В Ню Йорк стотици протестираха срещу расизма на Тръмп

Мнозинството бяха американци от хаитянски произход
23
В Ню Йорк стотици протестираха срещу расизма на Тръмп
Снимка: Reuters

Стотици се събраха  на "Таймс скуеър" в Ню Йорк, за да протестират срещу расизма на американския президент Доналд Тръмп.

Хората, мнозинството от които американци с хаитянски произход, заклеймиха изявленията на държавния глава, които унизяват африканските страни и Хаити.

Тръмп бе обвинен, че е използвал вулгарен израз за африканските страни и задал въпроса защо в САЩ да бъдат допускани още имигранти от Хаити, а не от Норвегия, припомни АП, цитирана от БТА. Президентът твърди, че не е правил подобни изказвания, че не е расист и че има прекрасни отношения с хаитяните.

Към протеста в Ню Йорк се присъединиха политици, включително кметът демократ Бил де Блазио. Протестиращите носеха хаитянски знамена и лозунг "Мир, любов, власт, мечта".
 


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Стамен преди 1 година
Тръмп ,и да го плюете и да го хвалите все тя.Истината е една.Както покойният Тодор Колев беше възпял(мир на праха му).Как ще ги стигнем Американците?Те си живеят добре ние гладуваме и се чудим всеки месец как да вържем двата края.А парите са в няколко човека, които се броят на пръсти в нашата скромна държавица.Хората болни и гладни,а те ще спорят и гласуват дали да има трети пол или не.Ами те всичките 240 в народното събрание са именно пт третия пол!
14
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Тръмп не е мечта. Тръмп е пародия.
13
2
 
2
 
! Отговори
La France преди 1 година
Тръмп е един майтап.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стотици протестират, а стотици милиони не протестират. Защото ги е страх от режима и властта. Един американски Навални ще промени режима и вече всички ще протестират за демокрация.
11
0
 
9
 
! Отговори
jddn преди 1 година
Когато кажеш истината те заклеймяват. Кой може обори тръмп в твърдението му? Нима 90% от Африканските държави не са мизерни дупки? Само ЮАР става и то защото населението е предимно от бели хора. Тоя лицемерен либерализъм ще погуби света.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там като им падна президентската къща или парламента след някакво земетресение имаше го на снимка как се гътнало на една страна и дълго време стоя така някои от тях оправиха ли си го или направиха ли си го без помощ от вън като от чужбина да им го стъкмят,пък като мина оня ураган веднага ги навестиха как са там що им е нужно,как са там и те още да се оплакват от необърнато внимание към персоните им,че и предложена помощ,ама чакат някой друг да им свърши работата,тяхната работа за вършене що има.
9
2
 
14
 
! Отговори
платени протести преди 1 година
До скоро им даваха по 50$ на участие,сега колко им дават не знам!Белите харесват Тръмп!
8
12
 
0
 
! Отговори
Dnеs.bg преди 1 година
До 12 Анонимен

И на това сме доволни.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаитяните дори съседната им доминиканска република не ги иска, която е 10 пъти по-добре финансово 7.6 млрд. и 76 млрд. ГДП. при приблизително еднакъв брой население, но важно е качеството, но тъй като хаитяните са си изклали белите робовладелци навремето и затова сега са си 95% чисти африканци, а доминиканците са с 15% бели и 75% смесени. тоест Хаити е абсолютна дупка както в Африка и Детройт.
6
1
 
15
 
! Отговори
ined преди 1 година
Защо норвежци може, а шведи не може ?
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Норвежци има ли или те предпочитат да не си нарушават рахата и да живеят като бели хора.
4
3
 
29
 
! Отговори
В африка преди 1 година
Гладуват, защото ги мързи и имат ниско ай-кю... Факт!!!
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президентът имал прекрасни отношения с хаитяните ли?
Ми то и Хитлер е имал прекрасни отношения с евреите!
С някои евреи.
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А "стотици" за Ню Йорк означава НУЛА! Над 12 милиона ли е вече градът?
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам само един е бял. Големи грешки, 4 на брой: 1. образовахме ги; 2. Нашите жени гонят кариера, а не раждат; Казахме им че са равни без да са; 3. Продаваме им оръжия. какво искате?!