Експлозията в Манхатън – опит за терористична атака

Нападателят признал, че се заклел във вярност на "Ислямска държава"
11 дек 2017 18:10,
13
Експлозията в Манхатън – опит за терористична атака
Снимка: Reuters

Днешната експлозия в Манхатън бе опит за терористична атака, заяви кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, цитиран от Асошиейтед прес.

Още по темата
Смята се, че нападателят е действал сам, уточни той.

Четирима души, включително заподозреният, са били ранени при експлозията на самоделна бомба в Манхатън, съобщиха източници от нюйоркската полиция. Никой от пострадалите не е с опасност за живота.

Първоначално бе съобщено само за един пострадал - самият нападател, който бил привързал самоделно взривно устройство към тялото си.

Той бе задържан след експлозията, отекнала в подлез към метрото под 42-а улица, между Седмо и Осмо авеню, близо до Таймс Скуеър, в 7:30 ч. (14:30 ч. българско време).

Полицията каза, че взривът вероятно е станал случайно и не е ясно какви са били намеренията на заподозрения.

Шефът на нюйорската полиция Джеймс О' Нийл съобщи, че заподозреният е 27-годишен узбек на име Акайед Уллах, предаде Франс прес.

Полицейски източник, цитиран от АП, каза, че Уллах живее в Бруклин и вероятно е от Бангладеш.

Нападателят признал, че се е заклел във вярност на групировката "Ислямска държава", съобщи АФП, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
21
 
! Отговори
Друга неяснота преди 6 години
Преди около един час, в началото на новините по bTV, нашата репортерка Добряна (или Добрана) Не-знам-чия-си, Бог знае защо, говореше на български език със силен акцент, който като че ли нарочно се стараеше да подчертава. Защо?!Освен това, докато въпросната мома говореше, някаква сирена - на линейка или на полицейска кола, виеше пронизително. И виеше с такава сила, че слушахме по-скоро звука на ню-йоркска сирена, отколкото думите на репортерката! Къде се е учило на журналистика това момиче?!
9
2
 
19
 
! Отговори
Психо Тръмпелов преди 6 години
СеРеУ-то има много на брой обучени терористи, пръснати на всякъде по света.Вече започнаха да се завръщат в родината си, от както руснаците ги млатиха в Сирия.
8
1
 
24
 
! Отговори
Неясноти преди 6 години
Нали бил узбек, бе? Това се твърди в друг новинарски сайт.Но твърдял, че САЩ са бомбардирали неговата стана, затова той им отмъщавал. Апропо, кога САЩ са бомбардирали Узбекистан? Или този узбек е от някоя друга държава, но, за разлика от едни нашенци, в чужбина се представя с етноса си, а не чрез своето гражданство?
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето правехме хартиени водни бомбички от листа на тетрадка и пораженията бяха същите.
6
1
 
25
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Привързал взрива към тялото си но е само ранен.Бе момче тоя взрив маджун ли е бил.
5
1
 
23
 
! Отговори
:-) преди 6 години
Пак ли кришнари?
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
едно време римляните казвали- дайте хляб и зрелища на плебеите и те ще са доволни,днес зрелищата ги осигуряват ИД,явно те са отдела по тази част,хляб има достатъчно по западните държави.Само едно се питам,защо в щатите този отдел не си изпълнява работата както трябва,да не би пък оттам да идват поръчките,щот европата и е....т мама та
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази Атака не е на Волен Сидеров.
2
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като са прости и не могат и това да свършат да вземат бутилки с бензин, нафта и масло - т.нар М0л0т0в и да действат по тълпи с хора. Явно, че в домашни условия, при липса на практика не могат да приготвят такива неща.
1
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно как от терористични нападения в Египет, Афганистан и др. загиват по 300-400 човека, а в Манхатън четирима души пострадали без опасност за живота. Видимо западните джихадисти са лаици... или може би този така наречен акт е търсеният повод за предварително обявеното от Натаняу ново мирно предложение на бай Дончо?