Тръмп сгафи, нарече политически противник Покахонтас

Сенаторката Елизабет Уорън пък твърди, че има връзка с инцианците
17
Тръмп сгафи, нарече политически противник Покахонтас
Снимка: Reuters, архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп направи неуместен опит да се пошегува, като нарече Покахонтас сенаторката от Демократическата партия Елизабет Уорън пред военни ветерани от индианското племе навахо, които прие в Белия дом, предаде БТА като цитира Франс прес.

На церемония в чест на хората от племето навахо, служили в американската армия като шифровчици-преводачи през Втората световна война, Тръмп каза: "Вие сте били тук много преди нас. Нищо, че имаме представителка в Конгреса, която - както се твърди - е там отдавна. Наричат я Покахонтас", опита се да се пошегува Тръмп сред неловко мълчание.

Той редовно отправя нападки срещу Елизабет Уорън, която нарича Покахонтас. Тя твърди, че има родствена връзка с коренното индианско население, но Тръмп възразява, че тази връзка е твърде далечна и че сенаторката я използва, за да извлича изгоди за кариерата си.

Националният конгрес на американските индианци заяви, че забележката на Тръмп е хвърлила сянка върху церемонията, чиято цел е била да се отдаде почит на приноса на военните от племето навахо за победата на американската армия в Пасифика. Те използвали своя език, за да изпращат кодирани послания, които японците не можели да дешифрират.

"Съжаляваме, че президентът използва името Покахонтас, за да обиди политически противник, което засенчва истинската цел на днешната церемония. Ние почитаме Покахонтас, която е героиня на своя народ - индианското племе памунки в Вирджиния. Още веднъж приканваме президента да се въздържа да използва името й по начин, опетняващ нейната памет", каза председателят на Националния конгрес на американските индианци Джеферсън Кийл.

Белият дом заяви, че Тръмп не е отправил расистка обида, наричайки сенаторката Елизабет Уорън с прозвището Покахонтас, предаде Ройтерс. Говорителката на Белия дом Сара Сандърс каза, че Тръмп изпитва огромно уважение и високо цени ветераните от Втората световна война. "Според мен за повечето хора е обидно, че сенатор Уорън лъже за произхода си в изгода на своята кариера", добави Сандърс.
 


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сигурно връзката е сексуална.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не виждам какво е сгафил?
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И нашите са същите .....
12
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
на колко години са тези ветерани от 2 своина как отвличат вниманието на гмо
мозьците от нерешените вьтрешни проблеми
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен #8: Всъщност няма. Яви се на збори по времето на Обонго и това и беше политическия ход. А председателят на Националния конгрес на американските индианци съвсем типичния индианец Джеферсън Кийл тагава каза, че няма нищо индианско в нея.
А ианче пак са преписвали C(rap) N(ews) N(etwork).
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците от една година се бият по главите и не могат да повярват, че това чудо на съвремието (всъщност употребяват думи, които като нарицателни са по-близо до "бедствие" и т.н.) ги управлява и влияе на световната политика и икономика, ама нищо - нека им. Да разберат и на нас какво ни е с другото творческо недоразумение....

Ех, Цветелина, Цветелина, какво намери в него, защо заложи на него...? Или всичко е пари и нищо друго няма значение...?
9
1
 
10
 
! Отговори
Хм преди 1 година
До Ее ко
По-правилно би било дясната ръка на нашия Винету да се казва Old Long ear with six apartments.Малко е дълго,но се ползват и съкратените форми-Цецо Ухото и Цецо Шестте апартамента.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази ако се прави на Индианка много лесно може да се докаже дали има индианска кръв. Индианският ген няма нищо общо с европейският каквито са болшинството от населяващите америка. Индианците са коренното население на безименната територия на която са живяли хиляди години преди да я превземат тарикатчетата! Много от племената на Индианците са избити най безжалостно от прадедите на сега населяващите я натрапници!
7
1
 
4
 
! Отговори
Пепо преди 1 година
Нещо обичайно за него, излиза че му е част от природата
6
1
 
6
 
! Отговори
А бе преди 1 година
Не е кой знае какво-все пак въпросната сенаторка е жена и твърди,че има някаква връзка с индианците.По-интересно щеше да е ако беше нарекъл "Покахонтас" някой мъж,да кажем.Не е като да не може да стане,хи-хи.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н президент, моля ви продължавайте да мачкате тая ....демократична либерастична .....!
4
3
 
11
 
! Отговори
Ее ко преди 1 година
Ний на нашия вожд му викаме Винетуто, дясната му ръка е ОлдШатърХенд
3
4
 
10
 
! Отговори
Голяма работа!!!! преди 1 година
Не се притеснявай, Тръмпе! Нашият колко гафове прави и нищо - не се смущава, още повече - не се засрамва, а придворните му ръкопляскат ли, ръкопляскат.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брех значи той е сгафил, а нашичкия не е когато дрънка глупо сти за Левски.
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги когато каже нещо купища бедни,неуспели в животът хора с много финансови и социални проблеми се надпреварват да обясняват колко са обидени и огорчени.Всъщност му завиждат заради това,че е бял,успял и богат.