Българска книга, няколко букви... Българска следа в убийството на Кенеди

Убиецът на американския президент изрязвал страници на български
21 ное 2017 13:00,
54

Българска книга, от която са рязани букви на кирилица, говори за българска следа в убийството на американския президент Джон Кенеди. Това твърди разследващият журналист Алексения Димитрова. Тя бе сред 300-те журналисти от цял свят, провели разследването за офшорни сметки на знаменитости "Панама пейпърс", за което всички бяха отличени с "Пулицър" тази година.

"Още през 2009 г., когато започнах да се занимавам със случая, се натъкнах на букви от българска книга, иззета от дома на семейство Осуалд, като веществено доказателство малко след убийството на Кенеди", разказа Димитрова пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Ли Харви Осуалд е атентаторът, който по заключенията на три държавни разследвания, е застрелял президента Кенеди през 1963 година.

В студиото на "България сутрин" Алексения Димитрова сподели, че в началото си е мислила, че цялата книга е представлявала интерес, тъй като между нея е било писано нещо. Впоследствие се оказало, че били важни само три страници - 151, 152 и 153, откъдето всъщност са били изрязани българските букви.

Димитрова разказа, че при разпита на вдовицата на Ли Харви Осуалд - Марина, тя е обяснила, че нейният съпруг ги е рязал, за да напише на кирилица името ѝ на входната им врата.

Вече изплуваха и редица скандали, свързани с известни или непопулярни лица около фамилията Кенеди.

През октомври правителството на САЩ разреши публикуването на хиляди документи, свързани с убийството на държавния глава през 1963 г., но администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп остави стотици класифицирани архиви за допълнителен преглед от разузнавателните агенции преди окончателно да бъдат публикувани.

Белият дом даде срок на агенциите да проверят архивите до април 2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази и тя чела - недочела. Ли Харви Осуалд няма нищо общо с убийството на Кенеди. Срещу президента е стреляно от няколко страни - вижте резултатите от аутопсията му. Осуалд беше хванат за мущерия.
24
3
 
7
 
! Отговори
123 преди 6 години
До муспиПо-точно не можеше да го напишеш. Браво.10х
23
2
 
23
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Кенеди направи фал какъвто и Сталин, опита се да се опълчи на световната чума. Като начало каза тихо, че САЩ имат нужда от пари и смята да напечата. Евреите му отговориха тихо, че не може така, Резервния фонд е частно предприятие и може да вземе заем. Тогава той в гръмка реч към американския народ каза че страната се управлява от тайни общества, и призова народа на борба за кажи го речи - независимост. Тогава евреите решиха, - при първия удобен случай да го ликвидират, - !вояж в Далас и бум!
22
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кенеди е убит от американски полицай който е бил влюбен във българка. Освалд няма нищо общо.
21
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия атом е братски и е полезен,братушките вреден атом няма да ни пратят.Реваха русоробите,не на шистовия газ и ко стана? Получиха радиация от масква
20
2
 
25
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Следата "Осуалд" е напълно грешна, но натрапена от ЦРУ И ФБР. Много по-важен е Джак Руби /собственик на нощен клуб и дребен мафиот/, на когото е заповядано да го убие.
19
4
 
34
 
! Отговори
Deliorman преди 6 години
Кенеди е убит от масоните поръчено от Ротшилд,защото искаше Американската Банка да печата доларите а не Ротшилд.Едно от последните му интервюта Кенеди разказва за масоните като ги описва като престъпна терористична организация със кошмарни планове за постигане на Нов Световен Ред !
18
6
 
16
 
! Отговори
Д-р Холмс преди 6 години
Алексения?! Вероятно по баща е Алексеевна или Александровна ?!?! Или Владимировна ?! Пак се почва с активните мероприятия....
17
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските хакери и Путин! Отново!
16
7
 
3
 
! Отговори
МОСАД преди 6 години
Нямаме нужда от реклама.
15
3
 
30
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Алексения Димитрова лъже като поп!
14
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има грешка буквите са македонски, рускинята би трябвало да го знае. Или да пита Захарова
13
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така му е било поръчано от Москва- да изрязва такива страници,за да отплесне подозренията в погрешна посока и да прати разследващите за зелен хайвер.
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българската книга е том първи от избраните съчинения на другаря Тодор Живков. Жалко че не му стигна времето на Осуалд да си набави и останалите 34 тома до 1985 година.
11
2
 
33
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
При по задълбочено проучване в тази посока, няма начин да не се намесят имената на Кирил Методи. Без тях "българска следа" нямаше да има. Ех, защо не беше жива Агата Кристи. Такъв роман можеше да спретне. Та думата ми беше, американците да си гледат техните проблеми. Ужасяваща престъпност в "най великата демокрация". Всекидневни масови разстрели, гета в които външен човек е обречен. Огромен външен дълг и самочувствие на велика нация до небето. А обикновените американци ми са симпатични.
10
3
 
22
 
! Отговори
ДОЛФИ ШИКЪЛГРУБЕР преди 6 години
Който не играе по свирката на ционистките кукловоди бива убит. Затова скоро в България ще им стане тясно и твъъърде дискомфортно на тия гадове.
9
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната тиражирана недомислица! Бъдете внимателни - лесно се пишат глупости, а не се мисли за последствията!
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този Осуалд сякаш не бе тази истинската му фамилия,а приличаше или бе еднаква с тази на една руска разузнавачка от последно време която с още десетина съдружници чужденци беше обявена за персони еди какви и тя се прибра и стана говорител пък после в новини сякаш се появи и беше нашумяла,пък мъжът и остана в щатите като щатски гражданин,та май от него бе фамилията що нейната,що на Осуалд,нещо такова щом още той тогава е изрязвал букви.
7
4
 
21
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Да се образоват ,все пак уникуми дето не знаят къде е Австралия не са мерило за известност.Какво да ни тресе синдром ?Че ние с тази история ако бяхме западна държава ,от сутрин до вечер трябваше да се хвалим колко сме велики.А тук 2/3 и идея си нямат какво означава да набиеш Византийската Империя.
6
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И нас ни тресе македонският синдром.Все сме в цевтъра на събитята, а че повечето не знаят, че съществуваме е отделен въпрос.