Декемврийският атентатор от Ню Йорк – терорист

Акайед Уллах получи официално обвинение от властите
11 яну 2018 08:09, Петя Славова
10
Декемврийският атентатор от Ню Йорк – терорист
Снимка: Reuters

Бангладешкият емигрант Акайед Уллах, който бе арестуван при несполучлив опит за самоубийствен атентат в метрото на Ню Йорк през декември, бе официално обвинен в тероризъм, предадоха световните агенции.

Още по темата

27-годишния мъж е обвинен в залагане на самоделна бомба в подземен пешеходен тунел, свързващ "Таймс скуеър" - най-натоварената метростанция в града - и оживената автогара "Порт оторити" в сутрешния час пик в средата на декември. Улах е използвал коледни лампички, жица и деветволтова батерия като детонатор на бомбата, се посочва в обвинението, информира БТА.

Несполучилата експлозия причини наранявания на Уллах и още трима души. Мъжът е заявил пред полицията, че е бил вдъхновен от екстремистката групировка Ислямска държава и е планирал нападението отчасти заради политиката на САЩ в Близкия изток, отбелязва прокуратурата.

Бангладешкият емигрант, пристигнал в САЩ през 2011 година, освен това публикува съобщение на страницата си във Фейсбук, адресирано до държавния глава и гласящо "Тръмп, ти не успя да защитиш страната си".

Ако вината му бъде призната, той може да бъде осъден на доживотен затвор. Очаква се да бъде изправен пред съд в Манхатън по-късно днес, за да му бъдат предявени обвиненията. Засега не е известна датата, когато ще започнат изслушванията по същество.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Х - атеистаИзрастнах в България, страната на строящия се комунизъм, където религията дълго време беше обявена за изкореняване. Като порастнах видях да се кръстят и палят свещи всички наши религиозни изкоренители, всичките баш комунисти
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доживотна... Не си поплюват тези...Демокрация, а?
7
6
 
3
 
! Отговори
Х преди 6 години
Изкореняването на всички религии ще реши много от проблемите на човечеството. Вярата в приказки, написани и измислени от неграмотни и невежи хора, не е сериозно.
6
0
 
8
 
! Отговори
Крюгер преди 6 години
Върнете го в Бангладеш.Най-голямия страх на древните е да ги връщат по родните им места.
5
0
 
6
 
! Отговори
vx преди 6 години
Какво ще го храните този доживот ... Пратете си го по бързата процедура при шефа си - акбара ....
4
0
 
17
 
! Отговори
бай х преди 6 години
този не е терорист, той е борец за свобода от умерената опозиция
3
9
 
2
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 6 години
Нищо ново ! Те в америка по принцип всички са терористи !
2
0
 
11
 
! Отговори
Хахо преди 6 години
Такива *** не заслужават милост! На всеки според делата му!
1
1
 
18
 
! Отговори
Европейка преди 6 години
В САЩ доживотен затвор,в Германия и Швеция ги пращат в центрове за превъзпитание.Това е едно от малкото неща,които Европа трябва да вземе от САЩ,а не д жендърски и г ейски простотии.