Русия: САЩ обучава терористи от "Нова сирийска армия"

Новите бойци щели да ги прехвърлят в южната част на Сирия
16 дек 2017 13:40, Петя Славова
85
Русия: САЩ обучава терористи от "Нова сирийска армия"
Снимка: БТА

Руският Център за помирението на враждуващите страни в Сирия съобщава, позовавайки се на завръщащи се по домовете си бежанци, че инструктори от САЩ подготвят в тренировъчен център в бежански лагер ново въоръжено формирование, наричано "Нова сирийска армия", предаде ТАСС.

"Въпреки заявлението от американска страна за безусловна привързаност към унищожаване на терористичната групировка "Ислямска държава" международната коалиция продължава да си взаимодейства с остатъци от терористите на територията на Сирия, пише "Фокус".

Под ръководството на американски инструктори от специалните части от групи бойци в тренировъчен център в бежански лагер се създава ново въоръжено формирование, наименувано "Нова сирийска армия".

Според завръщащите се у домовете си бежанци, след завършването на курса на подготовка, създаваните формирования ще бъдат прехвърлени в южната част на Сирия за борба със сирийските правителствени войски", пише в официално съобщение на подчинения на министерството на отбраната на Русия Център.

Центърът за повиряването смята, че международната коалиция, начело със САЩ вече от половин година използва за подготовка на терористите бежанския лагер, намиращ се на около 20 км североизточно от град Джиср аш Шадади в провинция Ел Хасеке.

В момента в него, по данни на Центъра, се намират около 750 бойци, като ядрото им е съставено от 400 терористи от "Ислямска държава". Министерството на отбраната припомня, че именно тези членове на групировката "при поддръжката на САЩ безпрепятствено излизат от град Ракка през октомври 2016 г."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Емко преди 6 години
Жорооооооо в коя галактика живееш. ИДИЛ стрелят с патрони и снаряди на които има два кръга с цифра 10. Завод 10 килата майкаНали си печен, знаеш кво е тва. Американски фирми купуват с поставени лица и право там.
68
1
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До Тинев По-скоро,докато САЩ сеществува Земята има шанс да оцелее.
67
1
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До анонимен 71 селянин *** Добро утро и на тебе.Точно обратното ***.САЩ,Франция и Англия унищожиха Ал Кайда и ИДИЛ.
66
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ИДИЛ и Ал Кайда са създадени, финансирани и подрепяни от службите на Англия, Франция и САЩ.Добро утро, селяни прости!
65
3
 
7
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Русия е велика, Крим е руски, свикнаха ли лицемерите в Англия, Франция и САЩ и слугите им в България?
64
3
 
8
 
! Отговори
usa = на джудже преди 6 години
Най гнусн.ата клика на земята се казва сащ. Терорист номер едно в света. Изчадия на ада. Но има един физичен закон ; всяко действие има противодействие. Има и един духовен закон ; Всичко се връща на този свят. Бог забавя но не забравя.
63
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали пинчера на руснаците Асад заяви, че щели да продължават на изток през кюрдската зона? Какво искат сега, хората се организират за отбрана. Между другото, те още не са приключили с ИД в района на Букамал.
62
4
 
11
 
! Отговори
Напомнящ преди 6 години
САЩ създадоха АЛ КАЙДАСАЩ създадоха ИДСАЩ създават НОВА ТЕРОРИСТИЧНА групировкаП.П.И защо обвинявате Русия? В прав текст ни предупреждават, че отново ни чакат имигранти, бомби, кланета.Европоооооооо, Русия ли ПАК ще е виновна?П.П.Далеч съм от мисълта, че руснаците са света вода ненапита. И те имат доста прегрешения. НО ОСНОВНАТА заплаха за мира на Земята идва от САЩ и послушковците им.
61
1
 
9
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Тренировъчният център просто трябва да се изравни с земята, и следващият пак и т.н.
60
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ходещата *** Дреме ми дали ходиш или се търкаляш. Злобата на САЩ е че от 2500 дагестанци в момента в ИДИЛ има по малко от 20. Всички от Имарат Кавказ бяха изклани от чеченската военна полиция в Сирия. В буквалния смисъл. Главите им ги редяха на камари покрай пътя. Така че тия пръдни ги пускай в американското посолство.Там плащат за русофобия.
59
22
 
6
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 6 години
"НОВА СИРИЙСКА АРМИЯ"----ВИНАГИ ЩЕ Е ТРЪН В ОЧИТЕ НА АСАД , ЗАЩОТО МУ КЛАТИ ПРЕСТОЛА!А , РУСИЯ ---ТОВА И ЧАКА .....ЗА ДА ИМА МОТИВ ДА "ОСВОБОЖДАВА" СИРИЯ ИДУЩИТЕ 50-г.!!!КАКТО СЕ КАЗВА:"Пази Боже ---Путин да те "ОСВОБОЖДАВА"......и Ципрас , да има , "ДА ТИ ДАВА!"
58
1
 
8
 
! Отговори
SASHT I IDIL NA SAPU преди 6 години
SVETOVNIQ TERORIST AGRESOR SASHT I OBUCHAVANITE OT TQH ISLQMSKI RADIKALNI BOICI TRQBVA DA SI POLUCHAT ZASLUZHENOTO OT RUSIQ..NA ZLOTO TRQBVA DA SE OTVRUSHTA SUS ZLO SMURT ZA SMURT TOVA E EDINSTVENOTO SPRAVEDLIVO VUZMEZDIE...DOLU FASHT I FESOVETE EVREITE SUSHTO NA SAPUN...
57
6
 
29
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Докато САЩ съществуват мира на Земята е под заплаха.
56
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия: САЩ обучава терористи от "Нова сирийска армия"По важното е че САЩ щял да пуска обучените терористи зад стените на Кремъл.
55
26
 
6
 
! Отговори
ходещата путка преди 6 години
САЩ маже да обучават,но инструкторите са руснаци. 2500 православни руснаци участват в ИД според руското комическо външно министерство.
54
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 57"Една общност от хора трябва да се нахрани, сгрее и възпроизведе"Прав си но грешиш в едно смяташ че руските cвиночовеци са хора.
53
2
 
19
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
Жал ми е за тези момчета- ще бъдат вкарани в "котел" и унищожени!
52
7
 
40
 
! Отговори
Българин преди 6 години
САЩ съществуват благодарение на конфликтите, които създават по света. По този начин от една страна си продават оръжието, от друга страна узурпират икономически държавите, които разбиват на части. Същото се опитват да направят и със Сирия, но ударих на камък. И този камък се казва Русия.След като пуснаха терористите от ИДИЛ да избягат от Рака, сега дават оръжия на защите тези хора, само че със сменено име.
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе много виртуално го раздавате!Биткойнът яде ли се?Истината е в хляба.Дали едно бижу с размер на козя ... струва 3 млрд. в хартиени долари или в биткойни е все тая.Една общност от хора трябва да се нахрани, сгрее и възпроизведе, всичко друго е илюзия.
50
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 55Ако искаш да имаш някаква файда от Русия и Путин и да си удвоиш капитала сега е момента. Купувай криптовалута колкото можеш. Още поне пмесец месец и половина ще расте като луда. Досега крадливата руска шайка е успяла да изкупи криптовалута за 300 милиарда долара (ощият обем от криптовалутите в началото на ноември беше 200 милиада $ а вчера набъбна над 500) така че има още поне 700 милиарда $ за прехвърляне в криптовалути. Като дойде месец февруари продай всички биткойни.