Русия стресира САЩ! Торпедо може да заличи цял град!

"Статус-6" попадна в американски доклад за ядрената политика
29 яну 2018 07:20,
283
Русия стресира САЩ! Торпедо може да заличи цял град!
Кадър от "случайно" показан репортаж по руската телевизия показа на света мощното оръжие. YouTube

Русия разработва подводен ядрен дрон, който може да бъде използван за удар по крайбрежни градове, алармира изтекъл в медиите доклад на Пентагона, озаглавен "Обзор на ядрената политика 2018".

В него се посочва, че Москва работи над "нов вид междуконтинентално ядрено торпедо" в рамките на усилията за модернизиране на своята ядрена триада, писа "Таймс".

Още по темата

Докладът е първо потвърждение в САЩ за наличието на подобно разрушително средство за атака. Подозренията за наличието на подобно торпедо станаха известни през 2015 г., когато източници от US министерството на образованието заявиха, че Пентагонът дал кодовото име Kanyon на "транспортно средство за подводна атака с ядрена бойна глава", разработвано в Русия.

Скоро проектът получи известност след случайното му показване, както твърдят властите в Русия, по телевизията в репортаж с участието на президента Владимир Путин.

"Действително някои секретни данни попаднаха в обектива на камерата и след това бяха премахнати", призна тогава говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на фона на спекулации, че Русия се опитва да сплаши или дезинформира военните на САЩ.

В изтеклия доклад експертите предполагат, че системата, наричана в Русия "Статус-6", се управлява от изкуствен интелект за нанасяне на удар по мишени в САЩ. Прототипът на торпедото за първи път е бил замислен през 60-те г. на XX в. от ядрения физик Андрей Сахаров, който впоследствие става един от най-известните дисиденти на СССР.

Руски медии коментират, че разработката е начин да се заобиколи американската противоракетна отбрана при наличието на опасения в Кремъл, че Пентагонът се опитва да обгради Русия с глобална ПРО-система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците ще имат по-голям успех ако разработят нов вид yшанка, способна да се взриви щом наближи територията на голям американски град. Така ще бъдат заплашени всички американски градове не само крайбрежните.
132
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са толкова стресирани, че всеки момент (до 5-6 часа) ще обявят капитулация пред Русия и ще поканят Путин да поеме управлението. Подготвят декрет за отмяна на санкциите, премахването на долара и замяната му с рубли. Пълна забрана за производството на газ и нефт в САЩ и замяната му с внос от Русия. Предаване ключовете на федералния резерв лично на Пуин.
131
5
 
6
 
! Отговори
Реално погледнато преди 6 години
Ако торпедото е повече от 100 мегатона може и половин остовна държава да заличи (такава като щатите).
130
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 162Да вярно има Много Пропаганда има ного измислици, но има много верни неща написани и наистина на запад се страхуват от доста образци въоръжение на СССР и РФ.Ето ти пример - По най-занижени оценки в момента по света има над 100 000 000 кашашников Семейства АК-47 и АК-74 готови да открият огън Автомат Калашников АК-47 и модификации е НАЙ-СМЪРТОНОСНОТО ОРЪЖИЕ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА
129
2
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Ха-ха претоплени манджи от студената война. Тия съм ги слушал, слушал.
128
10
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 157Програмата Ф-35 - ПровалПрограмата MRAV - Първо поколение Пълен провал, Второ поколене върши работа срещу мини но и само срещу слабо въоръжени бунтовници изправяне на техниката срещу малко по-мотивирана армия или по-тежко въоръжена Провал Трето поколение се разработваПрограми за несмъртоносни оръжия - ПРОВАЛПрограмата за нов Разрушител - ФИНАНСОВ ПРОВАЛПрограма Б-2 и Б-1Б - Провал - няма стратегически крилати ракети а има ахилесова пета открива се от "метрови" радари
127
4
 
12
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
САЩ не се притеснват от руски удар по крайбрежните им градове. Точно там живеят децата и жените на хиляди руски чиновници. Точно в тези градове има неджижимост на руски олигарси за милиарди долари.
126
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже какви нещастници са руснаците!!!
125
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
ЕХ ВЯРВАЩИГледах и то преди доста време репортаж за това "Торпедо". Журналистите бяха пред залата за Брифинг на МО и вътре се виждаха и то така че при отворена врата да се видя ей тия показани на сминката слайдове. И Непрекъснато Офицери влизаха и излизаха през вратата докато чакаха я Шойгу Я Путин ли беше...Това се нарича КОНТРОЛИРАНО ИЗПУСКАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯЦели много - От тая истерия дето сега се вихри През ДЕЗИНФОРМАЦИЯОткрито надсмиване над западните Експерти които какви ли доклади...
124
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Третият райх ежедневно декларираше какви невероятни оръжия има и разработва. Днес Третият Ром прави същото. Знаете къде сега е Третия райх, там ще се озове и Третия Ром.
123
8
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До руски смешкиСмешнико - Опозицията на Асад в Сирия са 80-90 различни групи и групировки включително и Кюрдите като и там има няколко фракции. Рашките унищожиха Най-голямата и опасна ИД. За всички останали важи правилото или сте на масата на преговорите или сте отбелязани като противник на масата с карите на военните и военните имат свободата да ви гърмят когато намерят за нужно.
122
0
 
7
 
! Отговори
??? преди 6 години
До СатаНАТОВие сами си сьздавате новините, сами се плашите а после некой ви виновен...хахахаах
121
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия стресира САЩ със своята изостаналост.
120
9
 
4
 
! Отговори
xy преди 6 години
***.всеки ден ново оръжие,нови арестанти,нови убийства,нови заплахи.един хладилник или телевизор не могат да направят, едно добро дело не им минава през главите.империя на злото,сякаш господ е искал да създаде една идиотска държава , за да плаши всички останали.
119
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видът на въглищата е строго засекретен.Същото важи и за парната машина.Това е специална парна машина изобретена е виден съветски учен (името му се държи в тайна все още) през 1924 година.
118
1
 
2
 
! Отговори
??? преди 6 години
До ЗнаещЕто ти го източника на информацията. Питай ги тех бе знайко....https://dnes.bg/world/2016/10/26/rusiia-gotova-sys-sarmat-nai-moshtnata-iadrena-raketa.319906хаххахаххахаххаххахаххахаххахаххаПитай ги и за торпедото сьщо...хахахаххахах
117
3
 
9
 
! Отговори
Осведомен преди 6 години
САЩ са създали много по страшно оръжие. Некакви третополови тенДЖЪРИ. Те вземат акъла на политиците с всичките му последици.
116
11
 
4
 
! Отговори
руски смешки преди 6 години
Руската армия не може да се справи с опозицията на Башар в Сирия(всяка седмица е приключила с ИД..за онези с амнезия и махмурлук ). Не може да победи и украинската армия..:)))))) тръгнала със США да се мери :)))
115
3
 
9
 
! Отговори
А преди 6 години
Целите САЩ са тръгнали по пътя на Детройт...Фалирал град с нег ри...
114
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 144с ураниеви :-)))