Речта на Тръмп: Никога не е имало по-добро време за живеене в Америка

Китай и Русия заплашват американските ценности, обяви президентът на САЩ
31 яну 2018 07:00,
42
Речта на Тръмп: Никога не е имало по-добро време за живеене в Америка
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че никога не е имало по-добро време за живеене в Америка!

В първата реч "За състоянието на Съюза” държавният глава на САЩ обяви, че Съединените щати са отбелязали забележителен напредък и са постигнали изключителен успех.

"Никога не е имало по-добро време за живеене в Америка”, каза Тръмп, цитиран от "Нова телевизия".

US-президентът обяви, че затворът в Гуантанамо в Куба няма да бъде затворен, а там ще бъдат изпращани заловените терористи от ИДИЛ.

Още по темата

По време на речта му част от демократите бяха с оранжеви панделки, за да покажат противопоставянето си на политиката на президента, който иска да депортира имигранти, влезли нелегално в Съединените щати.

Туитър обяви, че речта на Тръмп е най-споделяната в историята - повече от 3 милиона пъти.

"От изборите насам ние създадохме 2,4 милиона работни места, включително 200 000 само в индустриалното производство. След години на стагнация на заплатите, най-сетне виждаме повишаващи се възнаграждения", каза още Тръмп, цитиран от БТА.

Президентът обяви, че фондовият пазар "чупи рекорд след рекорд". Той обеща, че от другия месец милиони американци ще започнат да носят вкъщи още по-високи заплати, благодарение на масовите данъчни съкращения, които той подписа като закон в края на 2017 г.

Президентът призова за компромис между републиканци и демократи, който да позволи Конгресът да приеме законопоректа за генерирането на най-малко 1,5 милиарда долара за модернизиране на пътищата, мостовете и други инфраструктурни проекти.

Президентът на САЩ отново обяви, че Китай и Русия заплашват американските ценности, потвърждавайки завоя в Стратегията за национална сигурност към съперничество между великите сили, предаде AFP, цитирана от "Фокус".

"По света ние се изправяме срещу разбойнически режими, терористически групи и съперници като Китай и Русия, които са заплаха за нашите интереси, икономика и ценности", заяви още Тръмп пред Конгреса.

"В справянето с тези опасности, ние сме наясно, че слабостите са най-сигурния път към конфликт и превъзхождащата ни сила е най-сигурната ни защита".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
6
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Само в щатските филми някой казва на някой : " Ти работиш за мен...работи или си уволнен"!!! Децета се раждат свободни ! Децата произвеждат "добавената стойност"- когато пораснат!! Децата ни по притуда- запазват, "охраняват"и тъпо защитават... привилегиите ,парите и гадостите на тези ,които са ограбили бащите им ,обществото им... и убиват ,убиват несъгласните!!! ...НЕ ВИ "УБЕЖДАВАМ " ,ЧЕ ЧОВЕК Е КОЛЕКТИВНО И ПРИРОДНО КОЛЕКТИВНО СЪЩЕСТВО И ЩЕ ПОБЕДИ ВЪПРЕКИ УСИЛИЯТА НА СЕМИТИТЕ!!!!!!
36
2
 
6
 
! Отговори
GO GO TRUMP преди 6 години
тоя заслужава втори мандат!И после ше пишат заедно мемоари с Горби - кой е по-по-най!
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя ша закопа Америка.
34
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са фашизирани зомбита и ще свършат като Хитлер.Гледах речта на оранготана. Сладникава, изкуствена и помпозна. Призовава да обединение в момент, когато причини най-голямото разделение в американското общество. Тръмп ще загуби междинните избори А Амепика залязва, това е факт! Болезнен факт за троловете
33
9
 
2
 
! Отговори
Американец преди 6 години
Европа и Русия са длъжни да се съобразяват с нас. Ние сме номер едно. Напоследък Европа много си повярва, да внимава в картинката. САЩ нищо не печелим от обединена Европа, време е да ви разтурим.Всички истински американски патриоти сме против ЕС и Русия и Китай. В Европа единствената държава която харесваме е Англия. Щом тя напуска ЕС за нас този съюз е пречка. Браво на Тръмп че ще наложи мита на европейски стоки и санкции срещу Русия!
32
0
 
