2 жертви и над 100 ранени при влакова катастрофа в САЩ

Пътнически влак се удари в товарен в Южна Каролина
5 фев 2018 07:30,
2
 2 жертви и над 100 ранени при влакова катастрофа в САЩ
Снимка: Reuters

Двама души загинаха, а над 100 бяха ранени при влакова катастрофа в Южна Каролина.

Трагедията стана след като пътнически влак бе отклонен по страничен коловоз и се блъсна в паркиран товарен влак, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Влакът на компанията за пътнически превози Амтрак с почти 150 души пътувал от Ню Йорк за Маями и се движел с 95 километра в час, когато се блъснал в товарния влак на товарната железопътна компания Си Ес Екс, който бил спрял на страничен коловоз.

Катастрофата станал близо до щатската столица Колумбия. Загинали са двама членове на локомотивната бригада на пътническия влак, а 116 души са били ранени.

В товарния влак не е имало хора.

Амтрак обвини Си Ес Екс за причиняване на катастрофата.

Президентът на компанията за пътническите превози Ричард Андерсън каза, че товарната жп компания отговаряла за релсите и сигнализацията в района. Той обясни, че Си Ес Екс била отворила стрелката към страничния коловоз и пътническият влак се отклонил от главната линия и се блъснал в спрелия товарен влак.

Властите са започнали разследване по случая.

Това е третата смъртоносна катастрофа с влак на Амтрак за по-малко от два месеца. През декември трима  загинаха, след като влак на Амтрак дерайлира в щата Вашингтон. През януари влак на Амтрак се блъсна в камион за боклук в щата Вирджиния, при което загина един човек.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имаше стрелочник тази стрелка нямаше да е отворена към товарната композиция и нямаше пътническият влак да се нахака в нея с 95 км в час. Стрелочниците и кантонерите ги премахнаха и въведоха компютрите. На компютър вяра да имаш това се равнява на олиго.френия. За да икономисат заплати за стрелочници и кантонери капиталистите рискуват живота на обикновените хора. Същото се получи и тук в Мутроландия. Няма кантонери няма стрелочници. Катастрофата в Хитрино е поради същата икономия!
1
3
 
12
 
! Отговори
гого преди 6 години
жалко, но катастрофи с влакове самолети стават на всякъде, без значение САЩ или Русия или къде ли не. Ако беше в Русия щеше да има една кофа помия за пияни стрелочници, мсшинисти и подобни....