19-годишен уби 17 във Флорида! Жертвите – възрастни и деца

16 души са ранени след масовата стрелба в училище
Обновена: 15 фев 2018 06:32 | 15 фев 2018 06:22,
160
19-годишен уби 17 във Флорида! Жертвите – възрастни и деца
Снимка: Reuters

17 души са убити след масова стрелба в училище във Флорида. Нападателят е  19-годишният Николас Круз – бил за кратко ученик в същото училище, но изключен заради "проблеми с дисциплината", пише вестник The Telegraph, цитиран от "Фокус".

Според Скот Израел, шериф на окръга, Круз е разполагал с полуавтоматично оръжие AR-15 и голям брой пълнители и патрони. Според шерифа, полицията е в процес на проверка на неговите профили в социалните мрежи. Органите на реда намират някои от неговите съобщения за "изключително притеснителни", но засега отказват повече информация.

Още по темата

12 от жертвите са били убити в сградата на училище, двама от тях в двора, един е застрелян на близката улица, а последните двама са издъхнали на път за болницата.

Сред жертвите са не само възрастни, но и деца. Други 16 души са ранени.

Според данни на някои ученици, в училището е пусната противопожарната аларма и всички са излезли на двора, където е започнала стрелбата. По време на двучасовата операция на полицията по залавянето на Круз, учениците са се скрили в класните стаи и хранилища.

Според ученици от училище Круз е бил обсебен на тема оръжие.
В учебното заведение в град Паркленд учат над три хиляди деца и юноши, учителите са почти 130 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да това била четвъртата стрела в училище от началото на годината, а сме едва средата на февруари. А колко други стрелби са станали, които не са в училищата? Като оня от хотела в Лас Вегас.
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 64"наркоманите и анаболоманите. Особено последните." "И от някой нормален ще се отървем".ти да не си от последните, че ги защитаваш и искаш да премахнеш нормален човек с правила, а анархия! САМО НАРКОМАН ПИШЕ ЗА ХЛАДО ОРЪЖИЕ И НЕ СПАЗВА ПРАВИЛА "АНАРХИЯ". ОТ РАНО НЕ СЛУША ГЛАВАТА ТИ В ПАРАРЕЛНАТА ВСЕЛЕНА
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато си тикат гагата в Сирия ще е така. Load 200, айде честито!
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Латонос. Вероятно от колумбийски произход, но не е сигурно. Там името Никълъс е разпространено. А за оръжието за цивилните - бърз и лесен начин да се отървем от агресивните, изперкалите, наркоманите и анаболоманите. Особено последните. Защото "Господ създаде хората, а Колт ги направи равни". И от някой нормален ще се отървем, но това никога не е пречило на демокрацията ;)
56
6
 
7
 
! Отговори
qwerty преди 6 години
В Лас Вегас беше постановка с актьори,без жертви,както и "атентата" в Санкт Петербург.Империите си оправдават военните действия в чужди държави и ограничаването на правата на хората в техните.За да се наложи в САЩ диктатурата която вече е подготвена законово,първо трябва да се отнеме оръжието на населението.
55
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даа, днес ще падат копейки яко.
54
10
 
18
 
! Отговори
алоо преди 6 години
Защо някой НЕарабин (християнин) като стреля и убива във "великата" хамерика го обявяват за психопат,неуравновесен,вманиачен и т.н.(за справка само за последната година бившият военен в Лас Вегас отрепа над 50 човка на рок концерт, сега този ненормалник, а колко други с по малко жертви- м/д 2 и 5 не ги коментираме), а някой,който вика-алах акбар като се блъсне с кола върху група хора(често жетвите са 1 или 2-***) го обявяват за терорист?Прочетете в уикипедия какво е тероризъм и си обяснете защооо
53
13
 
8
 
! Отговори
:) преди 6 години
Пуц, пуц, пуц, пуц, ще си купя автомат.... :)Тия кравари не се нучиха, че срещу тълпа не се стреля с автоматчно оръжие. Или 2 картечници на 45 градуса (старата немска тактика), или се влиза с 2-3 гранати по тълпата и падат 500 в следващите 5 секунди.
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Психари имах предвид
51
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалки сте, погледнете спрямо нашите 3 милиона българи/не броя роми, турци, арменци/, колко убити и самоубити имаме всеки ден и ще разберете, че съотношението 17 към 200 млн. е далеч по-добро.Психиари има навсякъде, заради тях Америка няма да изчезне. Лошото, че ние се превърнахме в болно общество без емпатия.
50
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРИТЕЖАНИЕТО НА ОРЪЖИЕ БЕЗ ПРОБЛЕМИ ЗА ВСЕКИ СИ ИМА ПЛЮСОВЕ НО И МИНУСИ !!В БЪЛГАРИЯ ТОВА Е НЕПРИЛОЖИМО ЩОТО ИМАМЕ ПОВЕЧЕ ЛУДИ ОТКОЛКОТО СА В САЩ А СМЕ В МНОГО ПЪТИ ПО-МАЛКО КАТО НАСЕЛЕНИЕ.ВСЕКИ ЛУД ИМА ПИСТОЛЕТ В САЩ И МОЖЕ ДА ТЕ ГРЪМНЕ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ! :D
49
3
 
27
 
! Отговори
бат Рамбо преди 6 години
ar-15 е един красив пластмасов автомат,но струва към 1000 долара. Абе направете го по-достъпен за масите в Сащ за да избухне демокрацията там с пълна сила,каква е тая скъпотия?
48
2
 
28
 
! Отговори
марто преди 6 години
На тези не им трябва война,те сами се изтребват с арсенала който имат в домовете си!Да притежаваш оръжие за мен означава,че трябва да нямаш дори фиш за превишена скорост...другото води до това,което виждаме!
47
8
 
22
 
! Отговори
да преди 6 години
***'йната й на Американе ни интересува
46
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният либерал работещ за Хилъри и за забрана на оръжията
45
4
 
4
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До чериНе е по темата,ама все пак.При американската бомбардировка са загинали 20 и ранени 50 служители на ЧВК Вагнер(по вътрешни данни от компанията).Това е най-достоверната информация,която може да се намери.Всички загинали са общо 100.
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
edno Bog da gi prosti e dostatychno. stiga pisahte gluposti. tova e tragedia i moje da se sluchi navsiakyde.
43
5
 
12
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До Анонимен"Проблемът на САЩ са комунистите...."Проблемът на форума е наличието на прекалено много дрогирани....
42
3
 
6
 
! Отговори
Проста сметка преди 6 години
17 от 3000=0.56% загуба на личен състав в училището.Като за САЩ не е много.
41
8
 
6
 
! Отговори
?00 години демокраци преди 6 години
Така е, американците не проведоха лустрация на комунистите навремето и ето ви резултата!