Конгресът в САЩ удължи финансирането на кабинета

Решението слага край на парализата на правителството
2
Конгресът в САЩ удължи финансирането на кабинета
Снимка: Reuters

Сенатът на Конгреса на САЩ гласува удължаване на временното финансиране на правителството  и сложи край на продължилата три дни парализа на федералното правителство, съобщиха информационните агенции.

Решението бе одобрено с 81 на 18 гласа, информира БТА.

Това стана възможно, след като вчера бе постигнат компромис да се приеме временно финансиране и бе гласувано да се прекратят дебатите по въпроса.

Още по темата

Лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл каза, че федералните служби скоро ще заработят в нормален режим, а Сенатът ще започне нелеки преговори по редица въпроси.

Проблемите са свързани главно с разногласия между демократите и републиканците по имиграционната реформа и преди всичко за съдбата на стотици хиляди нелегални имигранти, влезли в САЩ още като деца.

Одобреното днес законодателство ще позволи на федералните служители да бъде платено за трите дни, в които правителството остана без финансиране.

Малко по-късно президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа закона.

Въпреки постигнатия компромис проблемите за имигрантите остава нерешен. Не е получил разрешение и въпросът за отпускането на нови средства за укрепване на сигурността на границите, включително за изграждане на обещаната от Тръмп стена по мексиканската граница.
 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
фед преди 11 месеца
тръмпе чекай малко да ти напечатаме долари
1
0
 
1
 
! Отговори
Коце кмета преди 11 месеца
Пратете Валерката да им построи стена...