ФБР арестува пехотинец, планирал нападение на Коледа

Мъжът бил последовател на ИД, щял да атакува Сан Франсиско
23 дек 2017 09:53, Петя Славова
13
ФБР арестува пехотинец, планирал нападение на Коледа
Снимка: БТА

ФБР задържа американец, служил в морската пехота на САЩ и подкрепящ терористичната групировка "Ислямска държава", който възнамерявал да извърши нападение в Сан Франсиско на Рождество Христово, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

ФБР заяви, че е намерило писмо за мъченичество и няколко огнестрелни оръжия в дома на Евърът Арън Джеймсън, който казал, че искал да извърши терористичен акт в популярен туристически район в Сан Франсиско.
Бившият морски пехотинец, работещ като шофьор на камион, е обвинен в опит за оказване на материална подкрепа на чуждестранна терористична организация, съобщава БТА.

Според документи на ФБР той казал на агент под прикритие, за когото смятал, че е свързан с висшето ръководство на "Ислямска държава", че иска да извърши нападение на Кей 39 в Сан Франсиско, защото мястото било доста оживено.

Джеймсън казал на агента под прикритие, че Рождество Христово е "идеалният ден за извършване на нападението" и че "не се нуждае от план за бягство, защото е готов да умре".

Джеймсън публикувал радикални джихадистки коментари в интернет, включително изразявайки подкрепа за терористичното нападение в Ню Йорк на 31 октомври, при което шофьор използва камиона си, за да убие осем души. Джеймсън предложил да използва своя камион, за да подкрепи каузата.

ФБР е започнало разследване в средата на септември, след като е научило, че Джеймсън изразявал поддръжка за публикации в подкрепа на тероризма или "Ислямска държава".

Ако бъде признат за виновен, той може да получи присъда до 20 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Додо преди 6 години
"подкрепящ терористичната групировка "Ислямска държава""Ясно, за да сме напълно политкоректни и да не обидим някой - вече мохамеданите не са мохамедани, ами "подкрепящи Ислямска държава"? Ислямска държава - новата категория политкоректен символ!
6
7
 
17
 
! Отговори
Polska преди 6 години
Това щеше да се случва всеки ден в Америка ако бяха избрали американската Меркел - Килъри Клинтън, която се беше зарекла да приема десетки хиляди клети брадати майки и лекари. Да не говорим за боршевика Бърни Сандърс, който искаше да прави от САЩ - Швеция, която понастоящев е европейска столица на изнасилванията. Защо ли? Но в Америка консерватизма и здравия разум надделяха над обамовците, третополовите, анархистите, комунистите и останалите леви дегетеративни елементи в обществото.
5
1
 
4
 
! Отговори
радев преди 6 години
ТОЯ СА ГО ИНТЕГРИРАЛИ
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човечеството се побърква масово. Не му стига, че иска да убие себе си, а вече иска да отнесе в гроба колкото се може повече хора със себе си! За какво ви говори това? Този див капитализъм (джунгла от зверове), отричане на ценностите, смесване на раси, признаване на 3, 5 или 10 пола, дегенерация, оплюване на християнството.. всичко това развращава хората, зомбира ги, депресира ги, кара ги да се чувстват нещастни, да мразят, да си причинят болка - на себе си и на околните, на обществото.
3
1
 
4
 
! Отговори
Д’ Ебил преди 6 години
Навремето изпържиха семейство Розенберг, задето издадоха как се прави атомна бомба на СССР. А сега галят с перо психопатите алахогъзци. Така се обричаме на покоряване от тяхна страна.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми е интересно кой им вярва ?
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХА ХА ХАХ АХХХХХХ