Без ток: Едно от най-големите летища потъна в мрак

Стотици полети в Атланта са отменени или пренасочени
18 дек 2017 07:21,
5
Без ток: Едно от най-големите летища  потъна в мрак
Снимка: Reuters

Едно от най-големите летища в света, международното Хартсфийлд-Джаксън в Атланта, щата Джорджия, потъна в мрак заради спиране на тока.

Това предизвика закъснение или отменяне на стотици полети. Терминалите на летището потънаха в мрак, а самолетите останаха неподвижни край пистите, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Причината за спирането на тока малко след 13 ч. на обед (18 ч. по Гринуич) все още не е известна, съобщи управата на летището.

Федералното управление по въздухоплаване спря полетите към Атланта, заминаващите полети бяха отложени заради неработещата техника в терминалите, а международните полети бяха отклонени.

Контролната кула на летището обаче работи нормално.

Говорител на електроенергийното дружество на Джорджия каза, че се търси причината за спирането на тока и се работи за възстановяване на електроснабдяването. Не е ясно обаче кога отново ще има ток.

Летището Хартсфийлд-Джаксън обслужва 104 милиона пътници годишно и е най-натовареното в света от 1998 г. Всеки ден през него преминават 275 000 пътници и кацат или излитат 2500 самолета.

Сред най-засегнатите от спирането на тока на летището в Атланта са летищата в Чикаго, съобщи АП. Десетки полети от или до Атланта са отменени от международното летище О'Хеър в Чикаго, най-натовареното в САЩ след с Хартсфийлд-Джаксън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
чичо Брус преди 6 години
Тия не са ли гледали втората ми серия на Умирай трудно,,,,
3
1
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Алоооо в щатите тока спира по.често отколкото в БГ и държи повече време. Енергопреносната мрежа на СОЩ е в много лошо състояние. За съжаление и нашата върви на там с тези частни дружества,дето дърпат ограмни печалби и ги изнасят в чужбина,вместа да влагат в мрежата.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварите не са ли чували за генератори? Тези да не са още в каменната ера? Най натовареното летище без генератори е все едно *** без дупки! Да се качват на конете да препасват по два барабанлии на кръста и да потеглят. Така са пътували дедите им. Какво са се изнежили със самолети ще летят? Все меки китки са се навъдили да ги ***!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да видят, какво е без ток! В Бг, това не е новина, това си е нормално явление!