Българска книга, няколко букви... Българска следа в убийството на Кенеди

Убиецът на американския президент изрязвал страници на български
21 ное 2017 13:00,
54

Българска книга, от която са рязани букви на кирилица, говори за българска следа в убийството на американския президент Джон Кенеди. Това твърди разследващият журналист Алексения Димитрова. Тя бе сред 300-те журналисти от цял свят, провели разследването за офшорни сметки на знаменитости "Панама пейпърс", за което всички бяха отличени с "Пулицър" тази година.

"Още през 2009 г., когато започнах да се занимавам със случая, се натъкнах на букви от българска книга, иззета от дома на семейство Осуалд, като веществено доказателство малко след убийството на Кенеди", разказа Димитрова пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Ли Харви Осуалд е атентаторът, който по заключенията на три държавни разследвания, е застрелял президента Кенеди през 1963 година.

В студиото на "България сутрин" Алексения Димитрова сподели, че в началото си е мислила, че цялата книга е представлявала интерес, тъй като между нея е било писано нещо. Впоследствие се оказало, че били важни само три страници - 151, 152 и 153, откъдето всъщност са били изрязани българските букви.

Димитрова разказа, че при разпита на вдовицата на Ли Харви Осуалд - Марина, тя е обяснила, че нейният съпруг ги е рязал, за да напише на кирилица името ѝ на входната им врата.

Вече изплуваха и редица скандали, свързани с известни или непопулярни лица около фамилията Кенеди.

През октомври правителството на САЩ разреши публикуването на хиляди документи, свързани с убийството на държавния глава през 1963 г., но администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп остави стотици класифицирани архиви за допълнителен преглед от разузнавателните агенции преди окончателно да бъдат публикувани.

Белият дом даде срок на агенциите да проверят архивите до април 2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
23
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Почнете статията така - другарката е доносник от ДС...
4
3
 
27
 
! Отговори
щщд преди 6 години
И коя е тази "българска книга"? Да беше я показала новата Агата Кристи...
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България, световната Империя в сянка!Хаххааха само дето, тук като гледам Ситите, не са толкова сити.
2
3
 
46
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Убийството на Кенеди е работа на американските тайни служби, причината е, че е решил да разкрие кой реално управлява света, както и да отнеме Федералния резерв от ръцете на Ротшилдови.
1
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Осуалд трябва да се е клонирал, че да стреля от няколко места едновременно.