Изпята ли е песента на Зелената карта за САЩ?

Проф. д-р Иван Тодоров пред Bloomberg TV Bulgaria
1 фев 2018 15:50, Екип на Bloomberg
22
Изпята ли е песента на Зелената карта за САЩ?
Снимка: Reuters

Тази реч се е писала внимателно в продължение на месеци. Това не е точно Тръмп. Това е внимателно премерена реч за разлика от другите. Това каза анализаторът проф. д-р Иван Тодоров в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. "Това, което казва Тръмп, е много точно в интерес на САЩ".

Той казва, че ще се даде на американската икономика възможност да взима точно тези хора, от които има нужда и изцяло ще променим режима на зелените карти, добави Тодоров.

"Като всяка развита държава в света и Съединените щати имат и проблем и голяма полза от миграцията, защото в САЩ масово влизат мозъци - едни от най-квалифицираните и умни хора в света".

Всяка развиваща се държава, дори и тези в ЕС, парите, които получават като помощи са много по-малко от вредите, които получават от това, че техните квалифицирани хора, които тя е изучила, издържала, отгледала, което струва милиарди на година, дори за страна като България, излизат и отиват в чужбина, каза гостът.

"Проблемът с миграцията в САЩ е друг - отворените граници, както казва Тръмп, към Мексико преди всичко. Към Канада, че е отворена границата не е проблем - тя има почти същия жизнен стандарт, а в някои райони и по-висок. Тръмп казва така - миграцията, при условията на отнорени граници доведе огромно количество престъпни банди, огромно количество наркотици и засегна най-чувствителните групи от американското население. Вижте колко внимателно се изразява - най-чувствителните групи - без груби изрази, каквито си позволява да използва в Twitter".

Как се промени отношението на републиканците към Тръмп и защо? Какво каза Тръмп за борбата с тероризма? Какви бяха акцентите по отношение на отношенията с Русия, Китай, Северна Корея?

Повече вижте на Bloomberg TV Bulgaria.


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Старшината преди 11 месеца
Ако САЩ ще взимат само мозъци - аз как ще отида там, бре?!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия пък, кой канадец ще се откаже от социалната им система и безплатно здравеопазване за да иде да се гърчи в кошмара САЩ?!
16
6
 
11
 
! Отговори
да... преди 11 месеца
Който е умен ще се оправи навсекъде. Който е ***, най-лесно му е в USA. И ние да не се правиме нмого, щото предимно шофьори изнасяме за щатите. Всичкизнаят с какво се занимават българите в Чикаго - най голямата българска общност извън граница.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
6 месеца в годината -40 градуса
14
5
 
8
 
! Отговори
до 9 преди 11 месеца
Ха ха. Ходи в Канада да ти замръзне задника. 1 зима и си чао.
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кой взел, взел. Язък за рубладжиите, нямат шанс повече.
12
3
 
9
 
! Отговори
до 12 преди 11 месеца
Пълни глупусти. Зелената карта да не е робство. Може да си тръгнеш от USA когато поискаш.
11
3
 
16
 
! Отговори
ха преди 11 месеца
"които тя е изучила, издържала, отгледала, което струва милиарди на година, дори за страна като България, излизат и отиват в чужбина, каза гостът" - егатти наглоста!!! Служих и година и половина, техническия университет сам си го платих докато работех през това време. Работих 15г. съвестно и си плащах данъците и ..... ?!? Всъщност нищо не дължа на държавата.По скоро тя ми дължи! Сега в USA ми е доста бо добре. Нищо че на тези тук абсолютно нищо не съм дал.
10
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Зелената карта е много интересна програма. Масово вземат най - перспективните кадри на други държави и ги превръщат в общи работници. Така другите държави нямат конкурентни кадри. САЩ не ги ползват, но и другите не ги ползват. Хитра деструктивна политика.
9
1
 
18
 
! Отговори
Хм преди 11 месеца
Що,някой тука да няма зор за зелена карта?Има и много по-добри места за живеене от САЩ-Австралия и Н.Зеландия.Трудно е да се иде,но си струва.Впрочем там радиацията* ще е най-малка и няма много тарам*буки.
*с оглед на очертаващата се война.
8
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Изпята е песента на самия сащ и малоумния им президент!
7
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хехе, феновете на Тръмп да знаят, че той не ги иска в страната си. За таква като българите да отидеш в САЩ ще стане мисията невъзможна, освен ако не си програмист, лекар или инженер.
Не че някой толкова е умрял за САЩ де.. Австралия и Канада с нищо не отстъпват на прехвалената Америка.
6
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Изпята е песента на САЩ, не само на техните залени карти!
5
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това само ще увеличи ислямския и африканския натиск от емигранти към България заради ЕС.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това е минало а миналото няма бъдеще!
3
7
 
26
 
! Отговори
ну пагади преди 11 месеца
Ние па си имаме зелено билетче и боко тиквата и метро с влакчета и сме си супер и немаме нужда от империалисти и талашитени къщи щото си жиеееме в панелката от люлка до гроб зимаме си заплатката пием си ракииката с салатката гледаме си планетата караме си биемвету фърляме боклука през терасата и киселеем у кафету с каките и тъй ...
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Източиха населението от Източна европа и сега нямат полза от ислямите.
1
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Наистина ли Тръмп ще премахне зелената карта? Тогава българите хептен няма да имат шанс да живеят в САЩ.