега в Ханой Тръмп заяви: "Ние искаме напредък, не провокации" и "стабилност, не хаос". "Всички отговорни страни трябва да предприемат действия, за да спре режимът на Северна Корея да заплашва света с невъобразими човешки жертви. Сигурността е наша цел", каза американският президент.

По думите му би било "добро нещо" за Северна Корея и за света, ако той и севернокорейският лидер Ким Чен-ун станат приятели, макар да се съмнява, че това ще се случи. Запитан на пресконференцията за туита, в който говореше за приятелството с Ким, Тръмп поясни, че може и да е странно, но със сигурност сприятеляването е възможност.

"Ако наистина се случи, мога да ви кажа, че би било добро нещо за Северна Корея, но също така би било добро и за много други места и добро за останалия свят. Това е нещо, което е възможно да се случи. Не зная дали ще стане, но би било много, много хубаво", заяви Тръмп, цитиран от Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
10
 
! Отговори
Искам мир преди 6 години
Браво, Доналде! Браво, Тръмпе! Само така
8
2
 
14
 
! Отговори
УМЕН преди 6 години
Тръмпи се бъзика финно и с местната козяшка тролагитка, ама те едва ли схващат, щото са от онези 80%.Нали бе, Странджа, Паци, Шопе.......
7
4
 
5
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ КИМЧООООО преди 6 години
ДА ЖИВЕЕ КИМЧООООООООООООООО ДА ЖИВЕЕ КИМЧОООООООООООООО, СМЪРТ НА КРАВАРИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ СМЪРТ НА КРАВАРИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ СМЪРТ НА КРАВАРИТЕЕЕЕЕЕ
6
1
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Не така дрогарю първо трябва да се всее достатъчно страх. Tака ще се вдигнат акциите на оръжейните компании и ще се продадат достатъчно оръжия. Дори да има война САЩ ще стоят настрани, защото те не искат война на тяхна територия Говoриме едно а от другия край пускаме амолетоносачите и как беше Огън и Ярост да чака Ким.
5
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким едва ли ще преговаря със един комарджия, лихвар и изнасилвач на жени като Тръмп.Ако Тръмп беше севернокореец щеше да лежи в затвора.
4
0
 
8
 
! Отговори
bez_ime преди 6 години
До Анонимен"никой не ти иска демонокрацията."сори ама вече я продадохме. износът върви нагори - економиката - сашту.
3
7
 
14
 
! Отговори
socialen преди 6 години
САЩ са Олигархия, пропаднала страна (failed state), защото не демократично избраният президент управлява, а една шайка, ръководена от Хилъри Клинтън.
2
5
 
23
 
! Отговори
socialen преди 6 години
След това му изказване Хилъри Клинтън ще му скрои поредния номер.Държавната администрация на САЩ е в ръцете на Хилъри Клинтън и шайката и.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким не общува с теористи и ти никога няма да си му приятел, Ким има работа за вършене, а не да се разкарва като панаирджийса мечка напред-назад Гледай си в собствения си двор никой не ти иска демонокрацията.