Тръмп приготвил $18 млрд. за удължаване на стената с Мексико

САЩ предвиждат да изградят още 505 км ограда по границата
Обновена: 6 яну 2018 13:29 | 6 яну 2018 11:30,
10
Тръмп приготвил $18 млрд. за удължаване на стената с Мексико
Снимка: Reuters

Правителството на американския президент Доналд Тръмп предложи да похарчи 18 милиарда долара за 10 години за значително удължаване на стената по границата с Мексико, предадоха световните агенции.

Предложението на службата за митническа и гранична защита представлява един от най-подробните планове на правителството за това как Тръмп се надява да изпълни свое знаково предизборно обещание, информира БТА.

В него се призовава да се построи 505-километрова допълнителна ограда до септември 2027 г., с което общата дължина на стената да достигне 1552 километра - или почти половината граница, заяви служител, запознат с въпроса.

Планът също така включва 651-километрова заменяща или вторична ограда.

Тръмп обещава "голяма, хубава стена" по границата с Мексико, но не е дал почти никакви подробности къде, кога и на каква цена ще бъде построена тя. Правителството поиска 1,6 милиарда долара тази година, за да построи или замени 118 километра от оградата в Тексас и Калифорния.

Според служители то ще поиска още 1,6 милиарда долара следващата година.

Десетгодишният план, за който първи съобщи в. "Уолстрийт джърнъл", е резултат от обсъждания със сенатори, попитали службата за митническа и гранична защита какво е необходимо за обезопасяване на границата, заяви служителят, пожелал анонимност, тъй като планът не е обявен публично.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
naco преди 6 години
А,"специалисти" по ИЗГРАЖДЕНЕ на ОГРАДИ от България няма ли да покани????
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да тръмпова добре стълбовете, ще пратим Елена Йончева на проверка.
6
1
 
6
 
! Отговори
Циник Искам преди 6 години
...такава стена и за Европа!Мечти...Мурксул събира измeта на Африка и Азия... и Фронтекс го извозва с кораби в сърцето на континента!
5
5
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Сичкото м***рзилка пее в хор за Тръмпела, утре ще го анатемосат. А номер 3 продължава упорито да ни уверява, че Тръмпела не е политик, а "политик" идва от гръцки и значи "управленец".
4
2
 
10
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
29 години след падането на Берлинската стена ! Демократично ! Още повече,че шесте южни юата на Кравария са заграбени именно от Мексико !
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп си изпълнява обещанията защото НЕ Е ПОЛИТИК. А на всичкото отгоре е МИЛИАРДЕР и не могат да го подкупят!! Затова корумпетата-политици и от двете партии са в дива истерия и бяс!! Стегнали са всичкото еврейска медия, всичкото ЛИХВАР, ЦЯЛОТО ПРОГРЕСИВНО ВОЙНСТВО, да плюят Тръмп! Сега бил луд! Преди това разправяха че бил спал с рускини, че бил русофил! Утре ще го изкарат триполов гей! Няма толкова гнусна кампания В ИСТОРИЯТА СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ.
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изпълнява си обещанието! Така както направи с преместването на посолството в Йерусалим.Колко от днешните политици си изпълняват обещанията?
1
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Велик е Тръмп! Отново ще направи Америка велика! ТОВА е спасението от латинските ромеи и шведи! Голяма СТЕНА с ЕДНА ГОЛЯМА ДЕБЕЛА ВРАТА ПО СРЕДАТА през която да влизат само по мегален път! ЧЕРНЬОТО Хюсеинчо никога нямаше да има топкш да направа нещата, които направи ДОНАЛД ДЖЕЙ ТРЪМП.