Тръмп пред Конгреса: Какво каза, какво подсказа?

Акцентите от речта му тълкуват специалисти пред Bulgaria ON AIR
31 яну 2018 11:10, Петя Славова
9

Президентът на САЩ Доналд Тръмп произнесе първата си реч пред американския Конгрес за състоянието на съюза. Това се случи в 4:00 ч. българско време.

Словото на държавния глава бе съпътствано от бурни аплодисменти, наситено с патриотични послания, оптимизъм и увереност в американския народ. Речта на Тръмп е най-споделяната в историята на Twitter с 3 милиона гледания.

Още по темата

"Изненада ме, че той чете през цялото време, а не импровизира както е по-характерно за него. Беше изключително стриктен и последователен. Явно вярва на тези, които са написали словото му. Имаше една рядка доза патриотизъм в думите му", отбеляза журналистът Бетина Жотева.

В студиото на "България сутрин" бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев посочи, че речта в Давос била силно предзнаменование за вчерашната реч на Тръмп, в която основните акценти били патриотизъм и пари.

"Той разби наистина закостенели виждания из целия свят. Разтърси света с признаването на Ерусалим, влезе с шут в Сирийския конфликт, преобърна взаимоотношенията с Иран, обърна отношенията със Саудитска Арабия, ще започне търговска война с Китай. "Разрушителят" Тръмп разбива стереотипи и това не е най-лошото нещо, което можеше да се случи на света. Големите на деня агресират в своята политика, а той втърдява тона", подчерта Керемедчиев.

"Няма нищо окончателно от това, което е направил Тръмп. Нито ДАЕШ е разбита, нито договорът с Иран е приключен, нито здравната или данъчната реформа е завършена. Дори отваря нови порти за напрежение по целия свят. В Близкия изток напрежението ще остане. Реализацията на политиките му ще я видим чак догодина", категорична беше Жотева пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
Силна реч но все още не мога да бъда за него
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ имат нужда от своя перестройка
7
3
 
3
 
! Отговори
Др. Уотсън преди 6 години
поредната доза промиване на американски мозъци.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Речта беше чудесна. Не толкова заради патриотичните послания, въпреки че точно това се очаква от речта на един добър държавник. Просто имаше много подробен отчет за свършеното, и точките вътре бяха безброй много. Тръмп наистина е свършил много добра работа за година, повече от всеки друг на неговото място. Един наистина образцов президент!
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сладникава, изкуствена, помпозна реч. Последни гърчове на една залязваща империя.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОЧЕВИДНО Е, ЧЕ ПУТИН ДОБРЕ СИ ПОДБИРА ХОРАТА..
3
0
 
7
 
! Отговори
j.m. преди 6 години
госпожо Жотева,а помните ли какво говореха журналистите за Рейгън.Аз мисля че Тръмп е човекът който не се харесва на старите големи.Мисля и че е време за пеомяна .
2
2
 
12
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Кога и ние ще имаме родолюбиви управници като Тръмп, а все алчни продажници. За някой лев са готови и душите си да продадат.
1
2
 
8
 
! Отговори
50 преди 6 години
Афганистан ще го загроби!