Паника на Хаваите заради фалшива тревога за балистична ракета

Губернаторът на щата се извини за фалшивата тревога
14 яну 2018 13:28, Красимир Ангелов
32
Паника на Хаваите заради фалшива тревога за балистична ракета
Снимка: БТА

Фалшива тревога за приближаваща балистична ракета стресна сериозно жителите на Хавайските острови, предаде АП.

Тревогата била подадена погрешка от служители в местния клон на управлението за извънредни ситуации. До мобилните телефони на хората било пратено съобщението: "Заплаха от балистична ракета, идваща към Хавай. Потърсете незабавно убежище. Това не е учение", изписано с главни букви.

После говорителят на управлението Ричард Репоза каза, че станало дума за фалшива тревога и се води разследване как се е стигнало до нея. Фалшивата тревога обаче породи паника сред жителите и в социалните мрежи на фона на севернокорейската ядрена и ракетна заплахи.

Няколко часа по-късно губернаторът на американския щат Хавай Дейвид Айдж се извини за фалшивата тревога за балистична ракета, предаде Ройтерс.

Представителят на властите определи случилото се като неприятно и заяви на пресконференция, че ще се направят подобрения така, че повече това да не се повтаря.
Айдж каза още, че всичко се дължи на човешка грешка, като служител е натиснал "погрешен бутон".

Президентът Доналд Тръмп е бил информиран за обстановката, заяви Белият дом, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
кой е по-по-най? преди 6 години
Руските хакери са виновни ще знаете!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне краварите за кратко са изпитали онова дето причиняват на другите: Сърбия, Либия, Сирия, Северна Корея, Ирак,...
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошо, сега ще отмирисват с години острова...
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Астронавт и куче в космически кораб. След изстрелването пита центъра за инструкции. - Център,какво да правя, тука виждам разни копчета?- Нахрани кучето и не пипай копчетата!
20
3
 
2
 
! Отговори
не бойте се деца! преди 6 години
сега вече знаем, че ако към хавайТ лети ракета, то кндр вече се е изпарила!
19
0
 
9
 
! Отговори
Н. преди 6 години
Сам и позор за цялата българска журналистика, че днес цял ден тръбеше за случката "... в Хавай..."! В днешните дни на безкрайна неграмотност думите в мн. число се сдобиха с окончание в и-кратко. На това мнение е половината нация. Но няма как да е иначе, след като българите четем само менюта в кръчмите, табелки с цени в мола и собствените си просто-тии във Фейсбук!!!!
18
1
 
5
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Гледайте филма "Шоковата доктрина и всичко ще ви стане кристално ясно!Естествено,че това е целенасочена провокация,която да провери реакцията на хората!После ще си направят някоя провокация и ще бомбардират който и както им падне.Щом на 11.09.01 жертваха над 3000души собствени граждани,за да оправдаят две войни,то сега,когато положението е много по-сериозно ще жертват поне цял остров.
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА Е ДОБРЕ. СЕГА, КОГАТО КЪМ ХАВАИТЕ ТРЪГНЕ ИСТИНСКА РАКЕТА НИКОЙ НЯМА ДА ВЯРВА НА СЪОБЩЕНИЯТА
16
3
 
7
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 16А спри се де.Всеки месец не се отиграваха тревоги в казармата ти за училище ми говориш.Интересно защо не знам къде е скривалището на основното ми и средното ми училище.Те поне имат работеща система за предупреждение.При нас след купища изхарчени пари имаме известяване от което не се разбира нищо.За информация къде са ни скривалищата и дума да не става.
15
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
какво може да се очаква от гмо мозьци сега бил фалшив бутон ами утре ако натиснатядрения бутон тези хора са безмозьчни те ще запалят света без да им мигне окото
14
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние при социализма бяхме пет класи над тия.Имаше стройна организация за подобни ситуации.Подобни ядрени атаки се отиграваха тренировъчно всеки месец.Виеха сирени,всички до 15 минути слизаха в укритията.Бях ученик,всяко училище и квартал имаха укрития със запаси от всичко необходимо.Никаква паника.Всичко отработено до най-малкия детайл.А тия вчера грам идея нямаха какво да правят,паника и отчаяние!
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех хаваи аз се тревожа за друго да не зели да правят на балдъзата колата а пък моята е след неината знае ли човек че гледам балдъзата пеша ходи
12
2
 
12
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Грешка ? Айде бе !Целенасочено действие на американското правителство. Трябва да има лоши, трябва да се произвеждат оръжия, трябва да се демократизират държави. От бранителите на доброто - братята хамериканци.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A не ви ли идва наум че се дължи на безграничната некадърност на хавайските власти?Все някакви големи заговори виждате!Тези полухора руснаците ще ги размажат за два дена,даже и севернокорейците също.
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така тези ще запалят Третата световна! Хистерични полухора!
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да тренират, да знаят как да реагират като дойде истинската ракета.
8
2
 
25
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
контрол чрез страх,когато една империя запада като ФАЩ винаги насочи недоволството към външен враг,дори и да няма такъв то създай илюзията за него и промитите ГМОта ще лапнат стръвта!Проблем -реакция-решение!
7
3
 
27
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
обработване на промитите мозъците , ФАЩ подготвя пореднбата гнусотия ала 11ти септември!
6
4
 
22
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Няма как да стане случайно или поради грешка.Това е някакъв *** експеримент на САЩ военните
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Историята помни един бивш военен министър на краварника Форестал който скочил от прозореца с виковете "руските танкове идват" дано да няма такива лу ди, че губернатора бая повече ще трябва да се извинява.