Северна Корея: Войната със САЩ е неизбежна!

Единственият въпрос, който остава е кога ще избухне?
7 дек 2017 22:21, Петя Славова
52
Северна Корея: Войната със САЩ е неизбежна!
Снимка: БТА

Ръководството на Северна Корея смята, че войната със САЩ е неизбежна, каза говорител на външното министерство, цитиран от ДПА.

Той увери, че "единственият въпрос е кога ще избухне войната". Американските "маневри към ядрена война" правят войната на Корейския полуостров неизбежна, подчерта цитираният говорител на севернокорейското външно министерство вчера.

Още по темата

Северна Корея редовно обвинява САЩ, че готвят нападение срещу нея под формата на съвместни военни маневри с Южна Корея. Вашингтон и Сеул отричат да имат такива намерения, посочва ДПА.

В понеделник американските и южнокорейските военновъздушни сили започнаха ежегодните си съвместни учения. В тях участват над 230 изтребителя, включително американски Ф-35 тип стелт, и около 12 000 войници. Маневрите ще продължат до петък и ще бъдат най-големите досега. В сценария им влиза и изпращането от САЩ на два от най-модерните бомбардировачи с далечен обсег, Б-1Б, в Южна Корея от базата им на тихоокеанския остров Гуам, съобщи по-рано южнокорейският генщаб.

След севернокорейското изявление от вчера, днес председателят на комисията по международни дела в Съвета на Федерацията на Русия Константин Косачов се срещна със севернокорейския посланик в Москва Ким Хен Чжун, предаде ТАСС.

"От страна на Северна Корея бе потвърдено, че Пхенян не е заинтересован от ескалация на конфликта, а още по-малко от започване на бойни действия, но той не се бои от война, както бе формулирано във вчерашното изявление на министерството на външните работи на Северна Корея", каза Косачев след срещата. Той допълни, че Русия не е заинтересована от нарастване на напрежението около Корейския полуостров и ще предприеме всички възможни мерки, за да няма такава ескалация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
15
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никаква война няма да избухне. Всеки знае, какво ще стане със СК при война. Диктатора , ще бъде свален от народа си . Санкциите са толкова силни, че едвали режима ще издържи. До 2020 праслето , ще събори лъжливата идеология , която създадоха дядо му и баща му. Успех на корейците и дано скоро са цяла държава и тоя кошмар свърши !
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едните ги е страх а другите двойно повече.... война няма да има. Два петела се репчат един на друг докато единия не го докопа някоя лисица.... тва е.
17
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА Е ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ!!! НЕ БЪДЕТЕ ЕГОИСТИ :D
16
17
 
9
 
! Отговори
Ваньо преди 6 години
До 11-Много пъти ножът е опирал до моето гърло така че съм свикнал и не ми пука но тези който го опираха до гърлото ми сега не са сред нас да разказват.Много скоро още един ще иде!
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много станаха - тези жълтите , а от вчера след признаването на Йерусалим за еврейска столица и всички ***.
14
17
 
23
 
! Отговори
:) преди 6 години
Отказвам се да коментирам глупостите на посернокорейците. Приличат ми на муха, кацнала на *** на крава и бръмчаща нахално. Може ли мравка да воюва със слон? Сами се сетете кой е слона и кой мравката...
13
3
 
34
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 10Да редуцираш населението чрез ядрена война(тя ще е такава)си е пълна тъпотия.Останалите 100млн ще завиждат на мъртвите
12
4
 
20
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Може да намалиш населението с едно, като се самоубиеш. Така земята ще се пречисти от един ***. Дай пример на останалите. :)
11
15
 
20
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Война няма да има. Тръмп ще ви изравни със земята за броени часове, факт. Дори само с конвенционални оръжия, няма да му се наложи да използва ядрени такива.
10
4
 
22
 
! Отговори
До Ваньо преди 6 години
Искаш, ама когато ножът опре до твоето гърло, ще ревеш.
9
14
 
10
 
! Отговори
Ваньо преди 6 години
До 6 И аз искам война и терор,смърт и разруха!
8
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ още не са готови за война. Докато не попълнят въоръжените си сили с необходимия процент военнослужещи от третия пол и не преустроят самолетоносачите с трета тоалетна за неутрални трансджендъри, война няма да има. Така, че споко.
7
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея да заплашва САЩ с война е като Зимбабве да заплашва Китай.
6
11
 
55
 
! Отговори
До Завчас преди 6 години
Искаш ти... Какво искаш? Да умират хора, а ти да гледаш сеир?! Война е едно от най-лошите неща, които могат да се случат. Това е като да се разболееш ти и милиони хора от смъртоносна болест, за която да знаеш, че е имало ваксина. Ако пък е ядрена война, дори и при нас да не падне нито една ядрена бомба, пак ще се крием като мишки, защото цялата атмосфера ще е заразена. Война искал... Нeдорасъл ***.
5
8
 
11
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Айде де. Много им съ искъ ама не им стискъ! Хахаха
4
5
 
30
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
Две глави на две държави с два болни мозъка в кратуните- какво да очакваме!?!?
3
4
 
24
 
! Отговори
Загрижен преди 6 години
Ох, да се надяваме и да се молим, че тази новина няма да се отрази негативно на Председателството ни!
2
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Ким е като Б. Б. - няма събитие в страната на което и той да не е изтипосан отпред на снимката!
1
26
 
28
 
! Отговори
ЗАВЧАС преди 6 години
АЙДЕ СТИГА ПРИКАЗКИ!!!1ИСКАМЕ ДЕЙСТВИЯ :D