Тръмп се отърва от импийчмънт. Конгресът го спаси!

Той бе обвинен, че разделя САЩ и подстрекава към омраза
7 дек 2017 07:40,
15
Тръмп се отърва от импийчмънт. Конгресът го спаси!
Снимка: Reuters

Камарата на представителите на американския Конгрес отхвърли с огромно мнозинство проекторезолюция за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес.

Проекторезолюцията, внесена от демократа от Тексас Ал Грийн, беше отхвърлена с 364 гласа срещу 58, като нито един член на републиканското мнозинство не подкрепи започването на процедура по импийчмънт.

Лидерите на демократическата опозиция също се обявиха против тази инициатива. Лидерът на демократическото малцинство в Камарата на представителите Нанси Пелоси заяви, че макар да са повдигнати законни въпроси за способността на Тръмп да ръководи страната, "сега не е моментът да се разглеждат предложения за импийчмънт".

В проекторезолюцията се твърди, че Тръмп не е способен да изпълнява президентските функции, защото е "внесъл разделение" в страната и е действал по недостоен начин.

Освен това президентът е обвинен, че е подстрекавал към омраза чрез изявленията си, в частност срещу мюсюлманите и транссексуалните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМЕРИКА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ЕВРЕИТЕ, А ТЕ НЕ СИ ПОПЛЮВАТ:ИЛИ ПРИЗНАВАШ ЕРУСАЛИМ ЗА СТОЛИЦА, ИЛИ ИМПИЙЧМЪНТ.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тръмп следва предизборните си обещания, което само може да докаже , че е последователен и не се иметва от думата си, което е рядкост за политици.Иначе до коментара по-долу - ако ще се страхуваме от атентати при всяко настъпване на исляма, дай направо да се обрязваме да спираме свинското и да даваме жените и дъщерите си на султански хареми, че да не ги ядосаме! Робско мислене!!1
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той затова ли призна Йерусалим за израелска столица? За да не го .....?
10
8
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
сега като почнат атентатите заради ерусалим ще го видим брокера какви щеги плещи в случая тои е само изпьлнител на волята на евреиския си зет
9
2
 
6
 
! Отговори
... преди 6 години
Разделял нацията. С такива думи се разчита на хора които неразбират. САЩ никога не са били единодушни в политиката която водат. В момента сблъсъка е между глобалисти и капиталисти не е междо Демократи и Републиканци. Едните искат да развиват технологии и индустрия демек капитализам а другите искат да са социалисти и да получават помощи от финансовата система която все още смука от цял свят. Е в момента на власт са капиталистите коити прегрупират силите си и изобщо немислят да здават властта.
8
0
 
14
 
! Отговори
... преди 6 години
Егати оттърваването 364 срещу 58. Това означава само едно. На тоя етап никои няма да се занимава с либерални глупости дори и самите либерали.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Дончо от с. Жмуляне ,е един ,дето много пита и се прави на бавноразвиващ!
6
2
 
0
 
! Отговори
ник до 5 преди 6 години
Кой е бай Дончо?
5
3
 
16
 
! Отговори
Ванко преди 6 години
Човекът си изпълнява предизборните обещания!А импийчмънт на куково лято!А за да си президент са иска Д упе!Весела Коледа бай Дончо!
4
3
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Когато един въпрос не може да се реши индивидуално, той се пренасочва към началника, ако и той не може да го реши, то пренасочването е към следващия на ред по-голям началник.
3
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tozi radikalen cionist pak v parva novina.
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Дончо клекна и се подчини напълно. Изпълнява и преизпълнява разпорежданията на влиятелните и ръководещи елити. Скоро ще предложи нови и още по-строги санкции срещу Русия. Защо да го махат, след като го опитомиха?
1
15
 
2
 
! Отговори
Хихихи преди 6 години
А казват, че малоумието не било заразно.