Паника на Уолстрийт: Срив на индекса Дау Джоунс

Наблюдава се най-големият спад след кризата от 2008 г.
6 фев 2018 08:30, Петя Славова
62
Паника на Уолстрийт: Срив на индекса Дау Джоунс
Снимка: БТА

Паника настъпи на Уолстрийт снощи след като индустриалният фондов индекс Дау Джоунс се срина за по-малко от час с 1500 пункта след месеци еуфория, изтъквана редовно от президента Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

Предаван на живо по телевизията, сривът на Дау Джоунс прикова вниманието на минувачите в Ню Йорк. След леко повишаване, последвало срива, до затварянето на борсата Дау Джоунс загуби 4,6 процента - най-големият спад след финансовата криза от септември 2008 г., пише БТА.

Белият дом реагира с уверението, че вниманието на президента Тръмп е насочено към дългосрочните фундаментални показатели на икономиката, която остава изключително силна.

Тази сутрин спад от над 4 процента последва на борсата в Токио, където индексът Никей загуби 929 пункта до 21 752 - най-ниската стойност от октомври.

В момента, когато Дау Джоунс се срина, президентът Тръмп говореше на събитие в щата Охайо, но не каза нито дума за борсите. Тръмп не е пропускал да се похвали винаги, когато индексите се повишават, отбелязва Ройтерс. Този рязък контраст вероятно е знак, че президентът може би осмисля напомнянето на мнозина бивши съветници в Белия дом, че американските президенти са се въздържали да коментират случващото се на Уолстрийт.

Сътресението на Уолстрийт съвпадна с встъпването в длъжност на Джероум Пауел, новия президент на Управлението за федерален резерв (централната банка на САЩ), отбелязва ДПА. След като положи клетва, Пауел каза, че американската финансова система е по-силна и по-устойчива, отколкото е била преди финансовата криза през 2008 г., добавя ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: САЩДау Джоунс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Търътъръмп евреите си отмъщъват !!! Турция осъщектви бознес с Иран /преди враме/ и евреите удариха лирата !!! Държавният резерв на САЩ е собственост на 5 евреа . Докато държавите по света " се свалят" на частните банки зависими от долара / фалшива валута / ще имаме кризи и войни и еврейски финансови удари по неудобноте им !!!
49
1
 
6
 
! Отговори
gigo преди 6 години
Щом няма паника на Дондуков, значи всичко ни е наред :)
48
2
 
7
 
! Отговори
JJivanov Геолог преди 6 години
От няколко дена предупреждават, че има проблеми с ремонт на Nibiru истеглена на близък порт недалече от СЛънчевата ни система.подадоха предупреждение от GOSPOD ...КОлегите да прослушат записи от особенни звукови съобщения подавани от ремонтни бригади ..Предупреждават ни пак, че живеем в хубав резерват да не го повреждаме..
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето за какво им е бил тоя външен враг на демократите. А аз толкова време се чудя защо разпалват тея пожари...
46
0
 
12
 
! Отговори
или руските хакери преди 6 години
Путин или руските хакери са разбутали индекса ще знаете! - заради "списъка Кремъл" сигурно!
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И както е казаУ народа: даУ Джоунс - взеУ Джоунс! Доньо Тромпета да духа Таратора!
44
7
 
5
 
! Отговори
vip преди 6 години
Мале като гледам какви супер специалисти се се изказват за борсови сривове и за ръстове. Тях винаги ги е имало и ще ги има това реалността - Алчността и Страха са движещата сила на тези пазари. По добра от тази система няма. Експеримента с с комунизма в нашата татковина завърши с крах. Безкрайните опашки, привидното спокойствие, затворените граници(сакън да не видим колко "зле" живеят онези капиталисти), боя и затвора, който те очакваше ако разкажеш виц за оня правешки Тарикат....
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега ,като се сринаха цените на борсите,ще си купуваме ли по-евтини храни,техника,и т.н.-,някой по запознат да обясни ,какви са ползите и вредите за обществото?
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е виновен!
41
4
 
2
 
! Отговори
... преди 6 години
Епа то е ясно, че тоя клоун тръмпа е сложен там само за да забатачи нещата още повече! Сега ясно е и че путина удари едно рамо в избора на тръмпа! До тук добре евала на путин! Но какво е следващата стъпка след като падне USA а това предстои то какво китайците ще са следващата икономическа сила на света! Само не знам дали това ще е за добре! Явно и путин и протежето му тръмпа не са го обмисляли това!!!
40
1
 
13
 
! Отговори
Красимир преди 6 години
Борсите в америка се *** когато Китай пръдне. :)
39
1
 
4
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
ше има криза да ....тази година май още !
38
1
 
8
 
! Отговори
Пук преди 6 години
Не може само нагоре, трябва и надолу да върви иначе пари не се правят. Така и при имотите в най-скоро време !
37
1
 
6
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
те мн МАЛКО хора разбират как функцинират тези пазари ! за тва и малко хора правят пари.... трябва да се чете , мисли и действа ....повечето правят само 1 от тези неща ...
36
1
 
7
 
! Отговори
Боко преди 6 години
Тоя Даун Жонс ако ми падне.Пак ми разваля политиката и разтежа
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен 3 преди 6 години
Срива на Уолстрийт е в следствие на лихвената политика на централните банки ,защото почти отрицателните лихви надуха балони и при акциите и при имотите.Дори и при нас,в момента е надут колосален ИМОТЕН БАЛОН !!!.Само за 24 месеца цените н а жилищата в София спекулативно,без икономическа обосновка са ДВОЙНИ !!!Пита се в задачата ,станаха ли двойни заплатите,икономическия ръст ли е двоен,стандарта,покупателната способност ??
34
3
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Както винаги и за всичко е виновен злият Путин и руските хакери. Дайте да дадем още санкции за Русия, дрогаре говедаре.
33
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на Бога , Слава на Господа , Аллаху Агбар.. Империята на злото умира
32
0
 
11
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 31,"Хайваните не знаят че цените на стоките се образуват от борсите"Не само цените на борсите, а въобще всички събития в световен мащаб, оказват пряко или косвено влияние върху обикновения човек, където и да е било по света. Това не е просто очевидно, а очевАдно.
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
22. пояснявам на обикновен бългрски - функция на Ротшилд - нещо, следствие на действията на въпросните господа, умишлено предизвикана - работили са така, че да се стигне до криза. Защото можеше да е функция на тъпотата на Бойко, например. Тогава щеше да е полуумишлено. Или на БСП - тогава си е природна тъпота с наченки на рецидивизъм. Но всички следствия на Ротшилд и сие са добре обмислени, планирани и проложени. Това е силата на знанието:)