Санкции ли? САЩ и Русия засилват бизнес отношенията си

Противно на очакванията бизнесът между тях се развива
21 ное 2017 18:35, Екип на Bloomberg
93
Санкции ли? САЩ и Русия засилват бизнес отношенията си
Снимка: Reuters

Бизнес сътрудничеството между Съединените щати и Руската федерация се засилва въпреки санкциите, наложени от Вашингтон срещу Москва.

Това заяви днес (20 ноември) американският посланик в Москва Джон Хънтсман. 

Въпреки общоприетото мнение, санкциите не влияят на бизнес сътрудничеството като цяло, напротив, бизнесът се развива. Санкциите, свързани със събитията от последните няколко години са насочени към конкретни хора или сектори на икономиката, предава думите на дипломата ТАСС.

Като пример за успешна американска инвестиция в Русия Хънтсман посочи завода на американският авиогигант Boeing в Свердловска област. "Работите им вървят много добре", отбеляза той.

Американският посланик също така призова Москва и Вашингтон да "работят заедно за създаване на атмосфера на доверие, която би позволила увеличаване на инвестициите и стокооборота". 

Още подобни новини четете на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен58 Не разводнявам, просто коригирам.Тук се говорят откровени измислици от хора, които хал хабер си нямат за това, за което пишат. Визирам някои от техническите коментари по темата.
50
2
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До СатаНАТОПриятел, ти си виждал Мариците май само на картинка? Въглищата ги возело БДЖ???? Бегай се скрии някъде. Там имат собствен ЖП транспорт, и гумено-лентови транспортьори , 6 метра широки и 2 км дълги от станция до станция, а най-бързия ход на роторния багер, под който спират на две успоредни линии влаковете, но не на БДЖ, е 20 см за час.И това е бързия му ход.? години ги сглобяват, и още 2 години пътуват на самоход до хоризонта, на който ще работят.Неподготвен си в тази материя.
49
3
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До СатаНАТО Ти ракетен двигател от близо виждал ли си? Аз съм виждал.Нарязан, от стратегическите ни ракети, и захвърлен буквално в пункт за скраб.Не е тайна вече-ракетите ги рязаха в Габровница, в авиобазата.Уверявам те-техниката, която са произвели руснаците пез 60-те, ние днес само можем да мечтаем, да можем да имаме специалисти и технологии, само да я изкопираме.Виждал съм я с очите си и съм я държал в ръцете си.Друг е въпроса, че развиваха само военна техника, но напълно ги разбирам, за тов
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало тролчетата - какви са санкциите на Америка към Русия ? Товарообмена помежду им не е паднал,но между Русия и ЕС е сринат. Америка дирижира санкциите - ЕС го отнесе :) ! А американците,китайците и турците се наместиха удобно на руския пазар! А продължавайте да се кефите на санкции!!!
47
1
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
А колкото до принтера и соплата-те и Уестингхаус само с принтер произведоха и тестваха реактора, който щяха да не продават. Само не уточниха, матричен, мастилено-струен или лазерен е принтера, и къде може да визим работещ такъв, някъде по света, за реактор работещ, питам.
46
1
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До СатаНАТОА сега-за двигателите.Нали не ми казваш, че Сащ, високотехнологични и напреднали, не могат днес да произведат по-евтино и качествено двигатели, които руснаците са проектирали и произвеждали още през 60-те?И за това ги купуват от Русия?
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :) е това е елементарна хибридка, хайде по-умно де, то не че *** ще вдянат ама опитай
44
0
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До СатаНАТОА печалбата от Мариците къде отива? Аз съм съгласен, нашата държава да дава препитание на 20 000 американци, в Америка, и печалбите от цял един Минно -енергиен комплекс, без да сме вложили 1 лев за разработването му през годините , да идва в България. Даже и 30 000 американеца бихме издържали при такива условия...
43
1
 
2
 
! Отговори
7 преди 6 години
Санкции за ес русия голяма ще се справи
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мариците не са американски , а на Бг олигарси
41
2
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До гого Мариците повече дават на България, отколкото взимат. Мариците дават хляб на 20 000 заети във въгледобива, които иначе щяха да висят на социалната система. Мариците дават и независимост, защото са горещ резерв на АЕЦ-а. Затова толкова ги мразите - защото руснаците няма как да саботирате енергийната система на България.
40
1
 
4
 
! Отговори
гого преди 6 години
до СатаНатоами в Бг Мариците американските от кого си вземат печалбите щом в Русия от Путин.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз лично се съмнявам и самия Тръмп да спазва санкциите против Русия. То със спазване на санкции и закони, не се става милиардер. Със спазване на санкции срещу държавните интереси може да станеш максимум милионер, разбира се при условие, че си управляващ български политик.
38
1
 
10
 
! Отговори
:):) преди 6 години
Путин няма как да задържи американския бизнес в Русия ако самите американци не го искат. Всякакви други приказки за словесна шизофрения и чесане на езици.
37
4
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До АнонименО Русия към САЩ пък вървят ракетни двигатели, ама и те не са висока технология, от 60-те години са.----------------Именно.В САЩ вече правят сопла от високотемпературна легирана стомана на 3Д принтер.Поинтересувай се.
36
13
 
5
 
! Отговори
руска мажоретка преди 6 години
Путин преследва Тръмп по света за да го моли за автограф да се фука пред руснаците че е срещнал много велик човек..ха.ха
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОАха, грам висока технология не постъпва от САЩ в Русия. О Русия към САЩ пък вървят ракетни двигатели, ама и те не са висока технология, от 60-те години са. Но за краварите ги бива, те и такива нямат.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОЕто го проблемът на България, че такива като теб получават пет цифрена заплата.Шегувам се разбира се, защото никой няма да плати такива пари да седиш тук по цял ден и да дрънкаш евтини лъжи.
33
4
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До АнонименАма и американските фирми в Русия не са тръгнали да бягат. И къде ще бягат като имат печалба. Ако нямаха никакъв Путин няма да ги задържи------------Печалбата я вадят от джоба на Путин.
32
3
 
2
 
! Отговори
:) преди 6 години
Санкциите остават за балъците от Европа. И не визирам германците, защото и тяхната далаверка с руснаците си върви, вижте северен поток 2. Да му мислят поляци, испанци и ние, защото нишата от европейски плодове и зеленчуци в русия отдавна е заета от турците, за които няма санции.