12
 
! Отговори
Ее да преди 6 години
Корпорациите и богатите не са живяли по-добре никога преди.Огромни данъчни облекчения,субсидии,а хората им бачкат на по 2 работи да си изплатят заема,който им е даден от същите тези богаташи,които пък са ги грабели в продължение на десетилетия и са взимали плодовете на техния труд.Кво да прайшшш,див капитализъм.Само за 2017та - 82 процента от БВП на света е отишъл в ръцете на 1-ия процент богаташи,повечето от които са в Сащ.Еваллия Тръмпе,нямате наяждане дейййба.
31
5
 
10
 
! Отговори
нн преди 6 години
Аха, Русия и Китай съперници. 2018 Китай ще ви отнесе икономичиски и ще продължи наред, докато вие американците няма с какво да им отговорите, нямате вътък повече.
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 29Е, ако те попита човек "с какво са велики", особенно пък сега......НЯМА ДА МОЖЕШ ДА МУ ОТГОВОРИШ! Производството им го няма, отдавна всичко по високодоходно е в други държави, най-вече Китай; фондов пазар - какво е това пазар на хартийки всички вече знаем и знаем как за една нощ от милиардер ставаш клошар!!!! Там над 40 милиона са с купони за храни (странно нашите "антикомунистически" навлеци тука ВЪОБЩЕ ЗА ТОВА НЕ ГОВОРЯТ!). А за "налогови реформи"...нали трябват пари?ОТКЪДЕ...
29
4
 
20
 
! Отговори
Европейка преди 6 години
Власт на н егри, г ейове и д жендъри,пияни ,дрогирани,изпростяли и бездушни.Интересуват се само от пари ,секс,баскетбол и пуканки.Прекрасно място!
28
4
 
15
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До вергилВ САЩ има в пъти повече малцинства. Там бялото население от европейски произход е вече под 50%!! Черните са 50 милиона, латиносите са 60 милиона, отделно милиони индийци, китайци и все по-нарастващ брой мюсюлмани (към 10 милиона).. Западна Европа е цвете в сравнение със САЩ. По-красива, по-културна, по-социално справедлива. Гетата в САЩ са в пъти повече от гетата в Европа. И това е факт. Там няма социална система, 50 милиона живеят под границата на бедността на купонна система.
27
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсата на мозъчни гънки ти е "преброена" глупендър.САЩ са велика държава.
26
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дните на САЩ са преброени. А такива гета като в САЩ в Европа все още няма. Вижте само един Детройт или столицата на престрелките Чикаго. Цял свят мрази Америка. Защо ли?
25
6
 
11
 
! Отговори
pipo преди 6 години
Тоя съвсем изпляска, пълно куку. Америка е закъсала яко и губи всякакви позиции отвсякъде. Добрите и времена отдавана са зад гърба й. Щом си избраха откачалка за президент е ясно, че Америка тръгва по наклона надолу с начална скорост.
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По света ние се изправяме срещу разбойнически режими, терористически групи и съперници като Китай и Русия, които са заплаха за нашите интереси, икономика и ценности, заяви ТръмпНагъл, по-нагъл, наглосаксонец! Само те имат интереси и всички други трябва да работят за техните интереси и тяхната икономика. Плюс това трябва безрезервно да се приемат техните "ценности" и никоя страна няма право на свои такива. Нормално е да го искат, но не е нормално другите да са им слуги (като нас).
23
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живея си много добре в България и не се оплаквам.Хубава е страната ни -планини ,море,хората не са толкова лоши и мързеливи.Спор няма ,че САЩ са номер едно.Затова всички искат да бягат натам.Но там е за кадърни хора.
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-добрите години за живеене в САЩ са между '85 и '97
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей разбирачи щом като знаете какво да прави Тръмп в САЩ , вземете да оправите и България.
20
3
 
15
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
И защо е опасна Русия за нас? Иска да признаем третия пол, да приемем мюсюлмани бежанци или нещо друго
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 17В Индия има много милионери но има и много хора живеещи с по-малко от долар на ден.
18
0
 
5
 
! Отговори
маке преди 6 години
я ке емигрирам до кръчмата една жажда ме е подгонила от сабалето