19-годишен уби 17 във Флорида! Жертвите – възрастни и деца

16 души са ранени след масовата стрелба в училище
Обновена: 15 фев 2018 06:32 | 15 фев 2018 06:22,
160
19-годишен уби 17 във Флорида! Жертвите – възрастни и деца
Снимка: Reuters

17 души са убити след масова стрелба в училище във Флорида. Нападателят е  19-годишният Николас Круз – бил за кратко ученик в същото училище, но изключен заради "проблеми с дисциплината", пише вестник The Telegraph, цитиран от "Фокус".

Според Скот Израел, шериф на окръга, Круз е разполагал с полуавтоматично оръжие AR-15 и голям брой пълнители и патрони. Според шерифа, полицията е в процес на проверка на неговите профили в социалните мрежи. Органите на реда намират някои от неговите съобщения за "изключително притеснителни", но засега отказват повече информация.

Още по темата

12 от жертвите са били убити в сградата на училище, двама от тях в двора, един е застрелян на близката улица, а последните двама са издъхнали на път за болницата.

Сред жертвите са не само възрастни, но и деца. Други 16 души са ранени.

Според данни на някои ученици, в училището е пусната противопожарната аларма и всички са излезли на двора, където е започнала стрелбата. По време на двучасовата операция на полицията по залавянето на Круз, учениците са се скрили в класните стаи и хранилища.

Според ученици от училище Круз е бил обсебен на тема оръжие.
В учебното заведение в град Паркленд учат над три хиляди деца и юноши, учителите са почти 130 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
9
 
6
 
! Отговори
До БГ преди 6 години
КОМУНИСТИТЕ ВИНОВНИ,ЧЕ ЗАГИВАТ НЕВИННИ МЕРИКАНСКИ ДЕЧИЦАНе само комунистите, а и агентите на ДС, които задкулисно управляват САЩ.
39
13
 
4
 
! Отговори
БГ преди 6 години
КОМУНИСТИТЕ ВИНОВНИ,ЧЕ ЗАГИВАТ НЕВИННИ МЕРИКАНСКИ ДЕЧИЦА,ТАКА ЗАГИНАХА И СТОТИЦИ ДЕЦА ПРИ ФАШИЗМА,КОЙТО Е БИЛ МНОГО ДЕМОКРАТИЧЕН.
38
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормален делничен ден в САЩ. Що ни занимавате с техните битовизми? Те са си избрали така да живеят - ще си носят последствията.
37
8
 
12
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
КАКВО СА ВИНОВНИ ДЕЦАТА,КАТО СИСТЕМАТА ИМ ПРЕСТЪПНА,А УЖ БИЛИ НАПРЕД,ТОВА ЛИИСКАМЕ ДАС.СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ,ДА ОТГЛЕЖДАЖ ДЕЦА С 150 ЛВ ДЕТСКИ И НАКРАЯ ПО АМЕРИКАНСКИЯ ОБРАЗОВАТЕЛЕН ОБМЕН ДА ЗАГИНАТ,ТОВА ЛИ ПАТЕНТА,ДЕМОКРАЦИЯТА БРЕ АБДАЛИ,ЗА ТОВА ЛИ ХОДИТЕ ПО ПЕТ ПЪТИ В АМЕРИКА ДА ИЗУЧАВАТЕ АМЕРИКАНСКИЯ ОПИТ ЦЦ,ЦЦ,ЦЦ И ДР.СРАМ.
36
3
 
21
 
! Отговори
гледайте преди 6 години
Гледайте филма от сащ- Нация от убийци....
35
3
 
10
 
! Отговори
това е преди 6 години
До чериЕдна лъжа повторена 100 пъти става истина така е при демокрацията,американския военен министър каза че няма данни за загинали Руски граждани в тази битка.
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като са го изгонили от училище,защо не са му взели оръжието и да бъде вкаран в регистри за забрана да си купува.Явно и там като в нашето образование не всичко е изпипано.Още повече,че вече има няколко такива случаи на стрелба за отмъщение.Хубаво ,че всеки може да си има оръжие,ама да не се прави нищо, след като е имало показност от негова страна ,че притежава е безумие.След като следят много строго за джихадисти,да следят и за такива рискови типове.И въобще поне до 21 години да не се продава.
33
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ценностите на САЩ - оръжие, продажба на оръжие-воени конфликти по цял свят - трансексуализъм - феминизъм - гмо храни -как да станеш милионер ...Вавилон ..Всичко античовешко, антибожествено там е ценност ...Алчност, убийства , извращения -сащ
32
3
 
27
 
! Отговори
до 94 преди 6 години
Мултикултурализма е издигнат в култ не само заради евтината работна ръка, а за заради омешването на гените на белия човек до окончателното му унищожение и изродяване! Видяха, че с войни не могат да ни унищожат и решиха да сменят тактиката! Жалко е ,че повечето прекрасни бели жени не го проумяват......
31
4
 
14
 
! Отговори
Fate преди 6 години
Частична демократизация в американско училище
30
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американската демокрация и капитализъм са създали едно хищническо общество, където важът законите на джунглата. Парите са издигнати в култ. За пари и майките си ще продадът. Наркотици, проституция, разврат, порнография, мошенници-спекуланти от Уол Стрийт, фалшиви политици, фалшив живот, 50 милиона души на купонна система,l.. Лудостта витае във въздуха! Така е в Содом и Гомор! Защо се промотира мултикултурализма? За да могат корпорациите да си внасят евтина работна ръка от третия свят! Факт!
29
6
 
36
 
! Отговори
турчин-бг гражданин преди 6 години
Не че нещо ама някакъв *** от Сирия убива 3ма души,цял свят го нарича терорист.Този американски *** убива 17 *** той е само убиец...Е тва ако не е лицемерие и пропаганда ами кое е???
28
6
 
20
 
! Отговори
Fate преди 6 години
Клоаката на света
27
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сами се запитайте защо млади хора пред които е живота откачат до такава степен и убиват десетки хора? От добър живот? Същия този начин на живот се опитват да ни наложат и тук! Тук конвенцийка, там законче, въпрос на време е и тук да започнат кланетата. Демокрацията има много проблеми и дефекти. Още Аристотел я е критикувал. Богатите стават все по-богаги, бедните все по-бедни. Алчността е завладяла света, няма вече ценности. Защо внасят бежанци? Защото са евтина работна ръка. А народа да ..супата
26
8
 
24
 
! Отговори
Чомски преди 6 години
Само така. Каквото сееш, това жънеш. Важното е търговията с оръжие да върви.
25
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е някакво бедствие в САЩ от години. И няма спиране.
24
4
 
22
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Американската "правова държава" се основава на принципа "убий пръв беззащитния". Това е велик американски закон.
23
4
 
21
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Американската "демокрация" е всъщност масов у биец. Това е стара истина, която се потвърждава всеки ден.
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Света деградира, няма морални устои, ценностите са подменени с фалшиви ценности и мантри за свободия.
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато се позволява на абсолютно всеки, включително и на 19 годишните, които според закона не могат да пият дори бира, да си купува съвсем легално всякакъв вид оръжие все така ще е...Ама едва ли нещо ще се промени, при икономика, развивана предимно в оръжейната индустрия...