Конгресмени се съветват с психиатър: Добре ли е Доналд Тръмп?

На срещата присъствали десетина демократи и един републиканец
5 яну 2018 21:44,
57
Конгресмени се съветват с психиатър: Добре ли е Доналд Тръмп?
Снимка: архив, Reuters

Десетина американски конгресмени, повечето от които демократи, са се консултирали през екември с професорка по психиатрия от университета в Йейл, за да анализират психическото здраве на президента Доналд Тръмп, съобщават Си Ен Ен и изданието "Политико", предаде Франс прес.

Неназован републикански сенатор се е присъединил към тази група, за да слуша и да задава въпроси на професор Банди Лий, която вече публикува книга, озаглавена "Опасният случай на Доналд Тръмп". Творбата е сборник от есета на психиатърката, анализираща психологическото състояние на американския президент.

"Конгресмените казаха, че се притесняват от опасността, която представлява президентът, от опасността, която представлява за страната неговата психическа нестабилност", разказва Банди Лий пред Си Ен Ен.

Поставянето на диагноза на пациент, без да е имало консултация с него, противоречи на правилата на Американската психиатрична асоциация, която призовава членовете си да се въздържат да дават професионално мнение за психическото състояние, на човек, когото не са оценили лично, посочва БТА.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс разкритикува "срамните и смешни" думи на Банди Лий.
"Ако той (Тръмп) беше негоден за президентската длъжност, той нямаше да е най-вероятно на поста, който заема сега и нямаше да победи най-добрата група кандидати, която Републиканската партия е излъчвала някога", каза Сандърс визирайки първичните избори през 2016 г.

В Камарата на представителите на Конгреса 57 конгресмени демократи, тоест 30 процента от групата им, подготвиха проект на закон за създаването на специална парламентарна комисия за "президентската неспособност", за да "установи дали президентът е физически или психически неспособен да изпълнява функциите си".

Американската конституция предвижда два начина за замяна на президента. Първата е чрез отстраняване. Това става чрез вот в Конгреса, включващ повдигане на обвинения срещу президента в Камарата на представителите и гласуване за отстраняването в Сената, което трябва да бъде подкрепено от две трети от сенаторите. Вторият начин бе въведен с 25-ата конституционна поправка, която позволява на вицепрезидента и на половината от правителството да заявят, че президентът е "неспособен да упражнява правомощията си и да изпълнява задълженията си".

Вицепрезидентът поема тогава президентските функции. В случай на оспорване от страна на президента, Конгресът решава (с две трети от гласовете) дали да потвърди това прехвърляне на властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
10
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Каква радост: да мирише на фекалии от задокеанието :-)
11
3
 
10
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 6 години
Да обаче аз посочвам, че навремето, американската разузнавателна агенция OSS, предшественик на днешното ЦРУ, извършва точно това, което цитирах току що.Тези агенти бихме могли да наречем първите "профайлъри", на които им е поставена задача по косвени сведения да съставят психологически профил на германския диктатор Адолф Хитлер.Частично сведенията са събрани от бившия му общопрактикуващ лекар, доктор Едуард Блох (който е бил евреин).Диагнозата е близка до биполярно разстройство/шизофрения.
10
1
 
19
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 6 години
"Поставянето на диагноза на пациент, без да е имало консултация с него, противоречи на правилата на Американската психиатрична асоциация, която призовава членовете си да се въздържат да дават професионално мнение за психическото състояние, на човек, когото не са оценили лично, посочва БТА."
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Български комунисти и Американски демократи. Лудите сте вие . Тръмп за сега прави точно това което е обещал. Който и да е от вас подложен на такава гнусна атака отдавна да е в историята. След няколко месеца като започне да ви вкарва в затвора нещата съвем ще си дойдат на мястото. А американците знаят какво искат и ще си го поискат отново.За радост "демократите" нямат шанс колкото и да име иска да преставят обратното .
8
5
 
25
 
! Отговори
Qw преди 6 години
Работи здраво цял живот, с един милион наследство прави милиарди, има няколко издадени книги, децата му работят, в семейството си няма пияници или наркомани, каквото каже го прави, сам си финансира кампанията... и показа че няма невъзможно, стана Президент.За кой друг президент на САЩ може да се каже това?
7
10
 
12
 
! Отговори
Психиатър преди 6 години
Луд отвсякъде !
6
12
 
12
 
! Отговори
КАКВО преди 6 години
Тръмп ще си изкара мандата .Няма как да го изкарат луд след като действа нормално .Има Прецедент - Плевнелиев беше видимо с психически проблеми и привидения , но никой не поиска да бъде отстранен от Позицията .
5
5
 
13
 
! Отговори
:) преди 6 години
Дончуту не дава щафетата на никому ! Той е бригадирът на лудите ! Абе с две думи най лудия луд !
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има красива жена, добре ще да е.
3
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли нормален кравар?
2
9
 
12
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
А тия които го избраха добре ли са, не е ли време краварите да бъдат пратени в някоя лудница и целият свят да си отдъхне.
1
4
 
27
 
! Отговори
Жаноарио преди 6 години
Не мога да разбера какво му се радвата на тръмпаря, като за него вие сте просто едни плебеи и ако му засегнете бизнес интресите по някакъв начин, ще ви прегази без да му мигне окото и без да му пука за вас.