След терора в Кабул: Тръмп иска действия срещу талибаните

US-президентът нарече атентата "подло нападение"
28 яну 2018 08:42,
32
След терора в Кабул: Тръмп иска действия срещу талибаните
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова всички страни да предприемат решителни действия срещу талибаните заради атентата в Кабул вчера.

"Всички страни трябва да предприемат решителни действия против талибанското движение и терористичната инфраструктура, която ги подкрепя", каза Тръмп в изявление, разпространено от пресслужбата на Белия дом и цитирано от БТА.

Още по темата

"Осъждам подлото нападение в Кабул, в резултат на което загинаха голям брой цивилни лица, а стотици бяха ранени", обяви още американският държавен глава и допълни: "Този кървав терористичен акт още повече укрепва нашата решимост и решимостта на нашите афганистански партньори. Жестокостта, към която прибягва талибанското движение, няма да постигне своята цел".

Най-малко 95 души загинаха, а 158 бяха ранени при самоубийствен бомбен атентат в Кабул вчера. Атентатор използва линейка, натъпкана с експлозиви, за атаката си близо до сграда на вътрешното министерство.

Талибаните поеха отговорност за нападението, което е втората голяма атака в Кабул за седмица. При акция срещу хотел в града миналата събота бяха убити най-малко 20 души, включително 14 чужденци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До 21Не се чуди, ще ти кажат какво правят там САЩ и колкото за очи и НАТО.Първо, контролират и повишават ефективността на производството на опиум, който после продават основно в Русия, а с парите финансират обученията и въоръжаването на всякакви "опозиции".Второ, пречат на Русия и Китай за съвместни енергийни и транспортни коридори през АфганистанТрето, поддържат големи военни бази за да могат да контролират цяла Евразия
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом Тръмп иска решителни действия срещу създаденото от САЩ движение Талибан, просто трябва да прибере американските части оттам. На тяхно място Китай ще изпрати войска която да въведе ред. И този ред, вервайте ми ще бъде наложен!
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В АФГАНИСТАН НЯМА ГАЗ, НЯМА ПЕТРОЛ, НЯМА ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ. ЕДИНСТВЕНОТО ПРОИЗВОДСТВО И ОПИУМ И ХЕРОИН.ЧУДЯ СЕ КАКВО ПРАВИ САЩ И НАТО ТАМ, ДОКОГА ЩЕ ТОРМОЗЯТ ХОРАТА!
20
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
сащ охраняват маковите полета нямам друго обяснение какво правят там следкато русия се изтегли кои им продава орьжие кои ги обучава всички се правятна ощипани
19
6
 
0
 
! Отговори
До "до Тръмп &q преди 6 години
Талибаните са само с АК47
18
0
 
6
 
! Отговори
ДО ТРЪМП преди 6 години
Брат ,Ние знаем какво става в Афганистан - СССР се опита да Наложи Демокрация чрез сила , като нахлу там през 1979 година , след 4 години се оттегли . Оттеглянето беше заради това че САЩ въоръжиха Терористите с Оръжия за Масово Поразяване . Днес е същото - САЩ нахлуха в Афганистан с АРМИЯ и в същото време ПАК въоръжават Талибаните с оръжия - Това се нарича *Приятелски Огън* . Но за мен е Мазохизъм - да изпратиш детето си на Война и да дадеш тайно от него оръжие на Врага му за да го убие ?
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зад всяка терористична организация са ЦРУ/МОСАД/М16. Няма значение дали терористите са крайно леви или десни, мюсулмани или християни, китайци или испанци ... винаги винаги винаги ще намерите пръстовите отпечатъци на една от тия организации, или някаква комбинация от тях.
16
2
 
9
 
! Отговори
Юдо-еврейска-масонск преди 6 години
Талибаните и там терористични групи са създадени изкуствено от САЩ за да продават оръжия на различни държави да се борят срещу терористите. Така САЩ печелят много пари от продажбата на оръжия. Еврейската заплаха трябва да се унищожи за да има изцяло мил в целия СВЯТ!
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ вече 17 години се борят с талибаните. Значи САЩ са слаби, а талибаните са по-силни от Хитлеристка Германия.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да не го казва ръководителя на държавата в която си застреляха президента публично и повече от 50години стоят засекретени документите по делото? Тежко нещо е демокрацията на собствена територия.
13
3
 
15
 
! Отговори
истината преди 6 години
Едно не мога да проумея,образовани хора а се правят на луди или не искат да видят истината че САЩ са страна която действа като терорист,създава и подкрепя терористи и убийци,и са заплаха за мира на земята това е очевидно но мозъците на някой толкова са промити че отказват да мислят.
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе аз друго не мога да разбера - така неусетно минаха 16 години, през които САЩ са в Афганистан и бият талибаните! Ама толкова ли са силни тези талибани че вече 16 години не могат да бъдат победени, при положение че даже Хитлер, с неговия непобедим Вермахт, е бил смазан само за 4???Има ли нещо гнило в Афганистан, или са други причините САЩ да не могат да преборят талибаните толкова дълго?
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
11 Паметлиявия Рамбо помагаше на муджехедините
10
2
 
9
 
! Отговори
Отговарящ преди 6 години
Щатите не създадоха талибаните а помагаха на муджехедините които впоследствие бяха свалени от власт от талибаните .
9
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
14 Толкова си зле Тинев , че няма на къде повече Чемодан Вокзал Москва
8
4
 
16
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Та нали САЩ създадоха талибанското движение за борба срещу руснаците.Какво се правят на ощипани булки сега?
7
4
 
15
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Терориста си е терорист!Убиеца си е убиец!Първите заселници избиват КОРЕННОТО население -индианците; милиони чернокожи са избити по време на робството; САЩ са ЕДИНСТВЕНАТА страна употребила ядрено оръжие, избивайки хиляди невинни деца, жени, старци; Изгориха с нап*алм хиляди хора във Виетнам; Убиха Саддам Хюсеин, Кадафи и създадоха ИД, Талибаните И още и още ......А сега заблуждават.П.П.Убиеца си е убиец!Терориста си е терорист!
6
4
 
11
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Много ми е смешен пропагандния "12 силни"!Люта битка с талибаните,същите,на които едно време Рамбо помагаше,ха-ха!Тъй де,борят се с чудовища,които сами създават.Като си спомня каква буйна радост беше във Вашингтон след като талибаните превзеха Кабул,сега какво не им харесват?Впрочем и тук нещата са тъмни-май талибанският хероин идва в Европа точно през американската база в Косово,а верните им шиптъри са дилъри за ЕС!Представете си какво ще е като влязат в ЕС,за което САЩ настояват!
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Талибаните са афганистанци, те там живеят. САЩ бомбардират и избиват местните жители вече почти 20г убиха вече над 2 милиона, но явно им е малко
4
2
 
1
 
! Отговори
ф преди 6 години
За какво ни Турция бе *** ,СА имат Ирак ,СА ,Израел .Пука ни за продажните ***.