Паника на Уолстрийт: Срив на индекса Дау Джоунс

Наблюдава се най-големият спад след кризата от 2008 г.
6 фев 2018 08:30, Петя Славова
62
Паника на Уолстрийт: Срив на индекса Дау Джоунс
Снимка: БТА

Паника настъпи на Уолстрийт снощи след като индустриалният фондов индекс Дау Джоунс се срина за по-малко от час с 1500 пункта след месеци еуфория, изтъквана редовно от президента Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

Предаван на живо по телевизията, сривът на Дау Джоунс прикова вниманието на минувачите в Ню Йорк. След леко повишаване, последвало срива, до затварянето на борсата Дау Джоунс загуби 4,6 процента - най-големият спад след финансовата криза от септември 2008 г., пише БТА.

Белият дом реагира с уверението, че вниманието на президента Тръмп е насочено към дългосрочните фундаментални показатели на икономиката, която остава изключително силна.

Тази сутрин спад от над 4 процента последва на борсата в Токио, където индексът Никей загуби 929 пункта до 21 752 - най-ниската стойност от октомври.

В момента, когато Дау Джоунс се срина, президентът Тръмп говореше на събитие в щата Охайо, но не каза нито дума за борсите. Тръмп не е пропускал да се похвали винаги, когато индексите се повишават, отбелязва Ройтерс. Този рязък контраст вероятно е знак, че президентът може би осмисля напомнянето на мнозина бивши съветници в Белия дом, че американските президенти са се въздържали да коментират случващото се на Уолстрийт.

Сътресението на Уолстрийт съвпадна с встъпването в длъжност на Джероум Пауел, новия президент на Управлението за федерален резерв (централната банка на САЩ), отбелязва ДПА. След като положи клетва, Пауел каза, че американската финансова система е по-силна и по-устойчива, отколкото е била преди финансовата криза през 2008 г., добавя ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: САЩДау Джоунс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайваните не знаят че цените на стоките се образуват от борсите. Всичко което е внос а в България, а това е 90% е с формирана цена на база на борсовата.Само петрола прави изключение и е на двойна цена защото Русия не се интересувала от борси, т.е. ще ти го продават на колкото искат. Иначе като купуваш домати, банани, портокали цената им идва от фондовата борса...
29
3
 
12
 
! Отговори
до либералист преди 6 години
пич германската индустеия още не ползва долари а природен руски газ, тез си измишльотини са верни колкото че слънцето изгрява от запад, ще ти се ама е от изток.
28
7
 
11
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 17 (от село) "Е, и кво от тва ? Кво *** грее мен тва на село ? Ае сек тер с тиа борси"Това е изказване на ***, станал без да си измие очите, решил да се "разпише" ей така за настроение. Бедна ти е фантазията, как рефлектират световните събития "на село"!!
27
1
 
20
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
до 16 браво бе 2400 лева кв.м жилище, евтинийка, що ли не са изкупени вече от руснаци или западняци. Реалната себестойност е 800 кинта на строителя. Нека 50%печалба ,станаха 1200 но лева, другите 1200 си е грабеж. Нито материали нито труда е толкова скъп че да се обосновава тоз грабеж.
26
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото от близо 1 година света е в нова финансова криза, но никоя медия не пише за това! Почти няма голяма компания, която да свива разходите си, включително и чрез поголовни съкращения. Но за това не се пише!!!
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнат нещо в гугъла и "знаят" :)Иначе хабер си нямат за какво става дума.
24
11
 
5
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
Отново перфектен ход на ФР и Тръмп - това е отговор на корпорациите за повишение на корпоративните налози! Тръмп ще вкара около 45 милиарда годишно само от тази мярка. Това ще доведе до по-голямо търсене на долари и по-малко на енергийни ресурси! само до преди месец с една рубла се купуваше 0,0187 долара, а вече 0,0142 USD. Това води до драстичен срив на ликвидността на банковата система в РФ. Китай откара за купува RUB, а само злато от РФ. До дни руската централна банка ще свали увеличи лихвите
23
2
 
12
 
! Отговори
TTT преди 6 години
До Анонимен 23Така е пич немогат да сметнат корен квадратенот 4 но иначе са експерти...но нали знаеш..Чичко гугъл знае всичко
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големи експерти сте ей, балони, неолиберизми, войни. Няма къде да ви пипне човек и да не знаете.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
изкуствено предизвикана функция ? не е врат а е шия ...
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1 биткойн = 1 $Скоро!Ха ха ха ха
19
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Финансовите кризи са отличителна черта на този тип капитализъм, в който живеем. Който реално не е капитализъм а олигархично-корпоративен нео-либерализъм. Свиквайте, кризите ще са все по-чести и по-силни.
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
13, Голямата депресия е функция на Ротшилд и Морган. Тя е изкуствено предизвикана. Морган печели за една нощ 1 милиард тогавашни пари. Чети, момче! Но не вестници!
17
0
 
32
 
! Отговори
Имотен балон част 2 преди 6 години
След кризата от 2008 *** година банките свалиха лихвите до почти отрицателни стойности.По този начин заформиха нов колосален дълг ,станаха балони при акциите ,имотите,всичко.В България и най вече в София също се наду нов имотен балон ,само за две години надуха без икономическа обосновка цените на жилищата ДВОЙНО !!!Банките лъжат с уж ниски лихви,агенциите за имоти спекулурат и качват платени статти и плашат хората че парите им ще изчезнат,така надуха НОВ ИМОТЕН БАЛОН !!!
16
3
 
25
 
! Отговори
От село преди 6 години
Е, и кво от тва ? Кво *** грее мен тва на село ? Ае сек тер с тиа борси
15
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
11. недвижимостите в БГ са най-евтини в целия ЕС. Нашия проблем е липсата на икономика. 1200 евро е без пари за м2. Построй си го сам за да се убедиш. Когато има борси, няма икономика, а само тото, базирано на очаквания. Това са борсите - тото пунктове. Следва да се забранят.
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ли би коментирал рижавия тази ситуация?! Досещам се - "Обама и Клинтън са виновни"!
13
2
 
23
 
! Отговори
**** преди 6 години
Това е само първата стъпка,следва световна криза по голяма от 2008г. .
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
глупости не съществували преди втората световна , за голямата депресия да си чувал случайно ?
11
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Икономическите кризи са феномен след Вората световна. Преди това не са съществували. Защо? Ами преди това са управлявали само консерватори. Либералната и химанна политика ще затрият света!